RC: Proměny srdce - Jude Deveraux

Autor: Jude Deveraux
Nakladatelství: Baronet
Počet stran: 312
Série: Edilean
Anotace:
Proměnách srdce Jude Deveraux rozvíjí příběh z oblíbených Vánočních příběhů o dvou dětech, které si zahrají na dohazovače. Co se stalo s Elim a Chelsea, když vyrostli? A proč se Eliho matka Miranda zamilovala před všemi těmi lety do Franka Taggerta? Jak tato láska ovlivnila společnou budoucnost dětí?
Eli a Chelsea se nevídali, dokud Eli nekoupil dům v rodném městě svého otce – v Edileanu – a nepozval Chelsea na návštěvu. Chelsea už má vlastní život a je si jistá, že z dětského přátelství nic víc být nemůže, přesto pozvání přijme – a s překvapením zjistí, že se Eli dost změnil. Dalším překvapením je pro ně záhada, na niž nečekaně narazí. Stejně jako v dětství musí spojit své síly, aby nebezpečné tajemství vyřešili. Otázka zní, co se stane, až bude po všem. Jsou úplně odlišní – může je čekat společná budoucnost?



Obálka: Jako první mě na této knížce zaujala její obálka, která je opravdu moc pěkná. Působí takovým pozitivním dojmem a tmavovlasá holčička s krásným srdcem v dlaních dodává celé knize roztomilý nádech. Mám velmi ráda obálky takového jednoduchého typu, jako je tady a musím říct, že na živo vypadá ještě kouzelněji.



Vazba: Opět se mi do rukou dostala další Baronetka a v ničem jiném než v pevné vazbě. K těmto knížkám bych ani jinou vazbu nedala, jelikož jim pevné desky, které jsou mimochodem pod přebalem také vyzdobeny holčičkou se srdcem, moc sluší! ;)


Hlavní hrdina/ka:  Centrálním hrdinou  příběhu je Eliah J. Harcourt. Mladý chlapec, který to i přes svou dobrou povahu a IQ 200 nemá v životě lehké. Jeho otec je prohnaný lump, který jeho i matku opustil kvůli nějaké mladé husičce a teď využívá bezedné dobrosrdečnosti své bývalé manželky a neustále si k ní chodí pro peníze.

Eli je na svůj věk mentálně velmi vyspělý, takže se na vše dívá z dospělácké perspektivy a co by to byl za syna, kdyby se nesnažil své mamince pomoct. Má totiž dlouholetou parťačku, která mu s jeho plány pomáhá. Chelsea sice není tak chytrá jako Eli, ale má srdce dobrodruha a to tyhle dva spojuje. Kdybyste ty dva viděli společně jít po ulici zřejmě byste byli překvapeni. Eli je vytáhlý a štíhlý tmavovlasý kluk s brýlemi, který vypadá jako někdo, pro koho jsou pokusy na prvním místě. Chelsea sice nebyla vědátorkou, za to ale oplývala krásou. Jejich přátelství tedy mohlo na první pohled vypadat celkem nestandardně. Ale jak se říká :“ Přátelství neporučíš“

Eli a Chelsea se tedy rozhodli, že Elieho maminku seznámí s někým s kým by byla šťastná, tak jak si zaslouží! A ten někdo měl být Frank Taggert, miliardář a starý mládenec, který se do ženění jen tak nemá.

Pro velké překvapení všech, se jim jejich plán povedl a Frank je teď součástí Eliho rodiny.



Tohle už je ale minulostí. Teď je už Eli dávno dospělý a pracuje pro vládu..a s Chlsea se už pěknou řádku let neviděl. Zjistil si o ní, že byla chvíli modelkou a živí se tak svou krásnou. Rozhodne se, že ji pozve k němu, aby se mohli po mnoha letech znovu setkat a navázat v jejich přátelství tam, kde před lety skončilo.

Čas je ale neúprosný a nikdo nezůstane takový jaký byl před lety. Změnil se, jak Eli, tak i Chelsea. Můžou být tedy i po tolika letech opět přáteli?

Oba dva ví, že to nebude lehké, ale když z nenadání narazí na stopu nedobrého manžela, který svou bývalou manželku okrádá o peníze, pocítí Elie déjá vu. Společně se vrhají do dobrodružství jako kdysi!

Jak bude reagovat Chelsea na proměnu jejího hubeného a vytáhlého kamaráda z dětství ve vypracovaného a pohledného muže? A co řekne  Eli na novou verzi Chelsea, která nosí vrstvy make-upu a bez stylového oblečení by nedala ani ránu?




Moje hodnocení: Na Proměny srdce jsem byla opravdu hodně zvědavá, jelikož jsem od této autorky zatím nic nečetla. Bála jsem se, že když kniha patří do série, budu trochu ochuzena o informace apod., ale mýlila jsem se. Takže pokud jste ani vy nečetli zatím žádnou knihu od Jude Deveraux, nebojte se a klidně se do Proměn srdce pusťte. ;)


Už od začátku byl příběh zvláštní, jelikož jeho hlavní hrdina byl malý a nadmíru inteligentní chlapec, který se svou nejlepší kamarádkou řešil dospělé problémy. Eli a Chelsea tvořili opravdu kouzelnou dětskou dvojici, takže jste při čtení jejich dobrodružných akcích, zatoužili také po takovém dětství!



Nejvíce zvláštní bylo asi na knize to, že byla rozdělena na dva příběhy: na příběh Eliho maminky a Franka a na o několik let pozdější příběh Eliho a Chelsea
Oba příběhy se mi líbily, ale o trošku víc asi vedl ten s Elim a Chelsea. Přeci jenom jsem si je oblíbila jako děti, takže pokračování jejich životů jsem si nemohla nechat ujít.

Knížka se četla jedním dechem, což je podle mě také zásluha toho, že byla vyprávěna z pohledu „vypravěče“ a ne z pohledu jednoho z našich hrdinů. Mohli jsme se díky tomu dozvědět více informací o prostředí a celkově lépe nahlédnout do příběhu.



Proměnách srdce najdete kouzelný příběh o dvou přátelích, díky kterým mohla vzniknout jedna velká láska, a kteří po sléze podobnou lásku chtěli také. 
Mně se tato knížka líbila opravdu hodně, takže nemohu jinak, než vám ji vychválit. ;) Pokud vás tento příběh alespoň trochu zaujal, rozhodně si ho přečtěte, nebudete litovat. ☺☻



Hodnocení: 4,5 z 5


Za poskytnutí recenzního výtisku moc děkuji knihkupectví ☺
Knížku můžete zakoupit ZDE. ☺

2 komentáře:

  1. Vůbec tuto knihu neznám, ale určitě se po ní podívám. Doufám, že se mi bude líbit. :)
    Blog:Reading With Lucy

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Také jsem o ní před tím moc neslyšela, ale je vážně moc pěkná. :)

      Vymazat

© My book world..
Šablona od Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.