RC: Scarlet (Měsíční kroniky 2) - Marissa Meyer

Autor: Marissa Meyer
Nakladatelství: Egmont
Počet stran: 
Název v originále: Scralet
Série: Měsíční kroniky (2)
AnotaceKdyž Byla Scarlet Benoitová malá, opustili ji oba rodiče a byla poslána na vychovávání k babičce. Nyní je jí osmnáct a je přesvědčena, že se o sebe dokáže postarat sama. Nepotřebuje a ani nechce si nikoho pustit do života. Výjimkou je její babička Michelle, žena, která Scarlet naučila všechno, co umí: pilotovat raketu, oškubat kachnu, ignorovat názor většiny a udělat si svůj. Celých jedenáct let byla babička pro Scarlet jedinou blízkou bytostí na světě.
Až do dne, kdy babička náhle zmizí a Scarletin život se obrátí vzhůru nohama. O dva týdny později se Scarlet snaží vydělat si na živobytí na jejich malé farmě, když vtom se objeví její ztracený otec, zbitý a blouznící. Scarlet se od něj dozví, že ho mučil jakýsi gang samozvaných strážců pořádku... který dosud stále drží v zajetí Scarletinu babičku. Jediný, kdo o tomto gangu něco ví, je Vlk, pouliční rváč, který navštěvuje místní hospodu. Ačkoli se Scarlet je nerada svěřuje cizím lidem, zvláště pokud jde o muže, z něhož čpí potíže na sto honů, ví, že potřebuje Vlkovu pomoc, aby našla únosce své babičky. To ale ještě Scarlet netuší, jakou roli hrála před lety její babička při záchraně princezny Selene, nebo kdo Vlk vlastně je a jaké jsou jeho skryté úmysly...



„Ach, babičko, proč máš tak velké zuby?“




Kdo by neznal klasickou pohádku o malém děvčátku, které dostalo jméno podle červeného pláštíku, který nocí ve dne v noci.
Jenže..tohle není pohádka a Scarlet Benoitová rozhodně není malá Červená karkulka. Je jí už osmnáct let a musí se o sebe umět postarat sama. Potom co jí jako malou opustili rodiče, jí zbyla jen její babička Michelle, která jí předala jen to nejlepší co mohla. Díky ní má Scarlet zkušenosti, které ji v životě dobře poslouží. Žijí si spokojeným a klidným životem až do dne, kdy její babička náhle a záhadně zmizí a jediné co po ní zbude je identifikační čip.
Scarlet se snaží nepanikařit a jelikož má teď velké starosti s tím, jak finančně vyjít, daří se jí to. Teď si může vyzkoušet být samostatná a jejich malé farmě se dokáže jakž takž uživit díky prodeji jejich domácí zeleniny.
Ve všem tom shonu se ale snaží zjistit, co se její babičce mohlo stát. Veřejné úřady se místo hledání raději uchýlili k závěru, že šlo buď o sebevraždu nebo o dobrovolný útěk. Scarlet ale ví, jaká je její babička, takže jí je jasné, že za její zmizení může někdo jiný.
Právě, když se rozhoduje, že ji půjde hledat na vlastní pěst, jí zkříží cestu dva muži.
Její otec a jeden neznámý potulný rváč, který si nechává říkat Vlk
Tajemný a charismatický bojovník se jí stane pomocí na strastiplné cestě za záchranou její babičky.
Kdo a proč unesl Scarletinu babičku?
Kdo je ten tajemný Vlk? A stane se pro Scarlet něčím víc, než jen náhodným spolupomocníkem?


„ Při zápasech mi říkají Vlk.“
Vlk? To zní nebezpečně.“
Přikývl s naprostou vážností.
Scarlet potlačila úsměv. „Asi byste měl ve svém životopise vynechat tu část se zápasnickou kariérou.“



Nádherná obálka skrývá novodobý příběh inspirovaný nesmrtelnou pohádkou o Červené Karkulce. Na Měsíční kroniky jsem dlouhou dobu slyšela samou chválu, a tak jsem i já chtěla zjistit, jaké příběhy tato série skrývá.
První díl Cinder, který byl inspirovaný Popelkou, mě nadchl a ihned jak to šlo, jsem se pustila do příběhu o statečné a důvtipné Scarlet Benoitové. Už od první stránky mi byla Scarlet sympatická. Líbila se mi její nebojácnost a loajalita, které ukazovala po celý příběh. Ve spojení s bojovným Vlkem vznikne duo jako dělané pro dobrodružné výpravy a vy tak budete hltat jednu stránku za druhou. Jeden se na vše dívá spíše rozumem a ten druhý používá svaly.
Když už je řeč o Vlkovi.. Tohoto badass hrdinu si nejde nezamilovat. Je chytrý, statečný a tak úžasně tajemný – dokonalá kombinace pro hrdinu ztělesňujícího Vlka.
Celá zápletka se mi moc líbila a já jsem si při čtení užívala každou stránku. Nechyběla tu špetka napětí, trocha pohádky a také správná dávka romantiky.
Příběh se také odehrával v úžasném prostředí, které autorka popisovala do detailu a naše fantazie tak mohla popustit uzdu.
I tady se znovu setkáváme s Cinder, hrdinkou předchozího dílu, a navazujeme tak i na příběh, který se odehrává v pozadí toho Scarletina. Střídají se zde jednotlivé kapitoly, takže o pokračování Popelčina příběhu nebudete ochuzeni.

Moc jsem se na tento díl těšila a opravdu moc se mi líbil. Pokud máte rádi netradiční příběhy, které se vám dostanou pod kůži, jak svým příběhem, tak hlavními hrdiny, určitě se do této série pusťte – nebudete litovat! ☺


Moje hodnocení: 4,5 z 5
Za poskytnutí knihy k recenzi moc děkuji internetovému knihkupectví
Nakladatelství Fragment
Knihu zakoupíte ZDE :)

2 komentáře:

© My book world..
Šablona od Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.