RC: Crescendo-Becca Fitzpatrick (2.díl)

Autor: Becca Fitzpatrick
Nakladatelství: Egmont
Počet stran: 412
Série: 2.díl (Nora Gray)
AnotaceNořin život má stále daleko k dokonalosti, ale aspoň získala strážného anděla. Patch je tajemný, nádherný, magneticky přitažlivý, ale navzdory tomu, jakou roli má hrát v Nořině životě, se chová všelijak, jen ne andělsky. Je ještě vyhýbavější než dřív a k tomu se zdá, že tráví stále víc a víc času s Nořinou úhlavní sokyní Marcií Millarovou. Nebýt Patchova nepochopitelného jednání, Nora by Scotta Parnella, starého rodinného přítele, který se přestěhoval zpátky do města, sotva vzala na vědomí. Jenže Noru ke Scottovi začne cosi přitahovat – navzdory pocitům, které ji varují, že Scott před ní zřejmě skrývá nějaké tajemství. Noru navíc celou dobu pronásledují obrazy jejího zavražděného otce. Začne se zajímat, zda její původ nemá něco společného s jeho smrtí, a následkem toho jí hrozí stále větší a větší nebezpečí. Nora se zoufale snaží zjistit, co se vlastně v minulosti stalo, ale možná že některé události je lepší nechat spát, protože pravda může zničit vše – a všechny, kterým Nora věří a které má ráda.
Pokračování světového bestselleru Zavržený
Obálka: Opět tajemně šedá obálka, která čtenáře vybízí k tomu, aby si knížku přečetli. Předešlý díl měl jako hlavní motiv na obálce padlého anděla Patche, jelikož se Nora v knize zabývala hlavně jím. Jak už tedy napovídá obálka Crescenda-v tomto díle půjde spíše o samotnou Noru! :)
Mně se obálky této série zatím vážně moc líbí! Nejsou přeplácané a svou barvou se od ostatních knižních sérií liší-což je jen dobře☻ Po vizuální stránce je knížka opravdu krásná :)
Vazba: Jak Zavržený, tak i tento díl je v pevné vazbě. Celá série má opravdu moc krásné přebaly, takže jsem za pevnou vazbu jen ráda-a navíc knížka, která má víc jak 400 stran si zaslouží pevné desky ;)
Hlavní hrdina/ka: Opět se setkáváme s Norou Grayovou, které obrátil život vzhůru nohama její nový přítel, a taky padlý anděl,  Patch Cipriano. 
Vztah mezi nimi je neobyčejný, ale také velmi napjatý→nemůžou spolu chodit jako obyčejní mladí lidé, jelikož jsou neustále pod dozorem, jak Nořiny mamky, tak i pod dohledem andělů. Není tedy divu, že není Nora úplně "ve své kůži"... 
Zvláště pak, když Patchovi řekne, že ho miluje, ale od něj se žádné odpovědi nedočká..!  
A když se najednou v okolí začne čím dál častěji objevovat s její úhlavní nepřítelkyní Marcií Millardovou, začnou se jeden druhému velmi vzdalovat.
Jejich vztah není ale to jediné co Noru značně trápí. → Stále přemýšlí nad svou minulostí-hlavně nad svým zemřelým otcem, protože by chtěla vědět co se tehdy té osudné noci stalo.. 
Na její zvědavosti není přirozeně nic špatného, když ale jednoho dne svého otce zahlédne, začne mít vážné podezření, že všechno není takové, jaké se zdá..! 
A všechno taky pěkně zamotá návrat Nořina kamaráda z dětství Scotta Parnela.

