RC: Dokonalá partie - Kristan Higgins



Osud si s námi se všemi pěkně zahrává.


Být nezadaná a mít už víc jak 25 let, to by člověk pomalu na sobě mohl nosit cedulku JSEM NA OCET. Každý se neustále ptá na otázky typu: "Není na obzoru nějaký potenciální ženich? Plánuješ někdy děti? Nevadí ti být pořád sama?" Opravdu není nic otravnějšího než na tyto vtíravé dotazy odpovídat a udržet při tom na uzdě svou příčetnost.
Je to přeci každého osobní věc.

Podobně je na tom i Honor Hollandová. Po rodině je známé, že ačkoliv už dávno není náctiletá, pořád je sama. Jí samotné to donedávna také nevadilo, ale jedna návštěva u gynekologa a zmínka o biologických hodinách udělá svoje. Není sice ve věku, kdy by musela spěchat, ale najednou si začne uvědomovat, každého promrhaného dne, kdy nemá založenou rodinu. Její rodina sice o žádném partnerovi neví, ale ona se už od střední sem tam schází se svým nejlepším kamarádem Broganem. Jako kamarády je to k sobě táhne a fyzicky jim to jde taky.
Problém je ale v tom, že ze strany Brogana nejde o velkou lásku a Honor se rozhodne, že už s ním nebude marnit čas. Daleko větší rána ji ale čeká ani ne měsíc poté, když ji s kamarádkou radostí Brogan oznámí, že si bude brát její nejlepší kamarádku - byla to láska na první pohled, jako s filmu, no ne?
Honor je zdrcená. Nejenže musí hrát, že to Broganovi přeje, ale ještě ke všemu se musí dívat, jak se její bývalá nejlepší kamarádka Dana naparuje jako páv.
Nezbývá ji nic jiného, než se chopit příležitosti a už nebýt tou starou Honor.

A v tomto rozpoložení potkává Toma. Atraktivního Brita, který ji ale během jediné schůzky stačí pěkně pocuchat nervy. Nejraději by se jeden druhému už navždy vyhýbaly, ale osud to chce jinak. Po spletitých událostech se znovu setkávají a uzavřou spolu obchod - Tom potřebuje zelenou kartu a Honor chce Broganovi a Daně ukázat, že oni nejsou střed vesmíru. Domluví se tedy svatbě, kterou oba jen získají a svazku, který po roce ukončí. -
Jak může taková dohoda dopadnout? Najdou k sobě Honor a Tom cestu? A dostala Honor z hlavy Brogna nebo je tohle vše jen kvůli zadostiučinění?


Výsledek obrázku pro marriage tumblr

Dokonalá partie je oddechová romantická kniha, která v sobě ukrývá nijak komplikovaný příběh o lásce, závisti a bolestné minulosti. Ze začátku se autorka vyřádila na humorných kapitolách věnovaných Honor. Vylíčení jejího přátelství s Brogenem bylo opravdu k popukání - ona se mu snažila navrhnout sňatek a on ji přirovnal ke staré baseballové rukavici! -. Honor od začátku rychleji mluvila než myslela a jako hrdinka dávala knize tu správnou šťávu.
Její kamarádka Dana byla už od začátku taková divná. Bylo mi jasné, že až se projeví její pravá povaha bude Honor jenom koukat, a taky to tak bylo. To mi přišlo jako hodně reálná situace. Neříkám, že pravá přátelství neexistují, ale mezi ženami závist byla a vždy bude a každá si chce urvat co největší štěstí sama pro sebe. Ano, tady jde hlavně o charakter člověka. Některá žena by to nikdy neudělala, to nepopírám, ale Dana byla prototypem ženy, kterou určitě máme každá z nás v našem okolí. 
A Brogan. Ten mi lezl na nervy asi nejvíce. Naprosto všechno šlo mimo něj. V jiných věcech mu to pálilo, ale co se týče vztahů, byl to vážně trouba. Nepoznat, že je do vás zamilovaná nejlepší kamarádka? A po vyznání citů jí oznámit zásnuby s její nejlepší kamarádkou a čekat, že se s vámi bude dál scházet v baru na kamarádský pokec? To jako vážně? Honor byla ještě dobrá, že se s ním dál dokázala bavit, jako by se nic nestalo.

Bylo vtipné, jak si Honor a Tom od začátku lezly na nervy. Bylo od začátku jasné, jak se celý příběh bude vyvíjet, což byla škoda. Druhá polovina knihy mě v celku zklamala. Rozjezd mě nalákal a já se do příběhu začetla s chutí, ale ke konci jsem už chtěla některé stránky přeskakovat a celkem mi vadily klišoidní části příběhu. Ubraly na celkovém dojmu z příběhu a i na kvalitě díla.Ze začátku jsem myslela, že hodnocení knihy dám určitě vyšší, ale po dočtení poslední stránky mé nadšení opadlo.
Jako letní čtení, u kterého se chcete odreagovat a nebudete moc řešit vývoj děje a jeho předvídatelnost, je kniha pěkná a věřím, že romantické čtenářky potěší.


Výsledek obrázku pro kristan higgins the perfect match




Moje hodnocení: 3,8 z 5

Za poskytnutí knihy k recenzi děkuji společnosti Euromedia
Knihu můžete zakoupit ZDE

2 komentáře:

  1. Moc pěkná recenze :) Kniha mě docela zaujala a určitě se po ní podívám :) Vypadá to jako skvělé letní čtení :)

    OdpovědětVymazat
  2. Pěkná recenze, ale ne kniha pro mě :)

    OdpovědětVymazat

© My book world..
Šablona od Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.