RC: Tvůj perfektní rok - Charlotte Lucas


Výsledek obrázku pro tvůj perfektní rok

Nezbedný diář v akci

Výsledek obrázku pro charlotte lucas dein perfektes jahr
Co všechno dokáže udělat jeden ztracený a nalezený diář? Nechtěně spojí životy dvou zcela odlišných lidí a roztočí tím kolotoč nečekaných událostí.

V příběhu se setkáme s Jonathanem, mužem ve středním věku, který je po rozvodu se svou nevěrnou manželkou opuštěný a zcela vyhaslý. Nevidí ve svém životě žádný smysl, a tak místo toho aby žil, prostě jen přežívá ze dne na den. Jediné co má v jeho životě nějaký řád, směr a smysl je běhání. Jedině tehdy má Jonathan pocit, že žije.

Na druhé straně je Hanna, úspěšná mladá žena, která se z života těší každý den. Má vztah, který kvete každým dnem, a práci která ji dělá šťastnou. Skloubila totiž svou práci se zábavou a se svou nejlepší kamarádkou založila speciální agenturu pod názvem Rozpustilá parta, která se specializuje na meetingy a oslavy pro děti. Kreativní práce ji naplňuje, a ona se tak těší na každý nový den.

Stačí ale jeden večer (poslední v roce), jeden ztracený vyplněný diář a pro Hannu a Jonathana se začne psát nový životní příběh, kterého budeme svědky.

Související obrázekTvůj perfektní rok je rozhodně velmi originální co se týče designu. Už na první pohled si knihu ihned oblíbíte. Disponuje totiž velmi roztomilým formátem, díky kterému si knihu budete moci vzít na služební cestu či do kavárny, a stejně tak krásný a promyšlený má i obal. Strany stránek jsou fialové a celkově i obal je z materiálu, který je velmi příjemný na omak. Už v knihkupectví si jí tedy rozhodně všimnete.

A další originalitu vidíme hned po přečtení anotace. Autorka vsadila na neotřelou zápletku (s diářem) a to se rozhodně vyplatilo. Hanna a Jonathan byli zajímavé postavy, a stejně tak se mi líbil i styl vyprávění, který nebyl prvoplánovitě jen chronologický. Příběh tím dostal zcela jiný spád, a netrvalo tak dlouho a já jsem se do dílka začetla.

Pouštěla jsem se do knihy s očekáváním něčeho nového a nečekaného, ale nakonec jsem byla spokojená tak napůl. Charlotte podle mě měla velmi dobrý nápad - tady dávám rozhodně plus - , v průběhu příběhu se od dobrého rozjezdu začala ale odklánět a konec byl pro otřelejší čtenáře celkem předvídatelný. S tímto problémem jsem se v knihách už setkala - autoři mají skvělý rozjezd, ale ke konci už začínají polevovat, jelikož "vyčerpali své zdroje", a pak už se tak nějak snaží dostat do cíle -.

Je to škoda, jelikož měl příběh opravdu dobrý potenciál na to, aby se přidal k těm, které  čtenáře jednoznačně dostanou. Tvůj perfektní rok je určitě velmi příjemnou "oddechovkou", která vás neurazí, ale ani nijak světoborně nenadchne. I tak ale u mě převažuje spíše kladný pocit z četby - přeci jen jsem se při čtení odreagovala...a pak je tu to naprosto boží zpracování designu - .




Moje hodnocení: 3,8 z 5

Za poskytnutí knihy k recenzi děkuji společnosti Euromediagroup
Knihu můžete zakoupit ZDE

2 komentáře:

  1. Pěkná recenze, kniha vypadá dobře, má zajímavou obálku a i obsahem je originální. :)) A to jsem o ní ještě vůbec neslyšela. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Pěkně napsaná recenze :) Knížku mám vyhlédnutou a rezervovanou v knihovně :) Vypadá to na skvělou úsměvnou oddechovku :)

    OdpovědětVymazat

© My book world..
Šablona od Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.