RC: Maestra - L.S.Hilton



Jedna žena, která žije dva naprosto odlišné životy.







Judith Rashleighová si žije jako každá jiná dívka jejího věku. Je mladá a už v takové etapě svého života úspěšná, jelikož se jí podařilo uchytit v odvětví, které ji neskonale baví - pracuje totiž. jako asistentka v aukční síni.
Vypadá to jako život, který by Judith mohl kde kdo závidě, že?
Nenechte se ale zmýlit.
Za růžovými brýlemi se totiž ukrývá zcela jiná realita.

Pracovat v aukční síni pro Judith bylo malým splněným snem, ale být asistentkou je pro ni nyní dočista otravná práce, která nevede, jak k vyššímu platu, tak ani k vyšší pozici.
Takhle si svou práci před několika lety rozhodně nepředstavovala.
Připadá si nedoceněná - za svého šéfa dělá špinavou práci ve skladu, nosí mu kávu a oběd a nikam dál její práce asi do budoucna nepovede.

A v osobním životě je to tak nastejno. S přáteli nikam moc nechodí (ani nich moc nemá) a přítel není taky žádný.
Najednou se tedy z úspěšné Judith stává nespokojená Judith.

Tohle vše se ale děje přes den. Takový život nám Judith ukázala během běžné pracovní doby. Stačí ale jeden večer, jedna nabídka a jakmile se setmí, vše se jako mávnutím kouzelného proutku zcela promění.
Z ušláplé šedé myšky se stává sebevědomá žena, která si jde za tím co chce.
Ranní neutrální kostýmek mění za večerní přiléhavé koktejlky, ustaraný výraz nahradí hollywoodký úsměv a submisivitu vystřídá rozhodná dominance.
Podtrženo a sečteno: ze sekretářky se tak každý večer stane luxusní společnice.

Judith je se svým denním plánem čím dál spokojenější - její jinak neuspokojivá práce už jí nedělá vrásky na čele, jelikož ví, že večer bude středem pozornosti a v nočním klubu se jí daří čím dál více.
Jednoho dne, ale v práci přijde na nepravost obrazu a namísto očekávaných ovací je vyhozena.
Co má dělat teď? Jak dál?.. Bude se muset vydat po luxusnější za to temnější stezce, která se jí nabízí, ale ze které už pak není cesty zpět.









Knižní thrillery patří čím dál více do sekce nejvíce oblíbených knih. Čtenáři je vyhledávají pro jejich napínavý děj, časté zvraty a hlavní hrdiny, kteří umí pekelně překvapit.
A přesně taková je právě Maestra.

Od první stránky vás příběh upoutá a nepustí až do samotného konce. Ačkoliv se první kapitoly rozjíždějí pomaleji, jelikož v nich autorka detailně popisuje život hlavní hrdinky, tak nějak je čtenáři jasné, že brzy přijde zlom.
A ten také nastal. Judith byla dlouho dobu taková nezařaditelná hrdinka - věděli jsme o ní toho docela málo - a tak se názory na ni měnili velmi hojně.
Ze začátku se představila jako obyčejná sekretářka nespokojená se svou prací. Působila jako šedá myška, která tráví večery sama u televize s "dvojkou bílého" a z toho se najednou vše obrátilo. Ona šedá myška se vyžívala v práci v klubu, ve společnosti mužů a v sexu.
Nic z jejího dosavadního profilu k ní už najednou nesedělo.

Příběh byl zvraty a napětím zcela nabytí a nechyběla mu ani trocha erotiky. Autorka do něj namíchala vše, co má dobrý thriller mít.
Judith byla rozhodně svá - a v druhé polovině příběhu ještě asi o 100% víc -, takže jste si ji buď oblíbili nebo vám právě kvůli její povaze vyloženě nesedla. U příběhu tohoto žánru to tak je - buď se vám líbí nebo nejste typ čtenáře, který je vyhledává.

U mě knižní thrillery patří do oblíbených knih, jelikož mám ráda to napětí, které v příběhu panuje a také to, jak i to co si myslíme, že chápeme, může během několika stran dočista změnit.
Podle mě, tedy Maestra rozhodně patří mezi knižní novinku, která stojí za přečtení!





Hodnocení: 4 z 5
Za poskytnutí knihy k recenzi moc děkuji  Euromediagroup
Nakladatelství Fragment
Knihu můžete zakoupit ZDE

4 komentáře:

  1. Na knihu jsem viděla hodně reklam a čekala jsem na recenzce, abych se mohla rozhodnout o jejím koupení. Podle tvojí recenze vypadá hooodně dobře! :))

    OdpovědětVymazat
  2. Knihu mám doma, už se na ní těším. Pěkná recenze :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Obálka paráda, anotace paráda a po tvé recenzi už neváhám :D
    Katy

    OdpovědětVymazat
  4. Nevím, jestli je to čtení zrovna pro mě, ale thrillery si občas přece jenom přečtu ráda :)

    OdpovědětVymazat

© My book world..
Šablona od Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.