RC: Zavržený-Padlí andělé (1)

Autor: Becca Fitzpatrick
Nakladatelství: Egmont
Počet stran: 392
Série: 1. díl (Padlí andělé)
AnotaceNora Greyová je svědomitá, chytrá a rozhodně nemá ráda riziko. Jenže se zamiluje do Patche a to je její první chyba. Patchova minulost je totiž všechno, jen ne nevinná. A nejlepší, co kdy udělal, bylo, že se zamiloval do Nory.
Seznámili se na hodině biologie a Nora chce jediné – držet se od něj co nejdál. Jenže jak se zdá, Patch je vždy o dva kroky napřed. Dívka na sobě cítí jeho pohled, i když Patch není nablízku. Cítí jeho přítomnost, i když je v pokoji sama. A když své okouzlení nedokáže déle tajit, vyjde najevo, kdo Patch ve skutečnosti je a proč ji vyhledal. A za všemi otázkami, které se dotýkají jeho minulosti, si Nora a Patch mohou navzájem položit jen jedinou: „Jak hluboko dokážeš padnout?“

Obálka: Nadpřirozená.Tajemná.Krásná! Tak taková je podle mě knížka Zavržený na pohled! 
Anděl, který padá z nebe,a ještě k tomu s černými křídly, je podle mě pojat netradičně a to je dobře! Mě tedy obálka zaujala okamžitě ☻→je jednoduchá a přitom velmi výstižná-ihned víme, že nás v knížce bude čekat tajemný příběh s trochou nadpřirozena ;)

Vazba: Na celou tuhle sérii od Beccy Fitzpatrick jsem se dívala v knihkupectví a byla jsem vážně překvapená tloušťkou knížek. Oproti Pádu od Lauren Kate jsou rozsáhlejší-což je ale pro čtenáře dobře..Děj se může více rozvětvit a autorka může popustit uzdu své fantazii o to víc :) Vazba je tedy pevná a já bych si ani, ke knížce, která má skoro 400 stran, nedokázala představit vazbu měkkou ;)

Hlavní hrdina/ka: Celý příběh je z pohledu, studentky 2.ročníku, Nory Greyové.
Nora je obyčejná spořádaná dívka, která chce mít ve všem pořádek, na každou písemku je naučená a má ráda ve svém životě jistotu. Její "obrácené dvojče", jak to tvrdí v knize, je Vee. Jsou jako dvě typické nejlepší kamarádky, které u sebe přespávají,dělají si legraci ze školních fiflenek a řeší spolu všechny věci.. 
Až do nedávna tomu, tak bylo, ale pak se náhodou (přesazováním ve škole!) dostal do velké blízkosti Nořina života, Patch. Černovlasý, samotářský, málomluvný..ale také urostlý, charismatický a vážně dobře vypadající! :D 

Je na něm něco opravdu zvláštního co nedá Noře spát a ona i přes veškerou nedůvěru a odpor, který k němu ze začátku měla, začíná cítit, že to není pouze zvědavost, která jí k Patchovi táhne..





Moje hodnocení: Když jsem se do Zavrženého pouštěla dost jsem se na knížku těšila, protože se mi líbila, nejen její obálka, ale i anotace! S příběhem, ve kterém by figurovali andělé jsem se už setkala u knížky od Lauren Kate-Pád. Četla jsem ji asi před třemi lety a moc se mi příběh Daniela a Lucindy líbil, proto jsem se těšila i na příběh Nory a Patche ;)


A knížka opravdu nezklamala! Už u první kapitoly jsem věděla, že bude dobrá. Mám totiž hrozně moc ráda příběhy, které jsou obestřené nějakým tajemstvím, které se snažíme my, čtenáři, po celou dobu rozluštit společně s hlavním hrdinou. A tak tomu bylo i u Nory.
Neříkám, že některé věci nebyly docela předvídatelné, ale nad některými jsem naopak dlouho dumala a další stránky jsem pak četla s nezodpovězenou otázkou, která mi vyvstávala na jazyku: "Jak to bude (sakra) dál?!"

Příběh Vás opravdu pohltí! Je totiž dobré i to, že je v knížce popsán i normální život, který má Nory..Chození do školy, nákupy, telefonáty apod. V některých příbězích se autorka zaobírá pouze hlavní dějovou linií příběhu a opomene obyčejné denní aktivity, zážitky, problémy apod. Když se autorka pustí i do TĚCHTO nedůležitých věcí, celý příběh vypadá mnohem více "realisticky" →No já vím, že k příběhu o andělech to moc nesedí :D- tady podle mě realističtěji působí hlavní hrdinové ☺


" Ale kdybych nepadl, nemohl bych se s tebou setkat"


Celý příběh byl opravdu napsaný moc dobře a já jsem ho přečetla jedním dechem! Líbilo se mi, že autorka použila v příběhu hodně neotřelých míst, kde se Nora a Patch potkali..A hlavně jejich jména→už jsem četla asi 3 knížky, kde byli mužští hrdinové pojmenování →Gabriel!! Proto jsem OPRAVDU ocenila, že jména hrdinů byly originální ☻ a zároveň moc pěkná ☺

Nora mi byla od začátku sympatická a od začátku mi přišlo, že jsme si až moc podobné! Kolikrát čtete knížku a v některých věcech Vám připadá, že máte s hrdinou stejné zájmy, nebo že byste udělali, řekli, pomysleli si to samé jako hlavní hrdina→No tak to se mi tady dělo 90% příběhu :D A myslím, že od toho se také odvíjí můj náror na Patche... 
Patche jsem si oblíbila okamžitě! Ano, klaďáci jsou v knížkách super..ale záporácí jsou LEPŠÍ! :D A právě takový byl Pach. Přesně od něj čtenář očekával nějakou narážku kdykoliv s ním Nora mluvila, různé tajemné pohledy..a hlavně to, že za nedobytným zevnějškem skrývá i svou druhou, dostupnější stránku ;)

Příběh Nory a Patche se mi opravdu hodně líbil! Nechybělo mu napětí, tajemno, nadpřirozeno a ani láska..a taky trocha hádek! Tento příběh je opravdu originální a velmi poutavý, takže pokud se do něj pustíte nebudete litovat :)


"Humans are vulnerable, because they are capable of being hurt"
                                                    Patch Ciprian






PS: Teď budu rychle shánět pokračování ☺☺


Hodnocení: 4,5 z 5
 Za poskytnutí recenzní e-knihy moc děkuji knihkupectví ☺
Knížku můžete zakoupit ZDE. ☺

4 komentáře:

  1. Cetla jsem a moc se mi libila :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Četla jsem kdysi dávno. Ačkoliv tenhle typ knížek moc nevyhledávám a vlastně mi přijdou všechny na jedno brdo, tahle patří rozhodně mezi ty lepší - jednoduše tím, že je dobře napsaná. Autorka umí psát, což bohužel u tohoto typu literatury není pravidlem. Většinou jsem se setkala s neoriginálním dějem a ještě špatně napsaným. Ale tohle mě opravdu bavilo. Druhý díl byl taky dobrý jen se mi první líbil víc, třetí jsem nečetla.

    OdpovědětVymazat
  3. Séria je moja srdcovka, aj keď pravdou je, že prvý diel je pre mňa TOP ! <3 Patch je najlepší. Nora mi občas vadila, ale príbehovo sa mi séria páči.

    OdpovědětVymazat
  4. Knížka vypadá zajímavě.Hezká recenze :-)

    OdpovědětVymazat

© My book world..
Šablona od Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.