RC: Finále-Nora Gray (4) - Becca Fitzpatrick

Autor: Becca Fitzpatrick
Nakladatelství: Egmont
Počet stran: 440
Série: Nora Gray (4)
AnotaceNapínavý závěr ságy Zavržený a milostného příběhu mezi padlým andělem Patchem a dívkou Norou s výstižným názvem Finále. 
Nora si je svou láskou k Patchovi jistá víc než kdy předtím. I když z nich jejich rozdílný původ a osud může udělat nepřátele, Nora se k Patchovi nikdy nedokáže otočit zády. Nyní však musejí čelit dosud nejvážnější hrozbě. Překoná jejich láska širokou propast, která je dělí? Bude ještě možné znovu vybudovat to, co bylo zničeno? Nepřátelské strany jsou dané – ale na které z nich stojí Nora a na které Patch?

Obálka: Závěrečný díl andělské trilogie má opět krásnou a tajemnou obálku jejíž hlavním motivem je Patch a Nora. Ale už u samotné obálky si čtenář může všimnout změny, která nastala i v příběhu→Patch je bez křídel! 

Vazba: Tahle krásná série byla od prvního až do tohoto v pevném provedení ☺ Já jsem za to byla moc ráda, protože jak jsem již psala, mám radši, když jsou série v pevných vazbách-tedy i více chráněné, takže se k nim pak člověk může po letech vrátit a nebát se, že se mu knížka rozpadne v ruce :D ☻





Hlavní hrdina/ka: Nora Grayová už nás počtvrté provádí příběhem plných tajemných lidí, krásných padlých andělů a jejich úhlavních nepřátel, nefilimů.
Vypořádala se se ztrátou paměti, dokázala čelit svému nejúhlavnějšímu nepříteli Černé ruce-své vlastní krvi, svému otci Hanku Millarovi→kterého, i když nechtěla, musela zabít (bylo to buď on, nebo Patch!), a který ji proti její vůli svou krví přeměnil na nefilima! (takže teď lépe vidí, cítí, je rychlejší a umí telepaticky komunikovat)
Její život teď teď má k normálu opravdu daleko! A aby toho nebylo málo, musí teď kvůli přísaze nastoupit na místo svého otce a stát v čele armádě nefilimů, kteří chtějí porazit padlé anděly- na jejich straně stojí zase Patch. Její srdce jí táhne k Patchovi, ale přísaha, kterou (nedobrovolně) uzavřela, jí nutí k tomu, aby se postavila do čela bojechtivých nefilimů.

Jelikož se Nora v tomto díle dostala do nového prostředí, setkala se také s novými "lidmi"-v tomto případě nefilimy, kteří ji pomáhali začlenit se do její nové role VELITELKY. Jako prvního má nablízku přítele z dětství, Scotta, který se ji bude snažit ochránit pře každým, kdo by se na ni jen křivě podíval. Nora ví, že v něm má oporu a  to ji celou situaci hodně ulehčuje☻
Hned v závěsu je Scottův nefillimský kamarád Dante. V nefillimském světě je velmi známý a taky vážený, proto Nora, i před veškerou nevoli, jakou k němu má, svolí, aby byl jejím rádcem a učitelem..,a jak později zjistí, i falešným přítelem.
Stále má ale za zády pěknou kupu nefilimů, kteří by ji rádi nahradili někým jiným (vždyť přeci chodila s tím padlým andělem!!) a také, jak sama na vlastní kůži zažila, někdy člověk nemůže věřit ani těm, kteří se navenek tváří, jako jeho největší přítel!
V tomto FINÁLE to tedy Nora nebude mít vůbec lehké!




"Vyber si jeden", přikázal Dante.
"Vyber si jeden co?"
"Strom. Až ho vykořeníš, můžeš jít domů."
str.98

Moje hodnocení: Na závěrečný díl této série jsem byla hodně zvědavá, jelikož to nebyla typická knižní trilogie, ale rovnou tetralogie. 
Po předešlém díle-hlavně po OTEVŘENÉM konci! jsem už už chtěla vědět, jak to s Norou a Patchem nakonec dopadne! :D
Jak už jsem psala, Nora a Patch museli , pro dobro Nory, chvíli předstírat, že už nejsou pár..a Nora měla přede všemi vystupovat jako nový úlovek Danteho.→tahle část byla docela vtipná, jelikož Noře Dante VŮBEC nesedl :D Věděla, že jí musí učit apod., ale jinak ho neměla ráda! :D Upřímně..tohle jsme měly společné! Od začátku příběhu jsem přemýšlela, kam si mám Danteho zařadit-byl sice Nořin učitel a poradce, ale jak už se v této sérii hodněkrát ukázalo, nic není tak, jak se na první pohled zdá.
A když se pak "některé  věci" vyvinuly tak, jak se vyvinuly jen jsem nevěřícně kroutila hlavou :D→nechci v recenzi moc spoilerovat (to bych se rozepsala o dost víc :D ), zbytečně bych vám kazila čtení..ale ten kdo tuhle knížku už četl mě určitě pochopí :D ;)

Celkově se mi z celé série líbil nejvíce první díl♥ Ostatní díly byly taky moc pěkné, ale prvnímu se už nevyrovnaly☻
Já jsem velmi ráda, že jsem se k této sérii dostala a přečetla ji→byla to vlastně úplná náhoda-viděla jsem ji párkrát na internetu..a pak se ke mě dostal její první díl. Říkala  jsem si:" Za zkoušku nic nedám." a šla jsem do toho. Když jsem Zavrženého začala číst, zkouknula jsem na internetu i další díly a tam jsem zjistila, že jsou skoro všechny díly vyprodané!! :D Docela ve mě hrklo, takže když jsem dočetla Zavrženého, který mě vážně nadchl..neváhala jsem  začala jsem rychle skupovávat a shánět (kde to jen šlo :D) další díly, abych mohla mít sérii kompletní (bylo by smutný mít doma jen první díl a zbytek už ne :D). Teď ji mám, NAŠTĚSTÍ, doma kompletní a jsem za to ráda! :)) 

Tuhle sérii doporučuji všem, kteří mají rádi tajemné příběhy, krásné záporáky! :D, příběhy, ve kterých nechybí humor, láska a hlavně nadpřirozeno! Becca Fitzpatrick pro čtenáře vytvořila krásný příběh Nory a Patche, který bude podle mě pro mladé dívčí čtenářky aktuální i za několik let :) 





Hodnocení: 4 z 5
Za poskytnutí recenzního výtisku moc děkuji internetovému knihkupectví Nakladatelství Fragment
knihu můžete koupit ZDE :)

1 komentář:

  1. Tahle série vypadá fakt dobře.díky za inspiraci:)

    OdpovědětVymazat

© My book world..
Šablona od Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.