RC: Krasojezdkyně - Jojo Moyes


Výsledek obrázku pro krasojezdkyně

Příběh plný lásky, ztráty, naděje, nových začátků..a koní



Jméno Jojo Moyes nemusím dlouho představovat. Autorka se po celém světě proslavila vynikajícími romány, které si získaly velké ovace od čtenářek různého věku, a není se tak čemu divit, že autorčin nový román, Krasojezdkyně, se stal během pár chvil jejím dalším bestsellerem.
Výsledek obrázku pro jojo moyes the horse dancerV této, už podle názvu, velmi zajímavé knize nás Moyes zavede do prostředí, které by chtěla navštívit nejedna mladá slečna. Jelikož bude mezi nejdůležitější postavy děje patřit kůň, i prostředí se tomuto faktu přizpůsobí. Hlavní hrdinkou tohoto příběhu je 14-ti letá Sarah, zarytá milovnice koní, které se její sen o jezdectví plní díky dědečkovi, Henrim, který by své vnučce snesl modré z nebe. Jsou to dvě spřízněné duše, které se snaží užít si život co nejlépe. Jejich idylická bublina, ale jednoho dne bohužel praskne. Henrimu se nečekaně zdravotně velmi přitíží a on bude muset na nějaký čas zůstat pod dohledem v nemocnici.
Co má ale Sarah dělat teď? Kdo zaplatí její výdaje s jejím koněm Boo? Je její sen stát se členkou prestižní francouzské jezdecké školy Le Cadre Noir zcela ztracen? 
Sarah najednou na vše zůstává sama a snaží se s životem poprat, jak jen to jde.

V paralele na tento příběh budeme zavedeni do další dějové linky, a to k právničce Natashe, která nyní neprožívá úplně bezchybné období. Život s jejím manželem je skoro v troskách a ona už svou budoucnost vidí dlouho bez něj. Jednoho dne čirou náhodou narazí na Sarah a tímto momentem se začne roztáčet kolotoč zvratů a emocí, který oběma velmi podstatně ramýchá kartami.
Sarah řeší své problémy s koňmi, penězi a snem, který by si strašně ráda splnila. Natasha zase stojí před naprosto nečekanou situací, kdy neví, zda má dát blízkému člověku druhou šanci.

Jak tohle může dopadnout?

Jojo Moyes je opravdovou mistryní ve vytvoření spletitého příběhu tak, aby ve čtenáři vytvořil nespočet emocí a zcela ho pohltil. Po jejích předešlých dílech, jsem se na Krasojezdkyni opravdu těšila. Ačkoliv mi přišel začátek knihy trochu zbytečně "roztahaný", během pár kapitol se začal příběh velmi dobře rozjíždět, a potom už ubíhala jedna strana za druhou. Spojení dvou zcela odlišných hrdinek a jejich problémů  zvládla Moyes velmi zdárně a bylo zajímavé pozorovat, co se setkáním Sarah a Natashy v jejich životech rozpoutalo.

Velmi dobře byly vykresleny hlavní postavy, a také vztahy, které mezi sebou měly. Příběh jejich očima působil realisticky a měl určitou hloubku, což je u knih tohoto žánru velmi důležité.

Jelikož jsem již od malička velkou milovnicí koní, příběh mě opravdu nadchl a já jsem si ho užívala do poslední stránky. Jak jsem již psala, jedinou výtkou je u mě začátek knihy, který se podle mě četl docela "horko těžko", jinak se mi ale Krasojezdkyně velmi líbila.




Výsledek obrázku pro jojo moyes the horse dancer

Moje hodnocení: 4 z 5

Za poskytnutí knihy k recenzi děkuji společnosti Euromedia
Knihu můžete zakoupit ZDE

2 komentáře:

  1. Jojo zbožňuji, jsem ráda, že se ti knížka líbila!:)

    OdpovědětVymazat
  2. Od Jojo jsem zatím četla dvě knížky, ale tato vypadá moc dobře. :)

    OdpovědětVymazat

© My book world..
Šablona od Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.