~Když se tě dotknu cítíš něco? Toužíš po mně? Cítíš něco aspoň přibližně takového, jako cítím já k tobě?~



Moje hodnocení: Po Zavrženém, který mě vážně nadchl, jsem se na Crescendo moc těšila-Nemohla jsem se dočkat až si přečtu, jak pokračuje vztah Nory a Patche.
V tomto díle už Patch nebyl padlým andělem, ale stal se, díky Noře, strážným andělem a ochraňoval právě Noru.
Nora si začne uvědomovat, že si už nedokáže představit svůj život bez Patche..a právě to se stane osudným jejich vztahu. Když se totiž Nora odhodlá říct Patchovi, že ho miluje, Patch se okamžitě stáhne!
Vzhledem k tomu, že se jejich vztah takhle vykrystalizoval hned v začátku příběhu byla jsem z toho docela překvapená! Těšila jsem se, že se v tomto díle bude jejich vztah rozvíjet a kvést a ne, že se spíše rozdělí.
Nory mi bylo líto, ale hlavní záhadou pro mě byl Patch!→celou dobu o Noru stál (pomineme-li to, že ji chtěl jako první zabít :D )a teď, když ji mohl mít úplně, vypadal, že to nechce.
No s Marcii mě už teda pěkně namíchl! :D !! Nejen že nebyla sympatická MNĚ, ale ani Noře!..a on se s ní po tom producíruje, vozí ji autem a dokonce jí půjčil kšiltovku..
Takže velkou část tohoto příběhu jsem nad Patchem vážně kroutila hlavou a stále čekala na nějaké RACIONÁLNÍ vysvětlení jeho chování!


"Muž vstoupil do kuželu světla. Měl na sobě tátovu bundu. Zastavila jsem se. Vůbec si mě nevšímal, poodešel pár kroků doprava a zmizel v jednom z opuštěných baráků. Zježily se mi chlupy za krkem."Tati?" " str. 155


Co se týče nové postavy-Scotta Parnela, tak mě autorka mile překvapila!→Čekala jsem, že ze Scotta udělá Nořina nového nápadníka, který ji zpříjemní její melancholické chvíle bez Patche. Ale nešlo tady ani tak o vztah Nory a Scotta, ale spíš vztah Scotta k celému andělskému příběhu a hlavně k historii! 
Ze Scotta se tedy stala další skládačka, která Noře pomohla nahlédnout do její historie a tím ovlivnit svou přítomnost i budoucnost.
Ale nebyl to jen Scott, který okořenil tento příběh. Setkáváme se tu také opět s Nořinou nejlepší kamarádkou Vee, která začne chodit s Patchovým kamarádem, o kterém jsme už slyšeli v předešlém díle, Rixonem. V tomto díle máme tedy dobrou příležitost, abychom se dozvěděli i něco málo z Patchovi historie. ;)

Při čtení Crescenda jsem měla hodně smíšené pocity. Bylo mi líto Nory, a proto jsem byla trochu naštvaná na Patche. Když jsem se ale postupně prokousávala příběhem a dozvídala jsem se plno nových informací, měl to u mě Patch čím dál tím horší!
Autorka mě vážně dostala-místo abych se těšila ze vztahu -Patch a Nora- , přála jsem Patchovi, aby ho Nora pěkně zdupala :D
A když už jsem si byla na sto procent jistá, že je to TAK a že konec je předvídatelný, stal se v knize nečekaný zvrat, takže vše bylo JINAK! :D a já jsem zase neměla ani páru, jak to dopadne :D☻

Pokračování Zavrženého nezklamalo! Příběh byl opět plný akce, napětí, zvratů i lásky :) Ale přeci jenom se mi o kapánek víc líbil předešlý díl☻
Kdo četl Zavrženého, tak se mu tohle pokračování bude určitě líbit..a kdo se do této série ještě nepustil a uvažuje nad tím, tak rozhodně neváhejte!☻→stojí to za to! .)

Hodnocení: 4 z 5
 Za poskytnutí recenzní e-knihy moc děkuji e-knihkupectví ☺
Knížku můžete zakoupit ZDE

2 komentáře:

  1. Ja som knihu nečítala a ani som o nej nevedela, ale vypadá fajn :)

    OdpovědětVymazat
  2. Starý dobrý Zavrhnutí ... A ja som si myslela, že to je taká knižná klasika a všetci to už prečítali. Celá séria je rozhodne super!

    OdpovědětVymazat

© My book world..
Šablona od Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.