RC: Sestrám by se milenci krást neměli - Sophie Ranald

Autor: Sophie Ranald
Nakladatelství: Grada
Počet stran: 287
Série: --------
AnotaceElliina mladší sestra má, zdá se, všechno. Je krásná, elegantní a randí s okouzlujícími milionáři, zatímco Ellie se spokojí s televizními večery na pohovce se starým kamarádem Benem. Když se ale jednou s Rosiiným přítelem seznámí, je to chtíč na první pohled. I když si Ellie uvědomuje, že se řítí do průšvihu, nemůže si pomoci a udělá všechno, aby Olivera získala. Vzdá se svých zásad, neposlouchá přátele, ale koneckonců – co je špatného na tom, začít běhat, nosit jehlové podpatky, změnit účes a stát se roztomilou dívkou… vlastně stát se Rosie.
Když se ale Ellie opravdu vydá na Rosiinu cestu (dokonce v jejích botách), uvědomí si, že najít lásku by mohlo znamenat, že ztratí tu nejdůležitější věc na světě…

Obálka: Muž, o kterého se „perou“ dvě ženy→a s právě takovým trojúhelníkem se setkáme v příběhu této zajímavé knížky! J
Mně se obálka této knihy líbí. Přijde mi jednoduchá a černé obrysy na oranžovém pozadí vypadají opravdu pěkně ;)

Vazba: Kniha má skoro 300 stran, což není málo, takže je v pevné vazbě.U této knížky jsem byla za pevnou vazbu ráda, jelikož po přebalem se ukrývají také krásně barevné desky, na kterých je stejný motiv jako na přebalu ;)
Co se týče vizuální stránky byla jsem mile překvapená ☺


Hlavní hrdinka: V tomto příběhu se naším hlavním hrdinou stane Ellie. Sama sebe by nejspíše popsala jako upnutou starší sestru, která má v životě smůlu se vztahy. No není se jí čemu divit! Když je v neustálé přítomnosti své mladší sestry Rose, která za svou vizáž utrácí majlant a neustále si domů vodí nové přítele.
Není to ale tak, že by jí Ellie nepřála, nebo dokonce záviděla. To ne! Ona má svou sestru nadevše ráda a přeje jí jen to nejlepší.
Celá situace mezi sestrami se náhle změní, když si domů Rose přivede svůj nový úlovek-Olivera.
Rose je z něj doslova u vytržení..a Ellie, i přes své veškeré morální zásady, TAKY!
Ale nebylo to tak, že by Ellie uviděla Olivera a chtěla ho Rose okamžitě přebrat. Sice hned u jejich prvního setkání z něj byla Ellie vážně nadšená, ale snažila se, si toho pocitu ohledně Olivera nevšímat. Naneštěstí pro ni, se Oliver
objevoval na všech kulturních akcích, které se pořádaly u nich, u jejich přátel apod.
Ellie se tedy začal dostávat do života čím dál častěji!
Začala zjišťovat, jak dobře jí je v jeho přítomnosti, ale také to, jak jsou s Rose každá úplně jiná. Začala si vedle ní připadat AŽ MOC obyčejná-a o takovou by přeci Oliver neměl nikdy zájem!
Rozhodla se tedy, že o sebe začne více dbát, začne chodit do podniků, které navštěvuje i její sestra a kamarádí→prostě, že se ZMĚNÍ.
Její plán byl jasný→ona Rose Olivera nepřebere. Ne! Ona ho jen přiměje, aby si (třeba) uvědomil, že se mu vlastně víc líbí Ellie.
Měl by se ale člověk kvůli někomu měnit? A dokázala by Ellie opravdu své sestře přebrat přítele?



