RC: Elegantní hřích - Kendall Ryan

Autor: Kendall Ryan
Nakladatelství: Grada
Počet stran: 336
Název v originále: Working It
Série: Love By Design (1)
Anotace:
Když dostane nevinná a slušně vychovaná Emmy Clarková práci asistentky v modelingové agentuře v New Yorku, splní se jí sen. Ovšem práce po tyranskou šéfovou Fionu se stane noční můrou. Jediné, co Emmy v práci drží, je hvězda mužského modelingu Ben.
Ben je Emmyin naprostý opak: je neuvěřitelně nádherný, dobře placený a zcestovalý. Emmy ale nechce být jen jednou z dlouhé řady jeho fanynek a příležitostných flirtů.
 Když se začnou sbližovat a překonají i temné Benovo tajemství, vloží se mezi ně Fiona a jejich vztah i kariéra jsou v ohrožení.




„Počítala jsem do tří a udělala fotku. V duchu jsme si sama se sebou plácla, protože Fiona na ní měla přivřené oči a vypadala jako po mrtvici.
Sežer si to, mrcho!“


Emmy Clarková je čerstvou asistentkou v modelingové agentuře v New Yorku. Její práci by jí mohlo závidět nespočet žen, jelikož její pracovní náplň se skládá z pochůzek kolem focení modelů, na které se opravdu krásně dívá. A nejvíc se Emmy může vynadívat na hlavního modela Bena. Ovšem každá růže má i trny. Pro Emmy se těmi trny stane její šéfová Fiona, která jí bude práci v modelingovém prostředí dost znepříjemňovat. Naštěstí se má Emmy každé ráno stále na co, nebo spíš na koho, těšit a ani Fiona jí její dny v práci nemůže zkazit úplně. 
Když se na Emmy konečně usměje štěstí a ona dostane možnost s Benem mluvit z očí do očí, stane se jí jeden trapas za druhým. 
To se stane důvodem, proč se Emmy začne přímému střetu s Benem zprvu vyhýbat. Jenomže to je docela nelehké, když je asistentkou Fiony, která s Benem jedná den co den. A také jí to pěkně zkomplikuje firemní cesta do Paříže, kde musí doprovázet právě Fionu a Bena.
Stačí pár dní v tomto překrásném městě a Emmy je z Bena unesená ještě více než před tím.
Začnou se sbližovat a aniž by to Emmy plánovala, zažehne mezi nimi i něco víc než přátelství.
Z toho má ale Emmy najednou strach. Nechce být jednou z mnoha žen či fanynek, které kdy Ben měl a opustil. Nechce být jen nějakou epizodkou v jeho životě. Proč by se ale měl Ben najednou měnit? Jak tohle může pokračovat? A co bude až Ben zjistí, že Emmy to bere asi vážněji než on?
Jak je vidět, Emmy to nemá s láskou už tak snadné, a když se do toho všeho začne plést i její šéfová, o problémy je postaráno.



Elegantní hřích je prvním dílem trilogie z prostředí módního průmyslu, které nově čtenářům představuje nakladatelství Grada. Oproti jiným knížkám s podobnou tématikou, se tato kniha liší prostředím, ve kterém se hlavní hrdinové budou pohybovat. Právě to pro mě bylo velkým lákadlem. Bohužel se mi zbytek knížky nezalíbil tak, jak jsem očekávala. Autorka vybrala pro  svůj příběh zajímavou zápletku, líbivou obálku a také lákavou anotaci. Jenže už v začátku knihy se všechno odehrávalo až moc rychle → seznámení, konverzace, flirtování… U knížek tohoto žánru mám raději pozvolný průběh děje, při kterém si čtenář může užít „namlouvací“ část.
Také hlavní hrdinka nebyla vyloženě můj šálek kávy. Na jednu stranu byla skoro ze všeho vystrašená a od začátku ji autorka vykreslovala jako nesmělou dívku, ale na druhou stranu byla schopná z vlastní iniciativy začít s Benem flirtovat po telefonu. Mám ráda, když hrdinové někdy udělají nějaké nepředvídatelné věci, ale tady mi přišlo, že spíše autorka od začátku přesně nezařadila jaká Emmy vlastně je a tím pádem jsme to moc nevěděli ani my.
Ovšem ani Ben nebyl hrdina, na kterého bych nedala dopustit. Tak jak se mnoha čtenářům stává, že v knize kroutí hlavou nad naivitou hlavní hrdinky, tak tady jsem já kroutila hlavou nad Benem, když došlo na něho a Fionu. Od začátku je v příběhu jasně dané, že je to nesnesitelná osoba, která myslí jen na sebe, ale Ben byl vůči ní skoro celou knihu opravdu naivní.
Za světlé momenty v knize považuji humor, který byl, jak se strany Emmy, tak Bena.
Sečteno podtrženo Elegantní hřích nebude patřit do mých nejoblíbenějších knih, ale také ani do těch, které už nikdy neotevřu. Je to takový zlatý průměr, který se bude líbit čtenářům, kteří mají rádi módní prostředí a nenáročnou četbu okořeněnou troškou erotiky. ☺



Hodnocení: 3 z 5
Za poskytnutí recenzního výtisku moc děkuji knihkupectví ☺
Nakladatelství Fragment
Knížku můžete zakoupit ZDE. ☺

2 komentáře:

© My book world..
Šablona od Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.