RC: Vážka v jantaru - Diana Gabaldon


Další dobrodružství z minulosti, které nebudete chtít odložit.


Děj této knihy se odehrává docela v jiném čase, než když jsem Claire v předešlém díle opouštěli. V roce 1968 už má naše hrdinka dospělou dceru Briannu. Ačkoliv opět žije v současnosti na svou výpravu do dávné minulosti nemůže Claire zapomenout, a tak společně se svou dcerou stále pátrá po své lásce, Jamiem.
Tentokrát se ale vyprávění rozdělí do dvou linií, takže budeme moci sledovat také Claire s Jamiem v minulosti, když je teprve těhotná.
Společně se díky naskytnuté příležitosti přemisťují ze Skotska do slunné Francie. Nejde tu ale o žádný romantický výlet, ale naopak o jakobíny.
Claire se za každou cenu snaží jakobínskému povstání zabránit, jelikož chce zarazit strašlivý bojům, které se neobejdou bez ztrát na životech. Ve Francii je ta čekají, jak krásné okamžiky na plesech či v salonech, tak i i ty méně příjemné chvíle. Jak je totiž známo Francouzi byli mistři jedů a všemožných intrik.
Claire a Jamieho tedy čeká další nelehká cesta, kterou budou muset projít.




Vážka v jantaru je pokračováním dobrodružného vyprávění Claiřiny výpravy do minulosti. Opět se setkáváme s Jamiem či Frankem Randallem. Ocitáme se zcela v jiné době, než kde skončil první díl, ale rozhodně to neubírá ne čtivosti příběhu. 
Autorka tím ještě podnítila naši zvědavost.
Jak se Claire dostala zpátky domů? A co jí k tomu vedlo?

V příběhu se budeme snažit přijít na odpovědi. Budeme se postupně dozvídat, kam se s Jamiem dostali, čím vším museli projít a jak se od tohoto muže vrátila zpět k tomu předešlému. Velmi vítanou změnou bylo prostředí.
Z chladného a blátivého Skotska jsme se přesunuli do přepychem proslulé Francie. A to rovnou na královský dvůr. Všude se to hemžilo nádhernými plesy, šperky a krámky. Claire se nám tak mohla ukázat zcela v jiném světle.

Diana Gabaldon vytvořila historické romány, které čtenáře vtáhnout do děje a ona si tak připadá, jako by byl součástí příběhu. Její styl vyprávění je úžasný a já se opravdu moc těším až si budu moci přečíst další díl z této nádherné a jedinečné série.




Hodnocení : 5 z 5

Za poskytnutí knihy k recenzi děkuji nakladatelství Omega a e-shopu Knihydobrovsky
Knihu můžete zakoupit ZDE

Srovname.cz vám poradí, kde nakoupit knihu Vážka v jantaru nejlevněji.

1 komentář:

© My book world..
Šablona od Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.