RC: Zakázaná hra-Lovec - L.J.Smith

Autor: L.J.Smith
Nakladatelství: Fragment
Počet stran: 224
Série: Zakázané hry (1)
AnotaceKdyž vcházela do obchodu, myslela si, že jen koupí dárek k narozeninám a zase půjde. Prodavačovy bledě modré oči ji ale zcela uhranuly. Když odcházela, v ruce nesla HRU a také mrazivou jistotu, že ten pohled neviděla naposled.
Na oslavě Tomových narozenin začne Jenny společně s ostatními novou Hru hrát. Večer plný zábavy se však změní v noc hrůzy a posedlosti láskou. Hra se totiž pro sedm přátel stane novou realitou, které vládne Julian – Princ stínů. Démonický prodavač z obchodu, nemilosrdný lovec, který se nezastaví před ničím.
Zakázaná Hra začala a kdo prohraje, zaplatí… 

Obálka: Obal této knížky mě zaujal na první pohled. Je velmi zvláštní a tajemná, díky hlavnímu motivu→obličeji s výraznými modrýma očima!.Sice mám raději jiné barvy očí než modrou, ale i tak se mi obálka líbí ;) (Na živo vypadá ještě lépe než na obrázku)☺

Vazba: Když mi Zakázaná hra přišla, byla jsem VELMI překvapená, jaká malá knížečka to je! Věděla jsem, že série Upířích deníků je malých rozměrů, ale i tak mě velikost Zakázaní hry překvapila! ☻ Je tedy jasné, že je knížka v měkkém provedení-jednak proto, že je vážně malá :D, a taky proto, že i Upíří deníky byly v měkké vazbě :)


Hlavní hrdina/ka: Celou tajemnou hrou, i příběhem, nás bude provázet  organizátorka mejdanu, pro svého kluka, Jenny. Chce udělat úžasný narozeninový večírek pro svého přítele Toma, ale nic jí nevychází tak, jak by chtěla→na koupání v bazénu je moc zima, fouká vítr, takže nejde grilovat..a tím pádem vůbec neví, jak má celý večírek oživit!!
Potřebuje nějakou zábavu, při které se zabaví všichni pozvaní kamarádi. Něco co ještě nedělali a bude to pro ně příjemné zpestření... A pro Jennino překvapení to najde v tu nejméně očekávanou v chvíli (právě, když hledá úkryt před divnými tuláky na ulici!) v tom nejdivnějším obchodě, jaký kdy viděla ( a který se najednou tak záhadně objevil)..s ještě podivnějším-a záhadně krásným, majitelem!.
V každém koutě obchodu nachází druhy her, o kterých ještě ani nikdy neslyšela, na zdech visí zvláštní destičky s písmeny nebo čísly a Jenny neustále přitahují křišťálově modré oči mladíka za pultem. Ale asi největším oříškem je pro ni bílá krabice se hrou, kterou před ni prodavač postavil. Ještě ji ani neotevřela, a už měla pocit, že ji musí vlastnit! Aniž by se do ní podívala koupila ji a vyrazila připravovat oslavu.
Přinesla si tedy domů záhadnou hru, o které ví jen to, že ji stála 20 dolarů...a že vlastně ještě vůbec neviděla na vlastní oči! Trápí ji tedy otázky: "Bude se pozvaným hra líbit? "Neutratila jsem za ni zbytečně moc peněz?"...a hlavně: "Bude se líbit mně??"
O to větší pak bude její překvapení, když zjistí, že hra vypadá..docela obyčejně a nevinně.. Jakmile se ale pustí do čtení jejích pravidel, zjistí, že její vnitřní pocit, který ji říkal: " Že na téhle hře něco nebude jak má" byl pravdě ještě blíž, než si myslela..



" Existuje Svět stínů, podobný našemu, ale jiný, paralelní s naším a zároveň oddělený. Někteří ho nazývají světem snů, je však stejně skutečný jako cokoliv jiného." str. 45



Moje hodnocení: Hned na začátek musím říct, že jsem od této autorky dosud nečetla žádnou knížku (fanynky Upířích deníku ze mě teď nemají radost! :D ), takže jsem u čtení této knížky nemohla nic srovnávat..a ani jsem nic nemohla očekávat.

Jak už jsem psala, u Zakázané hry mě docela překvapila její tloušťka, ale když jsem zjistila, že je to jen první díl z trilogie, tak jsem se už nebála, že by se autorka snažila do malé knížky nacpat všechny své nápady :D :) 


Odjakživa jsem měla ráda tajemné příběhy, ve kterých buď teprve hledáte hrdinu, který není zase tak hodný, jak tvrdí a nebo proti němu už od začátku bojujete. Proto jsem se na Zakázanou hru docela těšila! 

Už hned na začátku měl děj velký spád a napětí, když Jenny "utíkala" potemnělými uličkami před neznámými pobudy, kteří ji sledovali. Vlastně už během této napjaté scény nám Jenny stihla objasnit kdo je, kam jde a proč tam jde..., takže jsme velmi rychle mohli vstoupit do celého příběhu. A velké plus bylo to, že nás autorka o nic neochudila!→Někdy jsou scény zkrácené až moc, takže se autor nezabývá žádnými detaily a jde mu pouze o dějovou linii, takže čtenář o dost věcí přijde.

Tady to ale tak vůbec nebylo-pro mě to bylo celkem překvapivé, ale autorka se stihla věnovat i drobnostem, jako je popis obchodu, nebo vedlejších postav. Ale čím mě dostala asi nejvíc..to byla její FANTAZIE! Když totiž přišla řada na popisování samotné hry byla jsem vážně HODNĚ zvědavá, jakou hru autorka stvoří.. Jak už jste asi poznali podle obrázků, hra je celá vložená do..domečku pro panenky☺ Mně se tento nápad vážně moc líbil! A když jsem četla z čeho se domeček skládá a představovala si ho..vyvstala mi, ani nevím proč, na mysl jedna nová knížka, která má právě malinký domeček jako motiv obalu-a to Miniaturista→párkrát jsem ji viděla na internetu ale u čtení Zakázané hry jsem si na ni hned vzpomněla :D (i když vím, že je zdaleka jiného žánru než tato knížka :D )
A v průběhu čtení, kdy jsem se dostávala k celému jádru této tajemné knížky jsem si zase vzpomněla na, také velmi tajemnou hru, Jumanji (kdo tento film ještě neviděl, doporučuji!)☻
Za mě tedy můžu říct, že mně Zakázaná hra: Lovec velmi příjemně překvapila a líbila se mi!!
Od začátku mě vtáhla do děje a já jsem se u ní nenudila ;) L.J.Smith pro čtenáře vytvořila originální příběh, který zakomponovala do světa stínů, lidského strachu a magie, a i přesto si myslím, že se tenhle příběh bude líbit i čtenářům vyšší věkové kategorie :)

Hodnocení: 4 z 5
Za poskytnutí recenzního výtisku moc děkuji nakladatelství Fragment :-)

2 komentáře:

  1. Nedávno jsem knihu též četla a měla jsem na ni podobný názor jako ty. Autorku jsem znala, slyšela jsem o ní, ale nikdy jsem nečetla žádné z děl, co napsala, a tak jsem, jak ty říkáš, byla mile překvapena.. :)
    Skvělá recenze! :)

    OdpovědětVymazat

© My book world..
Šablona od Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.