Moje recenze na knížku: Dívka, která sahala po hvězdách :-)

Autor: Sarah Addison Allen
Nakladatelství: Ikar
Počet stran: 204
Série: -----
Anotace: Emily Benedictová přijíždí do pitoreskního jižanského městečka Mullaby v Jižní Karolíně v naději, že se dozví víc o životě své matky, obklopeném mnoha hádankami. Ale od chvíle, kdy dívka vstoupí do domu, kde její matka vyrůstala a kde žije její podivuhodný samotářský dědeček, jehož zatím nikdy nepotkala, nestačí se divit. Ostatně celé Mullaby, kde existují rodinná tajemství, za nimiž stojí snad jen kouzla, je poněkud zvláštní místo. Jak jinak si vysvětlit, že zde žije muž tak vysoký, že dohlédne za obzor. A to je jen začátek…

Obálka: Zatím všechny knížky, které byly od S.A.Allen v ČR vydané, mají naprosto dokonalý obal! Už u Zahrady kouzel jsem se nad obálkou rozplývala, a potom jsem uviděla v knihkupectví tuhle! Myslím si, že tím bude jakási specifičnost autorky, mít všechny obálky takové propracované a zvláštní! :3 :-) 

Vazba: V jiných zemích jsou knížky od této autorky většinou jako paperbacky, ale u nás jsou harbacky-což mi ale vůbec nevadí! :-) Tím, že jsou ty obálky tak krásné, jsem jen ráda, že se mi nebudou ničit ;-)

Hlavní hrdina/ka: Na tomhle příběhu je zvláštní to, že vyprávěl příběh hned 2 hlavních hrdinek, a to Emily a Julie.
Emily je milá mladá dívka, která se do městečka Mullaby přistěhuje za svým dědečkem, protože jí zemřela maminka, a doufá, že v jejím rodném městě by se mohla něco víc dozvědět o jejím životě, který vedla předtím než se jí narodila..
Byla mi moc sympatická a já jsme si jí oblíbila, protože i přes to, že se  k ní (někteří) obyvatelé města nechovali moc hezky to vydržela ! :-)
Zato Julie se v Mullaby narodila, a dokonce tu vede zaběhnutou restauraci, kterou má po svém otci a ve které peče ty nejlepší a nejproslulejší dorty v celém městě. Ale i přesto, že se se jí daří, se chce z Mullaby zase rychle odstěhovat, tak jak to už udělala před smrtí svého otce, protože se chce vyhnout své vlastní minulosti...Julii jsem si v knize oblíbila úplně jiným způsoben než Emily-asi i proto, že byla starší. Zbožňovala jsme na ní to, jak pekla dorty a obdivovala jsme ji, jak dokázala být i v těch nejtěžších situacích silná!!
Takže co se týče hlavních postav, obě dvě mi naprosto sedly :-)))




„Vítej v Mullaby v Severní
Karolíně, pomyslela si. Domově svítících duchů, obrů a zlodějů šperků.“



Děj: Městečko Mullaby není úplně obyčejné město, jako každé jiné, objevují se zde v noci na zahradě podivná světélka, tapeta v pokoji se mění podle nálady a žije tu člověk nevídané velikosti.. 
To také zjistí mladá Emily, která se přistěhuje ke svému dědečkovi, o kterém vůbec nevěděla, že ho má, a u kterého má teď, po smrti maminky, najít domov. Už od začátku jí přijde zvláštní, že se maminka o Mullaby ani o dědečkovi nikdy nezmínila, a proto se rozhodně, že bude pátrat v její minulosti. 
A ještě divnější pro ni bude to, že i přesto, že ona tu nikoho nezná, všichni znají ji..Ale že by tu lidé byli nadmíru přátelští se říct nedá-obzvlášť k Emily. Ta ať se snaží, jak se snaží nemůže zapadnout a začne mít pocit, že to, jak se k ní všichni chovají, může mít souvislost s bývalým životem její matky. A čím více se toho o ní snaží zjistit, tím více se před ní bude objevovat nezodpovězených otázek.
A právě v tu dobu narazí na mladého a velmi krásného chlapce Wina, se kterým má společnou minulost , kvůli které by se od sebe měli radši držet dál. No ale samozřejmě neposlechnou a Win začne postupně Emily odkrývat příběh o její matce a o tom, proč už za Mullaby udělala tak tlustou čáru, a taky proč se k ní většina obyvatel chová tak nevraživě..¨


Ale není to jen Win, kdo se s Emily skamarádil. Je tu taky Julie, majitelka restaurace, která se ji snaží co nejdříve prodat, aby mohla Mullaby rychle opustit, protože se bojí vlastní minulosti. Konkrétně Sawyera, jejího spolužáka na střední, do kterého byla šílené zamilovaná, ale protože si na střední procházela takovým "zvláštním" obdobím(měla růžové vlasy, chodila celá v černém a nosila obojek), nevěřila, že by ho mohla jakkoliv zaujmout...
A k jejímu překvapení se jí pak jednoho večera její sen splnil..
Ale potom se mezi Julii a Sawyerem stalo něco, co jí přimělo slíbit si, že už se do Mullaby, a hlavně za Sawyerem nikdy nevrátí.!

Moje hodnocení:Knížka se mi moc líbila!! Oba dva příběhy byly krásné-i když asi o trošičku víc se mi líbil příběh Julie a Sawyera ;-)
Na dílech S.A.Allen mám vždy ráda to, že do nich zakomponuje něco magického a tajemného :-) Příběh mě dokázal rozesmát a hřát u srdce, ale také dojmout a zasáhnout tak stejně jako hrdinu..
Já jsem si čtená moc užívala, protože styl této autorky mi naprosto sedí!-prostě jí nemůžu vynachválit!!

Takže jiné hodnocení než 5 z 5  dát ani nemůžu!
Rozhodně doporučuji k přečtení!! :-))))

4 komentáře:

  1. Mám ji doma, měla bych si ji přečíst.:)

    OdpovědětVymazat
  2. Na knihu jsou celkem pozitivní ohlasy, takže doufám, že si ji brzy přečtu :)
    Skvělá recenze! :)

    OdpovědětVymazat

© My book world..
Šablona od Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.