RC: Všechno co máme - Kerry Lonsdale


Výsledek obrázku pro všechno co máme recenze

Pohádka bez šťastného konce



Celý život se za něčím ženeme. Když jsme malí, chceme vyrůst, poté chceme mít co nejlepší vzdělání, následně práci a ani se nenadějeme a už se stavíme na vlastní nohy a vytváříme si svou vlastní domácnost. V této době si také začneme hledat partnera, u kterého doufáme, že to bude navěky. Najít pravou lásku je totiž klíč k opravdovému štěstí, no ne?

Své by o tom mohla říct Aimee, naše hlavní hrdinka, která právě takovou lásku v životě hledá. Naštěstí pro ni je právě ona šťastlivkyní, která svou druhou polovičku najde. Když Aimee potká Jamese, celý svět se pro ni najednou zmenší jen pro ně dva a ona začne prožívat nejkrásnější období ve svém životě. Jejich vztah se vyvíjí až tak dobře, že už je naplánovaná dokonce i svatba a nic nenasvědčuje tomu, že by tyhle dva mělo něco  rozdělit.
Těsně před tím, než si oba dva řeknou své "ano", musí ale James odjet pryč. Vydá se tedy naléhavě do Mexika s tím, že se co nejdříve vrátí. Všechno nakonec dopadne ale zcela jinak, než by kdokoliv čekal. Z náhlé cesty se James už nevrátí a z budoucí nevěsty se najednou stane dívka, která drží smutek za svého zesnulého snoubence.
Výsledek obrázku pro kerry lonsdale
Jak se ale naučit žít bez někoho, kdo pro vás znamenal celý svět? Říká se, že čas všechno zahojí..Ale jak dlouho budeme muset tu bolest snášet, než se naše bolavé srdce otupí?
Pro Aimee ze dne na den nastávají chvíle, které jí připadají jako dlouhé a vleklé peklo. Neví, jak začít. Od čeho se odpíchnout. Všechno v jejím životě najednou ztratilo smysl.
Bohužel nezbývá jí nic jiného než se opět postavit na nohy a žít dál. Tak to v životě chodí - musíme opět vpadnout do zajetého rytmu, abychom si udrželi práci a bydlení...a taky zdravý rozum.

Nyní už je Aimee zcela někde jinde. Sice si na James stále se slzou v oku vzpomene, ale rok udělal své, a opravdu se její srdce zahojilo. Ba dokonce je na tom teď tak, že se jí do života dostal nový světlý bod. Nejenže si otevřela vlastní kavárnu, ale také je na obzoru nová láska.Má to štěstí, že opět narazí na muže, který ji zbožňuje. Aimee si chce také utrhnout kousek svého štěstí,a tak není divu, že se začíná radovat s nadcházejících lepších časů.
Nitky osudu jsou ale spletitější než mnohé pavučiny, a na Aimee tak čeká nečekaná rána. Dozvídá se informace, podle kterých by James měl být údajně stále naživu.

Je to opravdu pravda?
Dokázal by James celou dobu žít v Mexiku, aniž by se jí ozval?
A co její současný vztah?


Na tuto novinku od Kerry Lonsdale jsem byla opravdu hodně zvědavá. Anotace vypadala na první pohled vážně velmi lákavě, a já jsem tak knize nemohla odolat. Příběh byl od první strany opravdu hodně dobře promyšlený, a četl se tak poměrně rychle.
Aimee rozhodně patřila mezi hlavní hrdinky, které si oblíbíte a v průběhu příběhu s nimi srdceryvně soucítíte. Od autorky toho totiž na svá bedra dostala naloženo opravdu dost. Z vyhlídky na pohádkovou budoucnost s Jamesem se stala noční můra, která ji zlomila srdce. A když si už myslela, že by mohla začít žít znovu naplno, minulost jí znovu zaklepe na dveře.
Autorka se do hlavní hrdinky velmi vcítila a díky tomu byly pasáže emotivně velmi nabité. Příběh se tak chvilkami z příčky románu dostával až do psychologického románu, což (podle mě) ještě o něco více nadzvedlo celkovou hodnotu díla.

Velké plus musím připsat za nečekané rozuzlení na konci. Knihy, u kterých mě konec naprosto dostane čtu asi nejraději (proto jsem si v poslední době oblíbila thrillery) a Všechno co máme mohu jen a jen vřele doporučit!

PS: Malé mínus dávám za až příliš podrobnou anotaci, která prozrazuje zbytečně mnoho - čtenář by jinak byl ze začátku ještě o něco více překvapený a určitě by to knize dodalo jen na pozitivní stránce.








Moje hodnocení : 4 z 5


Za poskytnutí knihy k recenzi děkuji společnosti Euromedia
Knihu můžete zakoupit ZDE

1 komentář:

© My book world..
Šablona od Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.