Ben se zasmál. "Tak, Ellie, co je cílem téhle dietní mise? Předtím tě to nikdy nezajímalo a jak jsem řekl, určitě to nepotřebuješ."
Posadila jsme se ke stolku, nalila si skleničku vína a ve stručnosti a s mírnými úpravami jsem Bena seznámila se situací ohledně Olivera.
"Vážně se mi opravdu moc líbí, " řekla jsem. "Vím, že teď chodí s Rose, ale ona si najde někoho jiného. Je to tak vždycky. Má tu nespravedlivou výhodu, že je hezká. A proto je Oliverův typ ona, a já ne. Zatím. Takže dělám pár změn, abych se ocitla trochu víc v ohnisku jeho zájmu,  kdyby jim to náhodou nevyšlo. Víš, jak to myslím."
                                             - str. 85



Moje hodnocení: Když jsem se do tohoto příběhu pouštěla, těšila jsem se na něj, jelikož jsem si 
dokázala představit, jaké patálie asi Ellie v knize zažije. A s mým očekáváním jsem nebyla  od pravdy daleko.
Námět byl originální a já jsem se u knížky vážně nenudila!☻ Ze začátku jsem nevěděla, kam si mám jednotlivé postavy zařadit-Je Rose namyšlená nebo ne? Je Ellie špatná, protože se jí líbí přítel její sestry? Jak se zachová Oliver?
Postupem příběhu se ale všechny charaktery postav začaly odkrývat, takže jsem byla u některých osob docela překvapena, ale u některých se jen potvrdily mé domněnky ;)

Jak už jsem říkala, námět byl opravdu dobře pojatý! Nebyla to knížka, ve které by se omílaly stále stejné věci jako ve vše ostatních-a to je právě na této knize výjimečného ☺
Na tom, že se někomu zalíbí druhá polovička někoho blízkého nic není, důležité ale je, jak se k tomu ten dotyčný postaví! U Ellie se mi líbilo, že nešla po Oliverovi přímo→sice se jí líbil a měla o něj „zájem“, ale neplánovala si, jak svou sestru krásně vyšachuje a ona sama si bude užívat. 
Spíš to bylo celé o tom, že si Ellie začala uvědomovat, že oproti své mladší sestře vypadá ONA, jako nějaká nevyspělá školačka. To, že se potom začala měnit bylo u jedné strany kvůli Oliverovi, ale podle mě taky kvůli ní samé-také toužila potom, aby byla středem pozornosti a muži na ulici se za ní otáčeli!
V průběhu děje se váš pohled na situaci a jednotlivé postavy několikrát změní (aspoň u mě to tak bylo :D), ale nakonec se vše vykrystalizuje, tak jak má ☻
Závěr knihy jsem tak trochu tušila od poloviny knížky, ale vzhledem k tomu, že se v příběhu událo hodně zvratů za sebou, jsem mou předpověď konce odsunula stranou.
O to větší pro mě bylo překvapení, že se věci udály tak, že „můj konec“ se nakonec odehrál skoro stejně, jak jsem si myslela :D ☺

Sestrám by se milenci krást neměli je knížka plná vtipných situací, zajímavých postav a hlavně originální zápletky, která (buďme upřímní) se může stát komukoliv z nás. 
Ale ačkoliv by se toto téma mohlo považovat za závažné, celá kniha byla zábavná, oddechová a autorka na celou situaci spíše pohlížela s humorem☻

Pokud vás tedy zajímá, jak celá tahle spletitá situace s Ellie, Rose, Oliverem a jejich přáteli dopadne, neváhejte si knihu přečíst→stojí za to! ☺



Hodnocení: 4 z 5
 Za poskytnutí recenzního výtisku moc děkuji knihkupectví ☺
Knížku můžete zakoupit ZDE. ☺

4 komentáře:

  1. Zní to zajímavě :) ... Přijde mi to jako trochu jiné pojmutí milostného trojúhelníku ne? :)
    http://thereviewsforbooks.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  2. Taky se mi libila. Bala jsem se ze to bude klasika takovych zapletek tak ze se budu nudit ale nenudila bavilo me to :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, přesně..taky jsem se ze začátku bála, aby to nebyl ohraný příběh.a byla jsem moc ráda, že byl jiný! :-)

      Vymazat

© My book world..
Šablona od Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.