RC: The Complete Alice - Lewis Carrol


Autor: Lewis Carrol
Nakladatelství: Macmillan Children´s Books
Počet stran: 480
Název v originále: The Complete Alice
Série: ---
AnotaceThe Complete Alice, including both Alice's Adventures in Wonderland and Through the Looking-Glass and What Alice Found There, is the ultimate edition of Lewis Carroll's much-loved classic, from the original publisher, Macmillan.
Packed full of amazing exclusive extra features from the Macmillan archive and a foreword by Philip Pullman, The Complete Alice also has a glorious die-cut cover with intricate embossed two foil detail, head and tail bands, red foiled edges and a ribbon marker - all making this a gift edition to treasure forever.

Lewis Carroll's Alice has been enchanting children for 150 years. Curious Alice, the bossy White Rabbit, the formidable Queen of Hearts and the Mad Hatter are among the best loved, most iconic literary creations of all time.


" Alice! A childish story take,


And, with a gentle hand

Lay it where Childhood´s dreams are twined

In Memory´s mystic band,

Like pilgrim´s wither´d wreath of flowers

Pluck´d in a far-off land."




Každý určitě zná pohádkovou knižní klasiku od Lewise Carolla o malé blonďaté holčičce, která při sledování mluvícího bílého králíčka objeví Říši divů a všechny postavy s ní spojené.



Ano, správně, řeč je o Alence v říši divů, jejíž příběh byl, je a asi navždy bude nesmrtelný. Nové a nové generace dětí se do tohoto kouzelného příběhu zamilovávají, a tak vznikají stále nové knižní edice a Alenka se tak po více jak 150 letech může pyšnit mnoha knižními přebaly a ilustracemi.


Je až neuvěřitelné, že i po 150 letech je tato pohádka mezi dětmi i dospělými tak oblíbená a lidé stále touží mít tuto klasiku ve své knihovně. A jelikož 150 let už je opravdu velké číslo, vzniklo na toto jubileum nové vydání Alenčina příběhu spojené i s dalším dílem - Alenka za Zrcadlem - .


Vznikla tak unikátní kniha The Complete Alice, která je výjimečná svou velikostí i designem. Celá kniha je v bílé, dekorována červenou a modrou barvou barvě s jemně třpytivými motivy , a přímo uprostřed je v "králičí díře" - vytvořené z vyřezaného kruhu do tří po sobě jdoucích stran  - vyobrazená Alenka s bílým králíčkem. A jako třešnička na dortu jsou z boku strany knihy třpytivě červené, takže se na ni čtenář nemůže vynadívat ze všech stran.




Jak už bylo zmíněno obsahuje oba příběhy Alenky, poté příběh o tom, jak vlastně tato pohádka vznikla a nakonec celý vývoj Alenčiných 150 let - od prvního vydání, přes modernizování ilustrací až po dnešní mnohé knižní edice -.

Pro sběratele klasických děl, či pro milovníky Alenky ( a také krásných obálek) bude tato kniha rozhodně skvostem v jejich knihovně!
Alespoň já jsem byla z knihy naprosto unešená♥ Nejen, že má nádherné barevné ilustrace a celkový design, který je prostě dokonalý, ale také je v knize věnováno místo i pro "Alenčiny začátky" a příběh Lewise Carrola. 
Příběh o Alence zná určitě každý z vás, takže jsem se spíše zaměřila na vzhled a propracování speciální výroční edice, která, jak můžete posoudit sami, je  opravdu honosná a 150. výročí tak dokonale reprezentuje.


" Twinkle, twinkle, little bat!
How i wonder what you´re at!
Up above the world you fly,
Like i tea-tray in the sky.
Twinkle, twinkle - .."


Moje hodnocení : 5 z 5

3 komentáře:

  1. Miluji Říši Divů a tvůj článek mi udělal velkou radost, je to krásně napsané :)
    Měj se hezky :)

    OdpovědětVymazat
  2. Teda, ta vypadá krásně. Sice moc nečtu anglicky, ale kniha se mi líbí :D

    OdpovědětVymazat

© My book world..
Šablona od Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.