Recenze na knížku: Magie

Autor: Ellen Dugan
Nakladatelství: Baronet
Počet stran: 246
Série: ---
AnotacePříručka Magie je určena praktikujícím magikům a přináší informace, rituály, cvičení, zaříkadla a rady, jak do každodenního života začlenit psychickou sebeobranu a ochrannou magii. Tyto obranné techniky chrání člověka proti psychickým útokům, kletbám a dalším formám negativity, jež ohrožují jeho domov nebo zdraví. Podle autorky mají všichni lidé jisté nadpřirozené schopnosti (jasnovidnost, empatii, intuici…), které mohou při obraně proti negativní energii využít. Čtenáři této knihy se díky jednoduchým dotazníkům dozvědí, v čem spočívají jejich silné stránky, naučí se stanovit si hranice vůči ostatním lidem, určit problém na základě varovných příznaků a udržet se fit po fyzické, psychické a spirituální stránce.

Obálka: Obálka této knížky působí, jako bychom měli nahlédnout do velmi starého lexikonu čar a kouzel, do kterého bylo zapsáno mnoho rad a zaříkadel. 
Knížka je na pohled opravdu moc pěkná a tajemná a tím čtenáře velmi zaujme ;) Hned podle obalu poznáme o čem knížka bude a to je podle mě velmi dobře! ☻

Vazba: U takovéto naučné knížky byste čekali, že to bude velká bichle (jak počtem stránek, tak i v rozměrech), ovšem Magie patří mezi ty menší knížky, které si s sebou můžete vzít klidně do kabelky, nebo kufru ☺ Je to podle mě velká výhoda, protože kdyby byla tahle knížka podobná těm naučným, které známe z knihoven..moc lidem by se asi číst nechtěla :D..a nebo, když už by se do ní pustili četli by ji velmi dlouho a po nějaké době by některé stránky třeba začali přeskakovat..
To se ale u této knížky rozhodně nestane! Já sama jsem čekala, že mi přijde velká "encyklopedie" , ale byla jsem velmi překvapena!!☻
A co se týče vazby→ je pevná!, což je velmi dobře.. k takové knížce si měkké provedení nedovedu představit ;)



Můj názor na knížku: Když mi Magie přišla nevěděla jsem co mám od této knížky očekávat. Podle anotace se mi líbila, ale i přesto jsem byla jako na trní co se bude v knížce vlastně psát. Je totiž velmi důležité, jak toto téma autorka pojala a hlavně, jak ho chce předat čtenářům.

Jak už tedy říká popis knížky, dozvíme se zde informace o magii-ale né o žádné takové jakou známe z Harryho Pottera nebo ze seriálu Čarodějek :D Jako malí jsme díky těmto filmům a seriálům chtěli být snad všichni čarodějové, abychom mohli oplývat nadpřirozenými schopnostmi, nebo aspoň předpoklady k tomu vyrábět čarovné lektvary, díky kterým bychom byli krásní, chytří a úspěšní! ☺ :D
Musím Vás tedy bohužel zklamat→tahle knížka Vás nenaučí zastavit čas ani číst lidem myšlenky :D (i když bychom to v realitě často potřebovali!)

Na začátku knížky se dozvídáme pár věcí od autorky-to proč tuto knížku napsala, jak dlouho se tomuto odvětví věnuje a také nám říká, co bychom od této knížky měli očekávat.. A potom se už se pouštíme do jednotlivých kapitol. 
Asi si představujete, že se v knížce bude psát o tom, jak trhat byliny za úplňku na šibeničním vrchu apod.. Ano bylinkám zde bude věnovaná taky kapitola, ale né takto.. Spíše se zde dozvíte jaké má která bylinka účinky na naše tělo a mysl, a vzhledem k tomu, že se v této době na bylinky lidé obracejí při různých onemocněních (těla i duše) čím dál častěji, je to tedy opravdu aktuální téma..


"Dokazujeme logikou, 
ale objevujeme intuicí"
       -Jules Henri Poincaré

Ale co se snaží autorka v této knížce vysvětlit, je samotné pojetí magie. Když slyšíme slovo MAGIE vybaví se nám bublající lektvary v karafách, bylinky a různé kouzelnické náčiní. V této knížce se ale autorka zaměřila na magii, kterou má každý člověk..a to v sobě→buď pozitivní nebo negativní energie člověka.

Určitě jste se už s nějak energeticky naladěným člověkem setkali-s tím pozitivním rádi komunikujete a když jste s ním cítíte se "nabytí" a plní energie, negativně laděným lidem se naopak snažíte podvědomě vyhýbat, protože na Vás neustále přenášejí své problémy a strasti...a pak jsou kolem nás ještě lidé, kteří z nás vyloženě energii čerpají, takže po setkání s ním jsme vyšťavení jako nikdy ( s takovým typem člověka se určitě setkal ve společnosti každý z nás!). Také se zde dozvídáme informace o empatičnosti, kamenech, měsících v roce a taky o barvách-které mají taky určitý smysl..


Knížka byla napsána vážně moc dobře a já jsem se do ní okamžitě začetla. :)
Je v ní tedy spousta zajímavých informací a rad, které člověk ( který se o nějakou věc, o které jsem mluvila, nebo kterou si přečetl v anotaci zajímá) určitě ocení. ☺


Hodnocení: 4,5 z 5
 Za poskytnutí recenzního výtisku moc děkuji knihkupectví ☺
Knížku můžete zakoupit ZDE. ☺

6 komentářů:

  1. Ahoj chtěla bych tě poprosit o shlédnutí mého nového knižního blogu, založila jsem ho před několika týdny. Budu moc ráda za jakýkoliv zanechaný vzkaz ve zprávách - vlastní názor, připomínky, zhodnocení ... Předem moc děkuji :) http://milujemekihy.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  2. Plně si mě na tu knížku nalákala. Přemýšlím, že si ji objednám, nebo zkusím někde sehnat.
    Vypadá a určitě je velmi zajímavá!
    Fakynn (www.fakynn.blog.cz)

    OdpovědětVymazat
  3. No, myslím, že to nebude úplně můj šálek kávy. Ale tvá recenze se mi moc líbila. :)

    OdpovědětVymazat

© My book world..
Šablona od Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.