Filmová podoba týdne (7)

Toto meme vymyslel   Niklaus  
O co JDE?
 Každé pondělí ukážu Něco o Filmu podle knižní předlohy. :-)




Název :  Labyrint: Útěk (The Maze Runner)
Režisér:
Hrají :  .
Podle knižní předlohy :  Labyrint: Útěk (The Maze Runner)
Stručný obsah filmu : Podzemní výtah Thomase vyvezl na louku obklopenou vysokými zdmi. Vůbec na nic si nepamatuje, dokonce si zpočátku nevzpomíná ani na vlastní jméno. Hned po příjezdu jej přivítá skupina dalších mladíků, které již dříve potkal stejný osud. Vytvořili zvláštní komunitu, která se na tom podivném místě snaží přežít a zároveň neúnavně hledá únikovou cestu. Možnost utéct mají každé ráno, kdy se ve zdi otevírá obrovská brána. Ta jim však pouze umožňuje vstoupit do obrovského a neustále se měnícího bludiště, které jejich nový domov obklopuje. Nejlepší a nejodvážnější běžci hledají cestu ven a postupně mapují jednotlivé části labyrintu. Mají na to jen čas vymezený denním světlem, večer se brána uzavírá a kdo se nestihne včas vrátit, mezi stěnami labyrintu nepřežije. Zůstane po něm jen přeškrtnuté jméno vyryté na stěně. Labyrint se totiž v noci mění na děsivé místo plné nejrůznějších nástrah, kvůli nimž se pravděpodobnost přežití v jeho útrobách limitně blíží k nule. Thomase přesto bludiště neustále přitahuje. Možná za to může i fakt, že je jiný než ostatní chlapci. Jemu jedinému se zdají podivné sny o minulosti a o záhadné organizaci skryté pod zkratkou W.C.K.D. Navíc právě jeho jméno vykřikne nový pasažér, kterého přiveze další výtah. K překvapení všech to ale není chlapec, ale dívka (Kaya Scodelario). A právě ona možná drží klíč od brány jejich vězení.









Trailer



Moje hodnocení: Wow! Tak takhle bych vystihla tento naprosto úžasný film!! Strašně moc jsem se těšila až se u nás objeví přeložená knížka a také příběh ve zfilmované verzi. Už jen hlavní hrdina, kterého hraje Dylan O´Brien mě nadchnul(tohoto herce totiž přímo zbožňuju♥)☺ 
Film byl od začátku napínavý a plný adrenalinu díky němuž jste v kině každý okamžik prožívali jako hlavní hrdina! Nápad s labyrintem, z kterého hledají chlapci cestu ven a ještě k tomu nikdo neví, kdo doopravdy je, mi už od začátku přišel moc dobrý→hodně originální!☺
Kdo chodí na můj blog pravidelněji, tak ví, že jsem se už o tomto filmu rozplývala v článku o filmové předpremiéře Labyrintu☺☺♥  Co se týče knížky-jsem strašně ráda, že ji mám! Má
nádherný obal(vlastně 2 :D )..teď se do knížky pouštím(protože už vážně nemůžu vydržet na další volno! prostě si na ni ten čas UDĚLÁM! :D) Takže zatím hodnotím pouze film :)
A abych nezapomněla...ten KONEC byl...nečekaný!! (v kině jsem slyšela jen samé:"Cože?!?", "Wtf?!!", "To je jako konec?!...To ne!!" :D apod. Já sama jsem nemohla uvěřit, že už je VÁŽNĚ KONEC!, protože ten byl tak otevřený..že jediné co mě utěšuje je to, že v prosinci vyjde v nakladatelství 2. díl! :D (takže doufám, že se Ježíšek smiluje! :D )
Podtrženo sečteno=na film si stoprocentně zajděte :D! Opravdu to stojí za to!! ☺☺

8 komentářů:

  1. Já jen četla knihu, která se mi hodně líbila. Je akční, originální a skvěle napsaná, jen ten konec byl trochu zmatený. Film si nejspíš stáhnu, jen co bude v dobré kvalitě :D (rebel) a jsem zvědavá, jak se mi bude líbit no :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :D Jj taky jsem u některých filmu "rebel" :D
      Tady můžu film jedině doporučit!! Byl vážně úžasnej :))

      Vymazat
  2. Knížka je úžasná :) na film jsem zatím nešla ale mám to v plánu :)

    OdpovědětVymazat
  3. Ahoj! Psala jsi mi na blog, ohledně spříznění, takže ti teď odpovídám, protože dřív to nešlo. Velice ráda bych tě mezi spřízněné blogy zařadila, tvůj blog se mi moc líbí a určitě ho budu navštěvovat, ALE jsem člověk, co musel kvůli psychickým problémům přerušit studium a tak (řekněme bla bla bla) takže jednoduše příliš na spřízněné blogy nechodím. A když už, nezanechám komentář. Spousta lidí mě kvůli tomu ze svých spřátelených, oblíbených či jiných blogů vyřadila, takže jsem ti to rovnou řekla skutečně na rovinu, abys to ještě jednou zvážila, jestli ti to nebude vadit. Pokud by ti to vadilo, pochopím to.

    K článku - Labyrint jsem četla a byl pro mě hrozný, vůbec mě nebavil, protože jsem si s autorem nesedla. Film ale vypadá hrozně dobře, takže až bude možnost, juknu na něj :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, děkuju za odpověď! :) Jasně..každý chodí na blogy jinak..nevadí mi to ;)
      ..Ano, film byl úžasný! Určitě se na něj podívej :)
      PS: Kdyby jsi třeba někdy chtěla pokecat, napiš mi na mail, který mám na blogu-budu ráda :) ;)

      Vymazat
  4. Jo, Dylan je boží! :D Film se mi taky strašně líbil a jsem ráda, že jsem knižní předlohu zatím nečetla. Nějak mi začíná víc vyhovovat vidět film dřív. Jinak ten konec mi právě že přišel, až moc předvídatelný. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. :D Je!!!
      Takový konce nemám ráda! :D To pak člověk potřebuje honem honem vědět, jak to bude pokračovat! :D :)

      Vymazat

© My book world..
Šablona od Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.