RC: Jediná maličkost - Erin Watt


Láska a mnoho jejich podob.. 


Další kniha od autorek, které se ukrývají pdo pseudonymem Erin Watt je tu. Už jejich předešlá díla mě vždy dostala a vyšplhala se na příčku mých TOPek, a tak jsem byla Jedinou maličkost opravdu hodně zvědavá.

Oproti předešlým knihám je tato poměrně složitější a emotivnější. Setkáme se s ní s láskou a romancí, ale hlavní pozici bude mít něco docela jiného. 

Hlavní hrdinka Beth (která se sice jmenuje Elizabeth, ale chce působit starším dojmem) to nemá v životě vubec lehké. Navzdory tomu, že je poměrně mladá, si už stihla zažít tolik negace, kolik by si nepřál zažít nikdo z nás. 
Přišla o svou sestru, což ji i její rodinu nesmazatelně pozmenilo a podepsalo se to na chování všech. Beth je do té doby doma jako v kleci. Její rodiče ji neustále drží na uzdě a snaží se jí držet od všeho, co by ji mohlo nějak ublížit. 
Se smrtí její sestry se doposud nesmirili a Beth nechápe, proč se musí dělat, jako by se žádná tragédie vlastně nestala. 
Když si sedne na místo, kde sedávala její sestra, okamžitě slyší větu : "Lizzie, tady sedávala vždy tvoje sestra. Tam sedět nemůžeš." 
Na jednu stranu se kolem tragédie chodilo po špičkách. Nikdo nemohl vyslovit slovo smrt. Na straně druhé udělali z Bethyny sestry ducha, který je neustále přítomen a Beth se na něj musí ohlížet. 
Kdo by se z toho za chvíli nezblaznit, že? 

Je jasné, že se Beth bouří. Chodí na zakázané akce a má už svých rodičů plné zuby. A právě na jedné takové akci potká Chase. Kluka, který na první pohled působí tak nějak lákavé a nebezpečně. Pro Beth se stane výzvou. Každý se mu celkem vyhýbá. Očividně je mezi teenagery dobře známý, jenom Beth o něm neví nic. 
Co může tento kluk skrývat? 
Slovo dá slovo a Beth se začne o Chase zajímat. Nejprve ji jde jen o trucovitou jednu noc, ale najednou začne zjišťovat, že jediné Chaseovi říká své pocity a neduhy. A stejně tak on se Bezh začíná otevírat. 

Jsou si ale ti dva opravdu souzeni. Můžou se dvě zlomené duše vysvobodit navzájem? A co vlastně Chase skrývá? Může pravda ovlivnit jejich vztah? 



Erin Watt je podle mě zastita dobře napsaných romancí pro všechny milovnice charismatických hrdinů a někdy ztřeštěných hrdinek. Musím ale říct, že v teto knize se překonaly. Vytvořily nejen krásnou romancí, ale také příběh s emotivní hloubkou. Krásné rozebraly psychiku a emoce dívek i chlapců a ukázaly, jak křehkou duši všichni máme. Na okolní svět můžeme působit sebetvrději, ale uvnitř jsme všichni křehcí a velmi zranitelní.

Vztah mezi Beth a Chasem je velice emotivní. Oba za sebou mají ošklivou minulost, kterou by nejraději někde pěkně hluboko zakopali. Když jsou spolu, jako by najednou všechno zlé přešlo a jejich život dostal druhou šanci. Bylo krásně pozorovat, jak se jeden druhému otevírají a nacházejí novou radost z žití. Tyto pasáže jsem si obzvlášť užívala a musím před autorka i opravdu smeknout. 

V podstatě nemám nic, co bych této novince vytkla. Nechybělo ji nic. Byla plná lásky, emocí, napětí a taky trochu tragédie. Všechno bylo namixovano tak, aby člověk nemohl přestat číst a ani po poslední stránce na knihu nezapomněl. 
Jediná maličkost je knihou, která vám nedá spát a vy ji po docteni prostě budete vychvalovat všem okolo! 


Moje hodnocení : 5 z 5

Za poskytnutí knihy k recenzi děkuji nakladatelství Baronet
Knihu můžete zakoupit ZDE 

1 komentář:

© My book world..
Šablona od Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.