Filmová podoba týdne (3)

Toto meme vymyslel  Niklaus 
O co jde?
 Každé pondělí ukážu něco o filmu podle knižní předlohy. :-)





Název: Letopisy Narnie: Lev, čarodějnice a skříň
Režisér: Andrew Adamson
Hrají: Georgie Henley, Skandar Keynes, William Moseley, Anna Popplewell, Tiůda Swinton, James McAvoy....
Podle knižní předlohy: Letopisy Narnie: Lev, čarodějnice a skříň, C.S.Lewis
Stručný obsah filmu: Nadčasové dobrodružství z pera slavného spisovatele C. S. Lewise Letopisy Narnie vypráví příběh čtyřech sourozenců - Lucinky, Edmunda, Zuzany a Petra, kterým se během hry na schovávanou ve venkovském sídle starého profesora podaří pomocí magické skříně dostat do jiného světa. 

Narnie, v níž se ocitnou, se ukáže být okouzlující a mírumilovnou zemí obydlenou mluvícími zvířaty, skřítky, fauny, kentaury a obry, která je však díky prokletí zlé Bílé čarodějnice Jadisy odsouzena k věčné zimě. Děti se pod vedením vznešeného a tajemného panovníka, lva Aslana, odhodlají mocné čarodějnici postavit, aby dokázali ledové kouzlo zlomit a osvobodit tak říši navždy.








Trailer



Moje hodnocení:
Letopisy jsem jako knížku zatím nečetla, ale z filmu jsem naprosto unesená!! :3 Přesně si pamatuju, když jsem na něho šla s našima do kina..vůbec jsem nevěděla co mám čekat, takže jsem byla naprosto překvapená! A domů jsem pak odcházela plná krásných dojmů z filmu ♥ Strašně se mi líbila zvířata, která mluvila, fauni, určitý druh magie..no prostě všechno! Film byl i krásně vyvážený-nebylo v něm moc násilí, nebyl ani zdlouhavý a nudný.Od začátku až do konce jsem se nemohla odtrhnout od plátna-a myslím, že jsme nebyla jediná ;-)
Narnie je vážně jeden z příběhů, které neomrzí..dokážu se na něj dívat i teď a pořád se mi stejně líbí :-))
Ve filmu byla i moc krásná hudby, díky níž byly všechny scény ještě lepší.♫
Hlavní hrdinové mi do filmu úplně seděli-Edmund svou roli, ze začátku, sobeckého kluka, který se postupně naučil, že nemůže být vždy středem pozornosti jen on, zahrál výborně!.Malou Lucinku si nešlo neoblíbit! Už od pohledu byla tak krásně dětská a zvídavá :3..U její sestry Zuzany bylo na první pohled vidět, že všechno "2x měří, než řeže" ! :D -ano, tím bych jí asi vystihla..Byla velmi rozvážná(což je dobře) a snažila se všechno vždycky urovnat. A teď jsme se už dostali k nejstaršímu se všech čtyř sourozenců-k Petrovi. Byl to typický vůdce, který bral za všechny zodpovědnost a všechny držel pohromadě :-)
PS: Petr se mi tenkrát hrozně líbil! :D
Narnii budu mít ráda VŽDYCKY!!!! :-))) :3

3 komentáře:

  1. Narnie je opravdu úžasný a dokonalý film. :3 Taky si tenhle film budu moct pouštět pořád dokola a nikdy neomrzí. A měla by sis přečíst i knihu, i kdy teď už to asi nebude ono. V dětství je ta kniha víc zajímavá a kouzelná. :D

    OdpovědětVymazat
  2. Souhlasím :). Narnie je úžasný film, který ani mě snad nikdy neomrzí :). Taky bych se asi měla pustit do knížek, ale netuším kdy se k nim vůbec dostanu :).

    OdpovědětVymazat
  3. Narnie je úžasný film! Já jsem knihy taky ještě nečetla, ale chystám se na to :)

    OdpovědětVymazat

© My book world..
Šablona od Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.