RC: Někdo cizí v domě - Shari Lapena

Výsledek obrázku pro někdo cizí v domě

Prázdný dům, ztráta paměti dva životy, které budou nenávratně změněny


Co byste dělali, kdybyste se po náročném dni v práci vrátili do otevřeného a prázdného domu, kde by už ale měla čekat vaše manželka?


Výsledek obrázku pro někdo cizí v domě

Toma, jednoho z hlavních hrdinů, takové nepříjemné překvapení jednoho večera čeká. Při návratu domů najde prázdný dům, ve kterém sice je nachystaná večeře, ale jeho žena Karen je k nenalezení. Jako první ho samozřejmě napadne zavolat strážce pořádku, jenomže ti se u jeho prahu objeví ještě před jeho voláním ze zcela jiného důvodu. Jeho manželka podle nich utrpěla těžkou autonehodu. Jak se posléze v nemocnici zjistí, kvůli zranění má Karen následnou amnézii, a nepamatuje si tak nic z chvil předtím něž nabourala.
Místo toho aby si manželé užívali druhý rok svého společného života, budou postaveni před radikální zásah do jejich vztahu. Budou muset přijít na to, co se onoho večera stalo? Proč Karen vyjela z domu? A proč jela právě do tak pochybné čtvrti města?
A když se do toho všeho přimotá i neznámé mrtvé tělo, Karen i Tom mají najednou z poklidného života dny plné napětí, obav...a přetvářky.


Výsledek obrázku pro shari lapena a stranger in the house

Po přečtení Manželů odvedle jsem byla velmi zvědavá, jak se autorka zhostí svého dalšího díla. Autorčin styl byl lehce rozpoznatelný ihned po přečtení první stránky. Do ničeho se nezaplétala, zbytečně se nerozepisovala, byla stručná a věcná, a děj tak podle toho i vypadal. Měl rychlý spád, což bylo stejně jako u její první knihy ku prospěchu.
Opět na nás čekaly nečekané zvraty, které dokázaly celým příběhem otřást od jeho samých základů. 
Stejně tak tomu bylo u samotných hlavních hrdinů. V průběhu děje došlo k jejich charakterové transformaci, kterou by čtenář (kdyby nečetl Manžele odvedle) určitě nečekal.

Díky vyprávění skrze více postav, jsme mohli na příběh pohlížet z více perspektiv a ještě více nahlédnout do jeho nitra. Bylo zajímavé sledovat, na kolika maličkostech mnohdy závisela nejedna zásadní událost. Když jsme poté celý příběh četli s vědomím, jak příběh skončí, utvrdilo nás to v uznání, jak geniálně autorka knihu napsala. Všechno do sebe zcela přesně zapadlo. Tomův a Karenin příběh byl originální a velmi čtivý, takže nebylo vůbec lehké přestat číst.

Thriller jako je Někdo v cizí v domě je knihou, která by vám určitě neměla uniknout, jelikož v sobě ukrývá velmi povedený příběh plný napětí, tajemství a lží. Shari Lapena i v této knize dokázala čtenářům, že má um vytváře napínavé čtení, které strhne čtenářskou lavinu.

Moje hodnocení: 4,5 z 5

Za poskytnutí knihy k recenzi děkuji společnosti Euromedia
Knihu můžete zakoupit ZDE

1 komentář:

© My book world..
Šablona od Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.