RC: Ticho-Nora Gray (3) - Becca Fitzatrick

Autor: Becca Fitzpatrick
Nakladatelství: Egmont
Počet stran: 415
Série: Nora Gray (3)
AnotaceNedorozumění mezi Patchem a Norou je zažehnáno. Společně překonali tajemství svázaná s Patchovou temnou minulostí, smířili dva dosud nesmiřitelné světy a čelili bolestným zkouškám víry a naděje, to vše pro lásku, která má sílu překonat hranice mezi nebem a zemí. Patch a Nora, vyzbrojeni pouze svou bezpodmínečnou důvěrou v toho druhého, se vrhají do zoufalého boje a pokoušejí se zastavit zločince, který má moc navždy zničit vše, o co se snažili, dokonce i jejich vzájemnou lásku.

Obálka: Celá tato andělská série se nese v duchu krásných šedých obálek, které si čtenář okamžitě oblíbí :) 
Mě obálky u téhle série upoutaly hned na první pohled 
a s každým dalším dílem, 
který mi přibývá do knihovničky, se zvětšuje i moje obliba těchto obálek→na živo..jsou totiž vážně ÚŽASNÉ! ☻


Vazba: I předešlé dva díly byly v pevné vazbě, takže i Ticho má pevné desky. U knižních sérií jsem opravdu za pevné provedení ráda, protože se i po několika letech můžete k příběhu vrátit a knížky budou stále vypadat jako nové :)



Hlavní hrdina/ka: Už potřetí nás celým příběhem provází hlavní hrdinka Nora Grayová, která se nejprve musela sžít s tím, že na světě neexistují jen obyčejní lidé, ale také padlí andělé a nefilim. A právě do jednoho padlého anděla se Nora bezhlavě zamilovala! Jejich vztah by "možná" mohl být i normální, kdyby se ho neustále nesnažil někdo překazit!
Když už se vypořádaly s archanděly je OPĚT někdo, kdo jejich vztahu nepřeje, a to Nořin biologický otec (a také otec Marcie) Hank Millar.!

Tentokrát je celá situace ale o něco závažnější, jelikož Nora byla unesena a tři měsíce držena mimo domov neznámým zločincem. Nikdo nevěděl co s ní je..a teď, když se bůhvíproč objevila zase zpátky, dokonce ani ona neví co poslední 3 měsíce dělala, s kým byla-vybavuje si jen věci před tím incidentem→školu, svou kamarádku Vee, svou mamku..a pak dvě černé oči, které ale nemůže přirovnat k nikomu koho by si pamatovala!

Nora tedy začíná nanovo. Zkouší žít normálním životem, ale i přes všechnu snahu se v ní neustále hemží plno otázek, na které by chtěla znát odpověď (Co se s ní stalo? Kdo jí unesl? Jak to, že má tak silný výpadek paměti?..A komu patří ty tajemné černé oči?)
Začne proto pátrat na vlastní pěst, protože ví, že se nikomu nemůže svěřit. Když jí ale jednoho dne zkříží cestu tajemný a přitom záhadně známý Jev..začne mít Nora pocit, že aspoň na jednu otázku z mnoha zná odpověď→Už ví, komu patří tajemné černé oči z jejích snů.

I v tomto díle se setkáváme s Nořinou kamarádkou Vee, jejich úhlavní nepřítelkyní Marcií a také se Scottem Parnellem ;)




"Myslela jsem, že je duben...Dál už si nic nepamatuju"



Moje hodnocení: Po dočtení Crescenda jsem se třetího dílu vážně nemohla dočkat-protože druhý díl skončil opravdu otevřeně!
Když jsem se do Ticha pouštěla neměla jsem vůbec žádnou představu, co by se v tomto díle mohlo asi odehrávat. Ano, věděla jsem kdo Noře a Patchovi nepřeje, ale nějak jsem nepředvídala, jakou zápletku by autorka mohla v této knížce udělat.


Nápad se ztrátou paměti mě tedy vážně dostal! Bylo zvláštní vědět, jaká Nora byla dřív, jak se chovala apod. A teď vidět Noru úplně z jiného úhlu-nevěděla NIC, všechny vzpomínky na Patche byly pryč, dokonce Hanka považovala (je chvíli :D ) za hodného přítele její matky. 
Celou tuhle pasáž jsem pořád doufala, kdy se stane zázrak, Nora se třeba v koupelně praští do hlavy a na všechno si vzpomene :D

Naštěstí ale poslouchala svou vnitřní intuici, díky, které si začala i trochu vzpomínat na Patche (formou jeho černých očí). Byl to pro ní ale běh na dlouhou trať, jelikož jí nikdo nemohl říct PŘESNĚ co se stalo.

V části příběhu, kdy začala sbírat informace na vlastní pěst, jsem Noře vážně fandila! Chtěla jsem aby si aspoň vzpomněla, že za její únos může člověk, kterého má teď až moc blízko sebe, takže vlastně pořád není v bezpečí.!
A asi nejlepší části byly ty, když se setkávala s Patchem/Jevem! ☺ Jako čtenář jsem si připadala o krok napřed před Norou :D, protože jsem věděla, že právě mluví s Patchem, kterého tak srdceryvně hledá, a Nora si přitom myslela, že mluví s Jevem.
Celý tento díl byl opravdu napínavý a díky nečekané zápletce vážně čtivý!
Trochu jsem se bála, jestli už autorka nebude další díly zbytečně natahovat, ale ne! Tento díl mě opravdu bavil a já jsem se ani nenadála a už jsem dočítala poslední stránku ☻
→Třetí díl této krásné andělské série rozhodně doporučuji! ☺☻

Hodnocení:  4 z 5

1 komentář:

  1. Mne sa bohužial od Ticha séria nepáčila. Ticho bola podľa mňa zbytočná kniha v sérií a myslím, že to celé začalo kvalitou upadať. :( Najlepší pre mňa je, aj asi navždy ostane, prvý diel série :) Celú sériu však nadovšetko milujem <3

    OdpovědětVymazat

© My book world..
Šablona od Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.