RC: Běsnící světlo - Estelle Laure

Výsledek obrázku pro běsnící světlo
Autor: Estelle Laure
Nakladatelství: Leda
Počet stran: 280
Název v originále: This Raging Light
Série: ---
AnotaceDO KRAJNOSTI VYČERPANÁ.
Lucille dovedou potrápit hluboké duševní zmatky, až neví kudy kam. Její rodiče selhali a ona se ze dne na den ocitla bez pomoci sama s malou sestrou. Musí čelit zraňujícím aspektům lidské existence, zvlášť když si dala slovo, že malou Wren udrží ve své péči. Není to nejlepší doba pro osudovou lásku a ještě k tomu má Digby svoji dívku, Lucille ale ví s naprostou jistotou, že jestli nic nepodnikne, ztratí kus svojí duše a bude navždycky litovat.
NACHÁZÍ SVOJE SILNÉ STRÁNKY
V bitvě o znovunabytí vnitřní vyrovnanosti selhává znovu a znovu. Je absolutně vyčerpaná a víc už nemůže unést… pak si ale uvědomí, že kupodivu právě komplikovaná láska plná rozporů jí pomáhá, aby ve svém nitru odkryla nové dimenze a objevila svoje silné stránky. 



V sedmnácti letech má člověk plnou hlavu starostí, jelikož se ocitá na milníku dospělosti,  a to jak fyzicky, tak i psychicky, a je rád, když se může opřít o někoho blízkého.
Bohužel ne každý má to štěstí, že se vedle sebe o někoho může opřít. A právě tak je na tom sedmnáctiletá Lucille.

Nejenže je v tomto křehkém období vydána krkavčí matkou napospas tvrdé realitě, ale ještě ke všemu má mladší sestru, o kterou se bude muset postarat. Smůla se na dívky lepila už odmala, když je opustil otec, ale teď vše předčilo všechny jejich zlé sny.
Lucille a Wren zůstaly samy a mohou se tak spolehnout jen jedna na druhou.
Jak dlouho ale může Lucille ututlávat, že je jejich matka nechala samotné?

Kdyby to zjistili dospělí, její nezletilou sestru by jí nenechali a toho se nyní bojí nejvíce.
Rozhodne se udělat všechno proto, aby je obě uživila a aby se nikdo nedozvěděl, co se u nich ve skutečnosti děje. 
Malý záchranný člun v této krizové situaci je pro Lucille její kamarádka Eden, které jediné řekne pravdu. 
A jako by Lucille nestačily vzniklé problémy doma, bude mít ještě co dělat se splašenými hormony, a to když zjistí, že začíná něco cítit ke dvojčeti Eden, Digbymu. Nechápe jak je něco takového možné – zná ho přeci odmala – a bude se snažit vše c sobě potlačit, už jen proto, že objekt jejích citů má holku.

Lucille si toho na svá bedra naložila opravdu hodně – teď už zbývá jen otázka : Dokáže to všechno zvládnou?




Na to, co se ukrývá v této překrásné blankytné knize, jsem byla opravdu hodně zvědavá, jelikož podle anotace vypadal příběh moc zajímavě.
Lucille byla zcela jiná hrdinka než na jaké v příběhu narážím.
Z ničeho si nedělala těžkou hlavu a byla se vším rychlé hotová, takže se jevila jako takový klučičí typ.. Díky tomu taky asi všechno zvládala, tak jak zvládala.

Vůbec si nedokážu představit, jaká by tato situace musela být v reálu – jak by se o vše musela starat skoro plnoletá dívka, která chodí do školy - . Autorka se tak pustila do velmi ožehavého tématu, které se (bohužel) někdy stává i ve skutečnosti.

Co se týče dalších postav – Wren, Eden, Digby – tak ty celý příběh dobře doplňovali. Na Wren bylo vidět, jak jí mamka chybí, ale vše se snažila zakrývat za nevtipnými vtipy, kterými kolem sebe pořád střílela. Eden a Digby byly pro Lucille velkou oporou a celkově se jí snažili pomoct co to jen šlo.
Co asi příběh odlehčilo nejvíce bylo zapletení milostné tématiky, díky níž jsme si mohli oddechnout od Lucilliných problémů.

Běsnící světlo rozhodně předčilo mé očekávání a jeho čtení mi zpříjemnilo letní chvíle. :)


Hodnocení4,5 z 5
Za poskytnutí knihy k recenzi moc děkuji nakladatelství Leda. ☺

1 komentář:

© My book world..
Šablona od Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.