RC: Nečekaně vévodkyní - Valerie Bowman

Výsledek obrázku pro nečekaně vévodkyní

První díl ze série o mladých dámách, které se chovají zcela proti společenským konvencím.



Výsledek obrázku pro the unexpected duchessLucy Uptonová je mladá dáma, která by svou náturou připomínala spíše muže. Je velmi tvrdohlavá, nebojácná a pro ostřejší slovo nejde daleko.
To se bohužel nedá říct o její kamarádce Cassandře. Ta se totiž nyní ocitla v situaci, kde by se jí hodila alespoň polovina Lucyiny kuráže.
Začne se o ní totiž zajímat Derek Hunt, vévoda, který se nedávno vrátil z války a chtěl by se usadit. Není na něm nic špatného - je chytrý, hezký a má i dobrou pověst - , ale Cassandřino srdce již dlouho patří (tajně) jinému.

Správná přítelkyně si ale musí poradit se vším, a tak Lucy vymyslí plán. Nechají Dereka, aby Cassandře nadále nadbíhal a dvořil se jí a Lucy jí bude vždy nablízku a poradí ji co udělat.
Jelikož ale Derek není hloupý, brzy přijde na to, že si Cassandra vzala na pomoc svou vychytralou přítelkyni a nechce si to nechat jen tak líbit. Lucy v něm najde silného soupeře, který se nezalekne její nátury ani ostrých slov.

Spojení těchto dvou pekelně tvrdohlavých postav už od začátku věstí pořádně peprné dialogy a nejeden sarkasmus. Cassandra tak může zpovzdálí sledovat počínání její přítelkyně a snažit se vyřešit si svou vlastní situaci. Ta totiž bohužel není vůbec lehká, jelikož Justin, muž o kterém sní, se jednak ještě stále nevrátil z války, a pak také o citech, které k němu Cassandra chová vůbec netuší.
A vše se ještě více zamotá, když se ukáže, že Justin je velmi dobrý přítel Dereka.


Související obrázek



Historické romány patří mezi mé oblíbené žánry, takže když vyšla v nakladatelství Ikar novinka Nečekaně vévodkyní, dlouho jsem neváhala.
Výsledek obrázku pro duchess tumblrVelmi se mi líbil nápad s "kamarádkou, která má za úkol odehnat potenciálního manžela" ,  a také trio žen, které autorka v příběhu vytvořila. Už v prvním díle je tedy jasné, že čtenáře čekají ještě další dva díly, které se budou věnovat Lucyiným přítelkyním. Všechny tři mi byly velmi sympatické - skvěle se doplňovaly a byly své - a to samé platí i o Derekovi. Nebyl to žádný namyšlený floutek, který by se chtěl s Cassandrou oženit kvůli majetku či sázce. On se chtěl usadit, začít žít poklidný život a Cassandra byla, jednak velmi milá a dobrá volba, a navíc měl pro tuto volbu i jiné osobní důvody ( to se dozvíte v příběhu, nechci spoilerovat).
I když bylo od začátku tak nějak jasné, jak to nakonec všechno dopadne, čtení jsem si užila. Autorka vymyslela velmi dobrou zápletku, přidala k tomu krásné plesové prostředí a všechno to došperkovala sympatickými a velmi výmluvnými postavami, které se postaraly o řádné dávky humoru a chemie.
Pokud máte rádi romány zasazené do minulosti a podobně laděné knihy, určitě si nenechte tuto knihu ujít.☻

Moje hodnocení: 4 z 5

Za poskytnutí knihy k recenzi děkuji společnosti Euromediagroup
Knihu můžete koupit ZDE

4 komentáře:

  1. I já jsem milovník historických románů a musím říct, že tenhle vypadá opravdu hodně zajíamvě.

    OdpovědětVymazat
  2. Skvělá recenze, občas si ráda přečtu i něco historického a tohle zrovna vypadá vážně zajímavě :)

    OdpovědětVymazat

© My book world..
Šablona od Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.