Filmová podoba týdne (5)

Toto meme vymyslel   Niklaus  
O co JDE?
 Každé pondělí ukážu Něco o Filmu podle knižní předlohy. :-)




Ahoj všem školákům! :D Dnes byl, naštěstí krátký!, den školy a já si dovedu představit, jak jste si ho "užili"! :D Já jsme se do školy teda vůůbec netěšila!!
A protože je pondělí, tak by tu mělo být i meme Filmový týden.. A o něm jsem právě dlouho přemýšlela.. Protože tento týden nebude už tak klidový, jako ty předešlé :-/, protože bude plný školy...A právě TADY mě to napadlo..
Tento týden BUDE o škole, tak proč to nezkombinovat i s filmem? ;-)



Název :  Harry Potter a kámen mudrců
Režisér: Chris Columbus
Hrají :  Daniel Radcliffe, Rupert Grint, Emma Watson, Robbie Coltrane, Tom Felton, Richard Hariss, Fiona Shaw, Ian Hart, Alan Rickman
Podle knižní předlohy :  Harry Potter a kámen mudrců
Stručný obsah filmu :  Kdo by dnes už alespoň nezaslechl jméno Harryho Pottera, čarodejnického učně, jehož neskutečná popularita mezi dětmi během krátké doby zasáhla i dospělé. Filmovou verzi jeho prvního příběhu zrežíroval Chris Columbus ve spolupráci s autorkou „potterovských“ románů J. K. Rowlingovou a pod přísným a podnětným dohledem své dcery Eleanor přenesl na filmové plátno svět Školy čar a kouzel v Bradavicích v plném lesku a hávu hodném největšího kouzelníka na světě.
Celý příběh Kamene Mudrců se točí kolem sirotka Harryho Pottera. Tomu krátce po narození zahynou za neobvyklých událostí oba rodiče, a Harry proto musí vyrůstat v rodině strýce Vernona a tety Petunie, kteří mu neustále dávají najevo, že místo kde bydlí, není domov. O to větší překvapení ho čeká, když mu v den jeho jedenáctých narozenin přijde dopis, který je předzvěstí změny v jeho dosavadním životě. Od nynějška není obyčejným chlapcem, i když na to stále vypadá, ale stává se studentem Školy čar a kouzel v Bradavicích. Ani tento nový život však nebude procházka růžovou zahradou, obzvlášť když se začne probouzet Harryho záhadná minulost a její temný hrdina, Lord Voldemort…











Moje hodnocení: 
Kdo by neznal malého kouzelníka Harryho Pottera :-) Díky němu jsme měli všichni ještě víc kouzelnější dětství!
Přesně si pamatuju, když jsem HP uviděla poprvé-věděla jsem, že v kině to byl trhák, tak jsem si řekla, že se na něj taky podívám.. A byla jsem úplně hotová! Okamžitě jsme se zamilovala do Bradavic♥-tak trochu jsem doufala, že se dá na takovou školu vážně dostat! :D.. A taky do celé MAGIE! (doma jsme si 100x zkoušela vznést do vzduchu umělé pérko pomocí dřevěné tužky a zaříkávadla :P :D) Taky jsem si oblíbila celou trojici hlavních hrdinů-samozřejmě nejvíc Harryho!
Samozřejmě i celý učitelský sbor se mi líbil-nemohl vést nikdo jiný, než Brumbál! a prof.McGonagallová :D..a nejméně se mi zamlouval Snape!
Harry je prostě část mého dětství, na kterou budu vždycky vzpomínat moc ráda!! :-) 
Konkrétně první díl.. 
Né že by se mi další nelíbily, to ne, ale první díl..je prostě první díl. Autorka se hodně zaměřila právě na kouzla(neviditelný plášť, zrcadlo přání, kouzelný klobouk...). Ve filmu ještě nebylo tolik bojů s Lordem Voldemortem.. A to se mi prvním díle líbilo nejvíc :-)

Byl to prostě příběh o malém kouzelníkovi s jizvou na čele, který se učí kouzlit nachází nové kamarády..a poprvé ve svém životě..svobodně ŽIJE :3
V době, kdy byl Harry takový "světový boom", mim mamka koupila i knížku O kameni mudrců..a já jsem jí za to dodnes moc vděčná..Protože jak se říká, kniha je vždy o krapánek lepší než film ;-)

1 komentář:

  1. Prostě HP ♥ K tomu není co dodat, protože je to srdcovka a na to se budeme moct dívat pořád dokola skoro všichni.. :D Já teda rozhodně! A neboj, nejsi jediná, kdo se chtěl do Bradavic dostat a "kouzlil" doma. Já to taky dělala :D

    OdpovědětVymazat

© My book world..
Šablona od Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.