RC: Topím se v tobě - Jasinda Wilder

Autor: Jasinda Wilder
Nakladatelství: Ikar
Počet stran: 
Název v originále: Falling Into You 
Série: Falling (1)
Anotace Nell Hawthorneová a Kyle Calloway spolu vyrůstali od dětství. Všichni předpokládali, že se ti dva jednou dají dohromady. A ono se tak opravdu stalo… zamilovali se do sebe. Byla to první láska se vším všudy a budoucnost byla plná příslibů – až do onoho osudného dne.
Když Kyle tragicky zahyne, Nell jako by ztratila celý svůj předchozí život, vše, co měla a v co věřila. Kyleův náhlý odchod však navždy změní i jeho staršího bratra Coltona. Když se Nell poprvé s Coltonem setkávají na Kyleově pohřbu, oba jsou zranitelní jako nikdy dřív.
Po roce se opět potkávají v New Yorku. Nell se ještě stále nesmířila s Kyleovou smrtí, zatímco Colton se jí snaží přiblížit. Nedaří se mu to, ale nemůže si pomoct – nedokáže Nell pustit z hlavy. Cestu k sobě nenacházejí snadno, oba tíží vlastní tajemství. A také pocity viny…
Jak dlouho dokážeme nést vlastní tajemství?
A jakou sílu má odpuštění?





„Nebyla jsem vždycky zamilovaná do Coltona Callowaye. Nejdřív jsem milovala jeho mladšího bratra Kyla.“





Láska. Provází člověka dětstvím, dospíváním a následně i v dospělém životě. 
Každá je jiná: některá je dětská, mateřská.. a poté je tu speciální místo pro první lásku!

Tu  totiž člověk může zažít pouze jednou a tak se mu vryje do paměti, ať už dopadne dobře, či ne.

A právě svou první velkou lásku prožívá Nell Hawthorneová, milá a chytrá dívka, která má za nejlepšího přítele Kyla Callowaye. Ano jak už určitě tušíte tou zmiňovanou velkou ( a zároveň první) láskou je právě Kyle.

Někdo tvrdí, že přátelství mezi mužem a ženou může fungovat, aniž by jeden z nich toužil po něčem dalším. Konkrétně tento případ, se ale přiklání k možnosti, že takové přátelství nemůže vydržet dlouho. Stačilo totiž, aby oba dosáhli věku, kdy už touží po nějaké druhé polovičce a jejich přátelství přerůstá v něco víc. 
Pro oba je to docela šok. 
Od malička byli zvyklí vše dělat spolu a najednou se v určité, dříve naprosto normální, situaci začnou jeden před druhým stydět.

A tak se jednoho dne stane, že spolu začnou chodit. Pro Nell i Kyla začíná nová etapa jejich života a oni si ji užívají plnými doušky.

Jenže realita je za chvíli opět dožene. Musí se totiž rozhodnout na jakou vysokou školu nastoupí. Kyle má mimořádnou šanci dostat se na školu se stipendiem, jenže by byl strašně daleko od Nelliny vysoké, která má ovšem Kyla natolik ráda, že by byla ochotná jít studovat za ním.

Bohužel je osud je velmi nevyspitatelný živel, kterému člověk neuteče. Stačí totiž jeden víkend na chatě a všechny jejich plány jsou smeteny jako písek, jelikož její jediná láska umírá.

Co teď? Jak má žít dál? 

Její jediná láska je pryč a s ní i všechny sny o budoucnosti. 
Nell se teď musí vypořádat se všemi strastmi a smutkem ,který ji ale izoloval ode všech. A v této těžké životní situaci se jí do života dostává Colton Calloway, Kyleův  starší bratr. Smutek tyto dva odlišné lidi spojí,ale zároveň jim v cestě stojí vina.

Může se i v takové situaci zrodit láska? A je to tak správně?




“ V zrcadle jsem se skoro nepoznávala. Byla jsem bílá jako přízrak,s temnými kruhy pod očima.Oči na mě z plochy zrcadla hleděly zpátky,šedivé jako zimní obloha a stejně tak prázdné“.





Topím se v tobě byla opravdu zvláštní knížka. Díky tomu, že ji autorka rozdělila do dvou částí, jsme se mohli do podrobna dozvědět, jaký vztah měla s Kylem a poté také to, co následovalo po jeho smrti.

Nejvíc jsme si asi mohli všimnout toho, jak se měnila Nell. Na začátku to byla v
bezstarostná mladá dívka a už na začátku druhé části to byla chodící schránka bez emocí.

Byla jsem hodně zvědavá jak se autorka vypořádá se smutnou situací v knize, jestli z Nell udělá uplakanou dívku, nebo (jako například v knize Deset malých nadechnutí) se bude Nell snažit na celou situaci zapomenout a bude vymetat jeden bar za druhým.

Nestalo se tak úplně ani jedno a za to jsem byla ráda.

Situace v knize mě překvapovaly. Ano, některé byli trochu předvídatelné, ale ten zbytek autorka vymyslela opravdu dobře. :)

Celému příběhu jsme lépe porozuměli díky tomu,že jsme jej viděli ,jak z pohledu Nell tak i Coltona (a v bonusové kapitole dokonce i z pohledu Kyla).
Každá půlka příběhu byla úplně jiná –při první na čtenáře dýchne zamilované období ,které se ovšem znenadání změní ve smutek,který provází celou druhou část.

Jasinda Wilder vytvořila krásný a dojemný příběh, kterému bych vytkla asi jen ( ve druhé části) větší množství lechtivých scén. Kniha potěší každého čtenáře YA a stojí rozhodně za přečtení. :)


  


Hodnocení:  4 z 5

Za poskytnutí knihy k recenzi moc děkuji e-shopu Dobré knihy.
Knihu zakoupíte ZDE
Nakladatelství Fragment

2 komentáře:

  1. O této knize jsem hodně slyšela, vypadá moc dobře. Hezká recenze :))

    OdpovědětVymazat
  2. Já jsem na knihu hodně zvědavá. Netroufám si odhadnout, jestli se mi bude líbit, protože jak tak čtu různé recenze, je to hodně rozporuplné. Pěkná recenze :)

    OdpovědětVymazat

© My book world..
Šablona od Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.