RC: Temná hrdinka (Večeře s vampýrem)- Abigail Gibbs

Autor: Abigail Gibbs
Nakladatelství: Knižní klub
Počet stran: 480
Série: Temná hrdinka (1)
Anotace
Violet šla na skvělý večíek, který má jen jednu vadu. Bude muset potmě sama jít nočním Londýnem domů. Ve srovnání se skvělou party se tahle nepříjemnost dá přežít. Když ovšem cestou narazí na vampýra, bleskne ji hlavou, jestli není čas leccos přehodnotit. Kaspar je děsivý a přitom neskutečně přitažlivý. Má se bát nebo utápět ve fantaziích, kterým by kraloval tenhle krásný chlap? Violet, ať chce nebo ne, cítí se jako můra, která slepě letí za světlem lampy. Nemůže odolat. Nemůže na něj přestat myslet. Stává setemnou hrdinkou vlastního romantického příběhu i jednou z hlavních osob ve vampýrském království.

Volbou vampýra však vstupuje do neprobádaných vod a její cesta životem může být mnohem více dobrodružná, než si kdy přála. Už ví, že jeden druhého přitahují a jeden s druhým chtějí být. Jejich vzájemná touha je tak silná, že to může vést jen jedním směrem. Přes všechna proti, která má Violet v hlavě, se mezi oběma začíná rozvíjet vztah a láska. Je jasné, že svou touhu už neudrží na uzdě. Jaká bude cena této zakázané lásky?



Obálka: Temná hrdinka má opravdu krásnou obálku! kontrast černé, bíle a také trošky červené je úžasný→celému motivu dominuje vlastně pouze název knížky došperkovaný krásnou černou růží..a hlavně černé okraje knížky! ☻Obálka dává jasně najevo, že se hodláme pustit do pěkně tajemného a temného příběhu!.. 
Mě Temná hrdinka zaujala ihned, jakmile jsem ji uviděla v knihkupectví..a můžu říct, že na živo vypadá ještě krásněji! ;)
Jsem vážně ráda, že máme stejnou obálku jako originál v zahraničí, i když jim malinko závidím, černé okraje stránek, které má jejich Dark Heroine..;)

Vazba: I když má knížka opravdu hodně stránek (skoro 500!) je v měkké vazbě. Abych řekla pravdu tak mi to vůbec nevadí.Temné hrdince měkká vazba vážně sluší. Svým obalem mi připomíná všechny knížky do YOLI, které mají měkkou vazbu a uvnitř mají desky na založení (nevím jak to správně nazvat :D) ☺



"Ó růže, to ten červ!
Ten neviditelný, 
co vylézá jen za bouře a tmy 
už si tě našel, a kde spíš ví:
A temnou láskou tě 
skrytě umoří"


Hlavní hrdinka: Celý příběh je vyprávěn ze dvou pohledů, a to z pohledu Violet Leeové, která se "mírněji řečeno" ocitne ve špatnou chvíli na špatném místě a setká se s našim druhým vypravěče Kasparem. Zatím to zní jako obyčejný příběh, ve kterém se potkají dva cizí lidé. Ano, takový z toho ze začátku měla pocit i Violet, když po půlnoci uviděla na Trafalgarském náměstí Kaspara s kumpány, jak si vyřizují účty s divnou partičkou lidí, a tím se také stala svědkem jejich masakru.
To, že něco není jak má, jí začalo docházek už ve chvíli, kdy se snažila před těmito vrahy utéct, ale oni ji vždy předhonili, ale to, že by se právě setkala s někým jiným než lidmi, si nehodlala připustit ani když z nich cítila krev a viděla malé bílé špičáky.
Není přeci malá! Upíři, vlkodlaci a podobní tvorové jsou jen vymyšlené postavy, které mají strašit malé děti!
Jenže pravdě se Violet nemohla vyhýbat do nekonečna, a tak, i když jí to stále nešlo na rozum, si nakonec musela přiznat, že se střetla tváří v tvář vamýrům..a ještě ke všemu musí být teď jejich vězeň, jelikož viděla jejich hrůzný čin na náměstí.

Ale není vězení jako vězení! Violet se totiž dostane do nádherného zámku, který by nikdy nepřisuzovala jako obydlí takovýmto tvorům. Z jedné strany se jí tedy ulevilo, že nebude muset být zavřená někde v kopce nebo starém zatuchlém sklepě s rakvemi, ale vědomí toho, že celý dům bude slyšet její bušící srdce na míle daleko, ji rozhodně nenechává v klidu!
I když se jí to zprvu zdálo nemožné, najde si i mezi vampýry "spřízněnou duši"→Kasparova bratra Fabiana, který se svému bratrovi svým chováním vůbec nepodobá, a také se spřátelí s jeho sestrami- mladší Thyme a stejně starou Lylou.

