RC: Harry Potter - Mudlovské omalovánky

Autor: -----
Nakladatelství: Albatros
Počet stran: 96
Název v originále: Harry Potter Colouring Book
Série:----
AnotaceErby čtyř bradavických kolejí, Kratochvilné kouzelnické kejkle Freda a George Weasleyových a mnoho dalších přepestrých výjevů – svět Harryho Pottera doslova hýří barvami. Tato kniha, plná propracovaných ilustrací a návrhů použitých při tvorbě filmů, láká vdechnout vlastní pojetí Bradavicím, Zapovězenému lesu a mnoha dalším místům. Z některých stránek vystupují kouzelné bytosti, na jiných se odehrávají legendární scény z filmů, od slavnostního rozřazení do kolejí až po nezapomenutelnou poslední bitvu mezi Harrym a Voldemortem. Naše atraktivní omalovánky zcela jistě nezůstanou dlouho černobílé.

Kam se v poslední době podívám, tam jsou všelijaké omalovánky či mandaly proti stresu. A jelikož tomu tlaku nešlo odolat - trocha kreativity nikdy neuškodí - rozhodla jsem se, že to taky s nějakými omalovánkami zkusím.
Nešáhla jsem ale (zatím) po ničem antistresovém, jelikož mě lákaly pohádkově mudlovské omalovánky Harryho Pottera.



Na první pohled vypadají moc pěkně. Jak můžete vidět na fotce, jsou bílé s černými obrysy postav z příběhu a některé části malůvek jsou zvýrazněné zlatou barvou. Už jen při pohledu na obálku se vám budou líbit. :)
Jelikož jsem už docela dlouho omalovánky nevybarvovala, neměla jsem ani žádnou představu, jak by tyto omalovánky mohly být vyřešeny - někdy je jasně daná část na vybarvování a hned vedle ní je předloha, ale někde je vše pouze a jen na vaší fantazii - .
Tady byly omalovánky trochu spojené i s textem, který nás do této "knížky" zavedl a my jsme mohli začít vymalovávat.


Mohli jsme si vybrat z velké škály možností. Byl tu Harry, Hermiona, Brumbál, Hagrid, Snape i Draco. Z velké části jsme se tady setkali s podobami filmových hrdinů příběhu a s různými scénami, které známe z jednotlivých dílů. Narazili jsme tu tedy třeba na Harryho z posledního dílu a o pár stránek dál tu byl zase jako novorozeně. Na výběr bylo opravdu z mnoha možností.


Nezapomenutelná scéna z třetího dílu Harry Pottera, kdy jsme mohli obdivovat kouzelný autobus. ☺


A tady tak nějak navazuji na moji prvotní myšlenku s předlohou omalovánek. Když jimi začnete listovat, žádnou tam nenajdete, ale na konci jsou stránky, které jsou věnované pouze filmovým fotografiím, podle kterých celé omalovánky vznikaly. Podle mě je tedy na každém z nás, jestli si obrázky vybarvíme čistě podle své fantazie nebo zda dáme přednost předloze.
Já osobně jsem to nechala na své fantazii - vybarvování podle předlohy mě baví, ale bez ní je to daleko lepší - ☻


Na závěr musím dodat, že jsme celými omalovánkami byla mile překvapená. Byly moc pěkně propracované a rozhodně budou skvělým dárkem pro každého fanouška HP! ☺


Moje hodnocení: 4 z 5
Za poskytnutí knihy k recenzi moc děkuji knihkupectví Albatrosmedia
Nakladatelství Fragment

8 komentářů:

  1. Milovaný HP <3 už jsem tyto omalovánky viděla několikrát na netu, ráda bych si je sehnala. Antistresové mi někdy přijdou jako stresující :-D

    OdpovědětVymazat
  2. Tyhle omalovánky (i ty druhé s tématikou HP) mám doma a moc se mi líbí :).

    OdpovědětVymazat
  3. Absolutně nejsem typ na omalovánky a ty antistresové by mě neuklidnily, ba naopak. Tyhle, Potterovské, jsou jediné, jejichž koupi zvažuju. HP je prostě srdcovka a ty obrázky jsou prostě boží :) Pěkné fotky!

    OdpovědětVymazat
  4. Oboje omalovánky HP jsem si musela pořídit hned, jak jsem je viděla v knihkupectví...i když na druhou stranu mi přijde hrozná škoda je vymalovat :D takže čekám až přijde čas a chuť a odvaha :) HP je prostě srdcovka :)

    OdpovědětVymazat

© My book world..
Šablona od Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.