Recenze na knížku: Jako led :-)


Autor: J.Lynn
Nakladatelství: Baronet
Počet stran: 296
Série: Frigid
Anotace: Jednadvacetiletá Sydney je zamilovaná do Kylera snad odjakživa. Jsou nejlepšími kamarády od té doby, co ji shodil na hřišti a ona ho donutila sníst bábovičku. Někdy během těch let se do něj opravdu hodně zamilovala. A jaký je v tom problém? Kyler je děvkař. Nikdy nezůstal s jednou holkou déle než pár nocí. Zatímco spolu studují posledním rokem na univerzitě, Sydney nechce ohrozit jejich přátelství tím, že by Kylerovi přiznala, že ho miluje.
Kyler vždy vnímal Sydney jako nedosažitelnou. Znamená pro něj vše a je dokonalá. Své city k ní však stále ukrývá nebo směřuje na jakékoli další ženy. Ostatně Kyler bude vždy jen chudý kluk ze špatné čtvrti a Sydney ta jediná holka, kterou nikdy nemůže mít.
Když ale spolu kvůli masivní sněhové bouři uvíznou v luxusním lyžařském letovisku, nic nedokáže zastavit jejich vášnivé city, aby se vydraly na povrch. Přežije jejich přátelství vzájemnou přitažlivost? A přežijí vůbec oni? Protože zatímco padá sníh, někdo je sleduje, a tak jim lyžařský výlet může změnit život víc než jen jedním způsobem.

Obálka:Krásná se zimní tématikou. Je na ní pár, který vypadá vážně zamilovaně, takže obálka už nás láká na příběh plný přátelství, lásky a samozřejmě i sněhu! :-) :D

Vazba:Vazba je u téhle knížky pevná. Opět má knížka větší rozměry a i stránek obsahuje víc, takže bych si ani měkkou vazbu nedokázala představit.
Vzhledově je tedy knížka moc povedená a mně se moc líbí! :))

Hlavní hrdina/ka: Jako led je velmi ozvláštněná tím, že příběh je vyprávěn z pohledu dvou hrdinů, takže jsou hlavní hrdinové dva.
Jako první je tu Sydney-obyčejná studentka na vysoké škole, která má ale (ne)obyčejné problémy. Má totiž místo nejlepší kamarádky nejlepšího kamaráda, Kylera, do kterého se ale zamilovala!
Kyler, populární kluk a velký sukničkář, se s Sydney baví už od základní školy a vždy jí bral jen jako kamarádku...
O to neuvěřitelnější bude jeho zjištění, že jí začal vnímat jinak a ona se mu  před očima změnila z dětské kamarádky v krásnou dívku, která ho zničehonic začala přitahovat!
Co víc k této dvojici říct.. Už samotný fakt, že kluk a holka jsou nejlepší přátele ( a nic víc) je docela neuvěřitelné. Myslím si totiž, že vždy chce jeden (nebo oba dva :D) něco VÍC-jak se taky ukázalo zde!
Oba hrdinové mi byli sympatičtí: 
→ Sydney měla všechny plusy i mínusy jako všechny obyčejné dívky, takže jsem s ní celý příběh prožívala a soucítila. :-)
→Kyler byl zase typický kluk! Měl rád večírky, pití, kamarády a dámskou společnost.
Vždy když určitou situaci popisovala Sydney zdálo se, jak si všechno Kyler užívá a baví se, ale když jsem pak vše mohla vidět z jeho perspektivy vyšlo najevo, že ho polovina věcí strašně štve! A právě tohle mě u něj vážně dost překvapilo.. ;-)


Děj: Sydney a Kyler jsou už od dětství nejlepší přátelé. Nerozdělila je škola, okolí a ani fakt, že jsou přece jenom "kluk a holka" a že by tím pádem mezi nimi mohla přeskočit jiskra.
Čím jsou ale starší, tím je stále těžší udržet jejich ("jen") kamarádství..
A zvláště pro Sydney! Celé roky sledovala jak Kyler střídá jednu holku za druhou ( a jak těm holkám záviděla!) a věděla, že on nemá ani tušení, že už se na něj dávno nedívá jen jako na kamaráda. Ze začátku se od něj chtěla "citově oprostit", ale k jiným klukům jí to nikdy netáhlo, tak jako k němu.. 
Tak tedy nastoupil plán B, a to, že se bude snažit své city skrýt-bála se totiž, že kdyby mu to řekla, riskovala by nejen odmítnutí, ale také i rozpad jejich přátelství! A to rozhodně nechtěla, protože byla ráda, za každou Kylerovu přítomnost.
Už byla tedy smířená s tím, že se to Kyler nikdy nedozví a ona bude pořád JEN jeho kamarádka..
Osud je ale nejnevyspitatelnější věc v životě, takže když spolu, kvůli sněžné vánici, uvíznou na několik dní v chatě jejich " přátelství" dostane pekelně zabrat.
PS: A vše ještě zkomplikuje, když se ukáže, že jim někdo, ve zdánlivě pustém okolí, usiluje o život..!

„Sydney…“ V hlase mu zaznělo varování.
Zhluboka jsem se nadechla. „Chci to, co děláš s jinýma holkama.“
„Cože?“ Vykulil potemnělé oči.


Moje hodnocení: Knížka se mi strašně moc líbila!
Někdo by mohl říct, že byla trochu předvídatelná, ale mě to nevadilo. Příběh mě od začátku až do konce moc bavil a já si čtení užívala. Knížka měla velmi dobrý spád, a to a hlavně tím, že se autorka nezabývala žádnými okrajovými drobnostmi, ale zaměřila se pouze na hlavní dějovou linii. I prostředí, které autorka vybrala→opuštěná chata ve vánici!, byl podle mě moc dobrý nápad, protože to bylo pro čtenáře něco úplně jiného :-) 
Navíc tím, že byl příběh vyprávěn z pohledu Sydney i Kylera jsme se mohli do děje ještě lépe dostat a pochopit a navíc tím, že jsem vše viděli myšlenkami obou hrdinů jsme si na ně mohli udělat vlastní úsudek ;-)


Rozhodně tuhle knížku doporučuji k přečtení, hlavně těm čtenářům, kteří mají rádi zamilované knížky :-)

Hodnocení: 5 z 5

4 komentáře:

  1. Čítam samé pochvalné recenzie a normálne sa cítim blbo, že len mne sa nepáčila. Mne prišla predvídateľná a vadilo mi, že celý príbeh bol len na tej chate a stále sa opakovalo slovo kotě. :)
    Inak pekná recenzia.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :) Neciť se kvůli tomu špatně! :D Každý má přece jiný vkus, a jak jsem psala, někomu tahle knížka mohla přijít předvídatelná ;)
      Já jsme jí měla tak na oddych a relax, takové nenáročné čtení.. Jinak jsem ráda, že se Ti i přesto, že knížku nemusíš moje recenze líbila :))

      Vymazat
  2. nádherné obrázky a tak suprovní recenze všech knih...

    OdpovědětVymazat

© My book world..
Šablona od Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.