A i přes všechny nečekané věci, které obrátily její dosavadní život úplně vzhůru nohama, neztrácí hlavu a je na své věznitele stejně drzá jako na jakéhokoliv smrtelníka!
Zvláště pak na Kaspara, syna z královské rodiny, který ji tady drží. Jedna její část ho všemi smysly nenávidí, ale ta druhá si zase až moc všímá jeho urostlé postavy, tmavých vlasů a hlavně krásných smaragdových očí.
Čím si je ale Violet jistá, to je, že NIKDY nechce být jako oni!



Vampýři nejsou ale všechno s čím se Violet setká! 
V jejich světě traduje legenda o Temné hrdince, která vyřeší neustále hrozící boj mezi lidmi a vampýry. Její příchod, jako příchod všech Temných hrdinek, byl předpovězen před mnoha lety a nyní se vampýři snaží přijít na to, kdo je ona Temná hrdinka.

Violet je tedy v úplně novém světě, kde si připadá jak Alenka v říši divů...Ze začátku byl pro ni pobyt mučením, ale postupně si začala na vampýry, a na život s nimi, zvykat→zvláště pak na Kaspara.. 
Přehodnotí Violet své smýšlení o vampýrech?
Dostane se díky svému otci zpátky domu?..A bude o návrat domů ještě stát??



"Jsme vampýři, Děvenko"



Moje hodnocení: Temná hrdinka byla opravdu úžasná!
Už od začátku byl děj chytlavý, plný napětí a všechno mělo velký spád, takže jsem se ani nenadála a Violet už byla ve vampýrském sídle!
Autorka celý příběh moc dobře popisovala a taky bylo, pro čtenáře, hodně dobré, že použila, jak pohled ze strany Violet, tak ze strany Kaspara.

I když má knížka skoro 500 stran čte se neskutečně dobře-děj se vůbec nevleče, je zde tolik zajímavých zápletek, že nevíte kterou máte řešit dřív, a pak vlastně zjistíte, že všechny souvisí se sebou :D
Violet toho v tomto příběhu zažila opravdu hodně a i přesto si zachovala zdravý rozum a sarkasmus! Tím si mě Violet získala už při první větě a jak jsem četla dál byla mi čím dál sympatičtější! :D
Užívala jsem si pasáže, kdy se s Kasparem vyloženě nesnášeli a dávali si to pěkně najevo→zvláště pak, když se Violet Kasparovi "trošku" pomstila :D (kdo knihu četl, tak mi dá určitě zapravdu :D ), a zase na druhou stranu byly moc pěkné pasáže, kde se pomalu sbližovali a Violet se dozvídala něco o Kasparově minulosti.
A Kaspar..! Toho si v knížce nešlo neoblíbit! Od začátku byl provokativní, sarkastický, panovační a namyšlený, ale přesně TAKOVÍ hrdinové jsou nejlepší, protože víte, že pod tím neprostupným povrchem skrývají i něco dobrého..☻

Sice i v této knížce se objevil menší milostný trojúhelník, ale nakonec se vše vyostřilo, tak, jak bych to teda vůbec nečekala a autorka si tím získala plusový bod!
Další zajímavou věcí, která celý příběh zpestřila, byly hlasy, které měli Violet a Kasper (jeden Kaspar a jeden Violet) ve své hlavě, a kteří jim velmi zábavně odpovídali na jejich vnitřní otázky!

Celou knížku jsem až dokonce nemohla odložit a až do poslední stránky jsem byla napjatá, jak to dopadne! Protože když už jsem v příběhu přišla na nějakou souvislost a vykonstruovala jsem si konec, stala se nějaká věc, která všechno pěkně zamotala! :D
Příběhů o upírech už každý určitě četl dost, a kolikrát už čtenářům lezly krkem, ale Temná hrdinka se takovým příběhům vymyká
Knížce nemám vůbec co vytknout a hodnotím ji plným počtem bodů, protože si to rozhodně zaslouží☻

Pokud nad touto knížkou váháte, doufám, že moje recenze vás aspoň trochu přesvědčila, že tato knížka stojí za přečtení! ☻☻


Hodnocení: 5 z 5   
Obálka: 5 z 5  
Za poskytnutí recenzního výtisku moc děkuji internetovému knihkupectví Nakladatelství Fragment
knihu můžete koupit ZDE :)     

7 komentářů:

  1. Už jenom název mě docela dost láká. Skoro tak jako anotace a dle tvé recenze má cenu si knihu přečíst..
    Nádherná recenze! :)

    OdpovědětVymazat
  2. Knihu jsem nečetla, ale její příběh mě velmi zaujal, rozhodně si ji, co nevidět, přečtu! :)
    http://milujemekihy.blogspot.cz/2015/04/zapoj-se-poznej-nove-pratele.html

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :-) Těším se na tvůj názor na Temnou hrdinku ;-)

      Vymazat
  3. Tuto knihu bych si hrozně ráda koupila a přečetla. Opravdu má krásnou obálku. :)

    OdpovědětVymazat
  4. Podle tvojí recenze si jí určitě přečtu.

    OdpovědětVymazat

© My book world..
Šablona od Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.