RC: Nezadaná - India Desjardins, Magalie Foutrier

Autor: India Desjardins, Magalie Foutrier
Nakladatelství: Motto
Počet stran: 64
Série: ---------
Anotace:
Slasti a strasti života bez partnera. Po několika bolestných rozchodech se Nezadaná rozhodla, že bude žít sama, bez partnera. Jenže na bývalého se tak snadno zapomenout nedá.
A tak se naše hrdinka stává expertkou na zjišťování, zda muž v její blízkosti je volný využívání každé možnosti, jak dát bývalému najevo, že se má skvěle zkoušení všech možných činností, ale především nechce, aby se z ní stala žena trávící svůj život v noční košili, ládující se zmrzlinou (i když tato kniha je vynikající náhradou zmrzliny!) a sledující romantické seriály.
Jenže když jediným mužem, který vás v poslední době viděl nahou, je váš lékař, je zapotřebí se zamyslet… Je opravdu single život tak skvělý?



Obálka: Obálka tohoto komiksu je vážně úžasná! Jakmile ji uvidíte zatoužíte si knihou prolistovat a dozvědět se příběh mladé nezadané hrdinky. ☺  Na pohled vypadá tento komiks vtipně a moderně zároveň a já můžu jeho vizuální stránku jen chválit. ;)

Vazba: U komiksů jsou čtenáři většinou zvyklí na měkkou vazbu, jelikož kniha nepotřebuje mnoho stránek a ani nijak pevnou vazbu. Nezadaná mě tedy překvapila svými pevnými deskami, jelikož jsem je moc neočekávala. Na druhou stranu se komiks alespoň nebude tolik ničit. :) Já si myslím, že Nezadaná by byla hezká i jako paperback, ale hardback je taky fajn.




Hlavní hrdina/ka: Hrdinkou tohoto příběhu je jedna Nezadaná brunetka, která čtenářům ukáže to, jak se vyrovnává se svým bývalým, zamilovanými kamarádkami i strastmi, kterými musí každá nezadaná žena procházet.

Nic víc o ní nevíme. Ani její jméno, věk, či to, jak se se svým bývalým přítelem rozešla. Známe pouze její status nezadané a tím pádem její konkrétní SINGLE stav.

Na jednu stranu to je pro čtenáře velká novinka, jelikož v knihách jsou vždy hlavní hrdinové popsáni do nejmenších detailů, ale když se na to podíváme z jiného úhlu, je to vlastně moc dobře. Můžeme si totiž v mnoha situacích představit na místo Nezadané sami sebe. Protože ať chceme nebo ne, téma o rozchodech a době, která nastává po nich, je aktuální pro každého.

A právě tento příběh nám toto ne moc pozitivní téma ukáže v úplně jiném světle tak, že se u něj budeme smát a možná i vzpomínat na to, že nějak podobně jsme se chovali i my.☻






Moje hodnocení: 
Když jsem knihu poprvé uviděla na internetu ihned mě zaujala její obálka, a když jsem posléze přečetla její anotaci, bylo jasno.

Jak už jsem zmiňovala komiks je docela tenký, takže mi jeho přečtení netrvalo dlouho. A musím se přiznat, že jsem byla malinko zklamaná. 
Nevím, možná to bylo tím, že nejsem zvyklá na tak krátké příběhy, ale čekala jsem od něj trošku víc. 
To ale neznamená, že bych ho nemohla doporučit. ;)

Je to totiž velmi čtivý a vtipný komiks, u kterého jsem se vážně zasmála! Všechno je v něm bráno s nadhledem a díky tomu jsem se v příběhu párkrát našla :D .
Mám hodně ráda příběhy, ve kterých nechybí humo, protože toho je v životě opravdu potřeba. ☺
Konec příběhu bych sice brala trochu jiný, ale do tohoto příběhu se hodil, takže mu nemůžu nic vytknout. :)

A samostatné místo si zaslouží ilustrace. Ta je totiž ÚŽASNÁ! Všechny kresby byly barevné, živé a taky vtipné. Líbilo se mi taky, že kolikrát byl vtip schovaný v určitém detailu kresby, který pokud  jsme našli, tak jsme i pochopili celou vtipnou situaci. ☻


Nezadaná je originální, vtipné a čtivé dílo, které rozhodně stojí za vaší pozornost. ;)
 




Hodnocení: 4 z 5
Za poskytnutí knihy k recenzi moc děkuji e-shopu Dobré knihy.
Knihu zakoupíte ZDE
Nakladatelství Fragment

12 komentářů:

  1. Je fakt, že komiks jsem už dlouho nečetla a po Ostrově lhářů, který jsem dneska dočetla, rozhodně potřebuji něco vtipného. Něco, u čeho se zasměju. Určitě se po Nezadané podívám. :)

    OdpovědětVymazat
  2. uz jen ta samotna knizka vypada krasne

    OdpovědětVymazat
  3. Nezadanou jsem četla a taky jsem z ní byla malinko zklamaná.ale ilustrace a vtip tam rozhodne je a jsem řada, že ji mám.

    OdpovědětVymazat
  4. Už tak strašně dlouho jsem nečetla žádný komiks, že mě tvůj článek nutí si tenhle koupit a číst! :) Každopádně, i já jsem zvyklá na delší příběhy, tak snad až pořídím, nebudu moc zklamaná. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To mě těší, že tě má recenze na komiks nalákala :), neboj převládne spíš radost, že komiks máš. ;)

      Vymazat
  5. Odpovědi
    1. Takto přesně zněla má první reakce po přečtení anotace. :D

      Vymazat
  6. Ja ho cetla nekdy duben/kveten a mrzelo me, ze se o to nikdo nezajima. A toto je uz druha pochvalna recenze, co od te doby ctu! Tak super:)

    OdpovědětVymazat

© My book world..
Šablona od Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.