Recenze na knížku: Jmenuji se X

Autor: A.J.Molloy
Nakladatelství: Fragment
Počet stran: 247
Série: -------
Anotace: Láska, co spaluje. Touha, co ničí...

Dvaadvacetiletá americká studentka Alex (pro přátele X) přijíždí do Neapole, kde chce získat pro svou práci podklady o italské mafii. Hned první večer se v luxusní kavárně setká s elegantním mužem, který jí naprosto učaruje. 
Marc Roscarrick - potomek šlechtického rodu - je přátelský, pohledný, inteligentní a neuvěřitelně přitažlivý. Kolem něj se však vznáší aura záhadnosti. Atraktivní muž v X probudí dosud nepoznanou touhu. Jeho tajemství je ale pro dívku šokující. 
Vztah X s Marcem je možný pouze za jeho podmínek. Dokáže se X vzdát svých přání a podřídit se? Své touze, ohromující přitažlivosti a erotickým tajemstvím, která ji děsí a vzrušují zároveň? 

Obálka:Na této knížce mě zaujala hlavně obálka! Působí tak nějak LUXUSNĚ. Povrch obálky vypadá na první pohled, že je vyroben z nějaké drahé a hezké látky a samotné X je tvořeno z malých blyštivých diamantů. :-)

Vazba:Pevná vazba k propracované obálce ladí, takže celkovým dojmem působí obálka moc pěkně a vkusně! ;-)

Hlavní hrdina/ka: Hlavní hrdinkou tohoto příběhu je mladá studentka Alex, která si nechává říkat "X-ka". Kvůli svému studiu se vydala do Neapole→a tento výlet jí obrátí život vzhůru nohama!
Alexandra byla typická "studentka cestovatelka". Ráda cestovala, nezalekla se neznámých a nových lidí a ni velké jazykové bariéry, která v cizí zemi ihned nastala.
Když už se totiž do Itálie dostala chtěla se v ní naučit žít a to se vším všudy.
Naštěstí ale na všechno nebyla sama, protože s ní byla v Neapoli i její kamarádka..
Já jsem se s Alex moc neztotožnila, protože bych se v knize v mnoha chvílích zachovala jinak..
Dále je tu Marc, bohatý a atraktivní muž ze šlechtické rodiny, který už od pohledu působí velmi tajemně...A právě tím byl podle mě pro Alex tolik přitažlivý.., protože co je pro nás nedosažitelné nás nejvíce láká!




Děj: Neapol!...Říká se:"Vidět Neapol a zemřít.
Ano, a právě tady se díky tomuto příběhu příběhu můžeme, aspoň knižní formou, podívat-nebo spíše si celou zemi představit ;-)
Do Neapoli se totiž přestěhuje mladá studenta Ale (X-ka), která chce pobytu využít k pracování na své studentské práci. A o čem jiném by mohla psát, než o MAFII-konkrétně o Kamoře.
Chce se o této velmi staré a proslulé mafii dozvědět co nejvíce pravdivých věcí a taky zjistit, zda ještě pořád existuje..
Její práce je také její prioritou..ale jen do chvíle než potká okouzlujícího, bohatého a neskutečné tajemného muže-Marca, který jí vtáhne do světa plného vášně, tajemné historie a dokonce i samotné mafie..a hlavně podmínek! Co všechno je Alex ochotná podstoupit pro tento, pro ni naprosto nový, vztah..?


"Alex! Per favore, ricordati di me!"


Moje hodnocení: Knížka mě ze začátku hodně zaujala tím, že hlavní prostředí byla Itálie! Tu mám totiž strašně ráda♥!, ale Neapol jsme zatím ještě neviděla.. Byla jsem tedy na celý děj natěšena, že si jí budu moct aspoň představit.
Ze začátku bylo vyprávění moc pěkné-autorka se zaměřila důkladně na okolí. Popsala krásně uličky, domy, restaurace, mola..opravdu si tedy člověk připadal, jako kdyby se právě octl na, několik set kilometrů, vzdáleném místě ;-)



Začátek se mi líbil hodně i tím, že autorka v knize použila i pár italských slovíček(kterým jsme rozuměla :D), které příběh krásně oživily! 
Také nápad s místní mafií byl vážně moc dobrý. Od Alexy jsme se postupně dozvídaly mnoho informací o historii mafie a i její pátrání po jejich vůdcích a její samotné existenci nyní jsem si užívala.
A ve chvíli kdy se objevil Marc, okouzlující Ital, jsem si dokázala představit, že to bude příběh o italské lásce, která bude obestřena tajemnou mafií.
Jestli jsme si ale myslela, že do příběhu trošku vidím, spletla jsem se.. Marcovo tajemství-a hlavně jeho podmínky, byly pro mě až nepochopitelné..U mnoha pasáží jsem nevěřícně krotila hlavou a říkala si:"Jak tohle někdo mohl vymyslet..a napsat?!"
Opravdu některé části bych z knížky odstranila!!


Knížce dávám body hlavně za krásný popis Neapole, a taky za vztah, který, když odeberu scény přitažené za vlasy,  mezi sebou měli Marc a Alex.
Když se na příběh podívat tady celkově, tak to byl čtivý příběh, který měl jak dobrý námět, tak i prostředí..


Hodnocení: 2,5 z 5
Za poskytnutí recenzního výtisku moc děkuji nakladatelství Fragment :-)

2 komentáře:

  1. Nevím proč, ale přijde mi to jako velká napodobenina Katky Petrusové. :D Těžko říct, co vyšlo dřív, každopádně co jsem tak četla, Katka bude asi kvalitnější. Kdyby tam nebyl zase ten románek s tajemným mužem, možná bych do toho i šla - kvůli té Itálii.

    OdpovědětVymazat
  2. Podobne ako teba aj mňa zaujala na prvý pohľad obálka. Do knižky som sa púšťala s očakávaním nejakej veľkej mafianskej záplaetky, ale vieme ako to dopadlo. Opis Neapolu bol krásny, dokonca mi kamarátka povedala, že jedna vila, ktorá je tam opísaná skutočne existuje. :)
    Knižku by som hodnotila podobne ako ty.

    OdpovědětVymazat

© My book world..
Šablona od Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.