Vánoční čas (2) - První adventní neděle ☺


Dnes je tu první článek z Vánočního času a jelikož je 30. listopadu nemůže to být nic jiného, 
než ..PRVNÍ Adventní neděle!!! ☺☺





První Adventní nedělí nám oficiálně začíná Vánoční čas! :) Lidé vyrábějí, nebo kupují, Adventní věnce, aby na nich potom mohli zapálit postupně 4 svíčky, které symbolizují čtyři týdny čekání na Štědrý den ☺ 

Pamatuju si, že jako malá, jsem se strašně moc na zapalování svíček na věnci těšila, protože se mi tím krátila doba čekání na Ježíška :D (vlastně se to moc nezměnilo, protože i TEĎ jsem na Štědrý den natěšená ☺)  

Podle mě je právě Advent pro lidi velmi klidné období, kdy si pouštějí koledy, začínají pomalu péct cukroví a hlavně už začíná  ta správná Vánoční atmosféra! My Advent "slavíme" tím, že si doma vyrábíme Adventní věnec→mamka si s ním vždy krásně vyhraje, ozdobí ho jehličím a různými přírodními materiály (máme rádi přírodní věci, takže náš věnec je většinou zeleno-hnědý s nějakými barevnějšími malými doplňky..a vše pak doladíme svíčkami)
A Letos tomu není jinak..☺ 

Všichni bychom si tento čas měli užívat a trávit ho se svými blízkými ☻ a snažit se co nejméně stresovat :D , protože stejně, jako každý rok, všechno zvládneme! (napečeme, uklidíme a také vybereme pro své milé ty nejhezčí dárky).. 
Ale právě i tento "adrenalin" a "shon" k Vánocům neodmyslitelně patří→abychom  pak mohli 25.12 vzpomínat, jak jsme se ještě 23.12 honili a myslely se, že to nestihneme :D )
Přeji Vám tedy poklidnou neděli..a hezký start do nového týdne ;)

A co Vy a Advent? 
Jaký věnec máte nejraději-popř. vyrábíte si je, nebo kupujete? ☺

4 komentáře:

  1. Asi jsme divná rodina, ale adventní věnec jsme nikdy neměli. Já Vánoce miluju, je to můj nejoblíbenější svátek, ale rodiče ho tolik neprožívají. Za to já ano. Kdyby bylo na mě, všude jsou světýlka, malý stromečky a já nevím co ještě. Závidim vlastnost tvojí mamky - piplání se s věncem. Kdyby to tak dělala i moje, život bude fajn. :):D
    Marky > little-me.blog.cz

    OdpovědětVymazat
  2. Tesim se na vanoce.

    Www.style-and-smile15.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  3. U nás se slaví advent jen zapálením svíčky. :))

    OdpovědětVymazat

© My book world..
Šablona od Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.