RC: Láska podle Shakespeara (Daniel a Aubrey 1) - Georgina Guthrie

Autor: Georgia Guthrie
Nakladatelství: Cosmopolis
Počet stran: 464
Název v originále: The Weight of Words (1)
Série: Láska podle Shakespeara (1)
Anotace
„Milovat, či nemilovat svou studentku, to je, oč tu běží...“ I v 21. století může na univerzitě vzkvétat zakázaná láska jako ze Shakespearova dramatu Aubrey Priceové začíná poslední semestr jejího bakalářského studia na torontské univerzitě. Zdá se, že už brzy v poklidu dokončí svá studia Shakespearových děl.
Pak se ale na katedře objeví nový asistent Daniel a Aubrey se do něj zamiluje. Ani jemu není chytrá, vtipná a nezávislá dívka lhostejná. Ale je tu přísný zákaz vztahů mezi učitelem a studentkou na univerzitě, fakt, že je Daniel děkanovým synem, a také jeho temné tajemství z minulosti..



„ Blázen se má za moudrého,
ale moudrý člověk o sobě ví, že je blázen.“

Láska si nevybírá kdy, kde a komu poblouzní hlavu, ale jedno je u ní vždycky jisté – přijde zaručeně nečekaně.
Své by o tom mohli vyprávět Daniel a Aubrey. Ani jeden nejsou ve fázi, kdy by urputně hledali partnerský protějšek – Aubrey má totiž plnou hlavu školy a Daniel své nové práce, kterou si nechce pokazit. Jelikož jsou ale ve velmi úzké blízkosti bude pro ně velmi obtížné se svým citům vyhýbat.
Danie i Aubrey totiž oba navštěvují stejnou školu – Aubrey jako studentka a Daniel jako nový asistent – a trable tak mohou začít.

Od první společné hodiny ho má Aubrey ( a vlastně celé dívčí obecenstvo) plnou hlavu a nemůže na něj přestat myslet. Chvílemi jí sice přijde arogantní a povýšený, ale to ho dělá tak nějak nedosažitelným a o to víc přitažlivým.
Aubrey má z objektu svých citů pocit, že o ní ani neví, takže své pocity drží pouze v platonické fázi.
Vždyť je to přeci asistent! Z toho by byly jen a jen problémy..


Všechno se ale změní, když se jí David jednoho dne svěří, že ani ona mu není lhostejná.
Kdyby to byl někdo jiný, ihned by skákala dva metry radostí a šla by s ním na rande. Jenže tady jde o Davida. Asistenta jejího profesora na škole. Tady je Andrey dostala na velmi nebezpečné území.
Jak se s tím vypořádá? Může mezi „učitelem a studentkou“ fungovat utajený vztah?


"Že cíl všech cest je milování,
ví každý moudrý mládenec."


Láska podle Shakespeara je velmi milá a čtivá knížka, jejíž hlavní náplň – zakázaná láska – je velmi atraktivní pro čtenářky každého věku. Autorka všechno navíc krásně propojila s díly Williama Shakespeara, kterými se navíc celou dobu hlavní hrdinové ve školním prostředí zabývali, a celkově tak příběh působil velmi kouzelně. 
U každé kapitoly na čtenáře čeká velmi výstižný citát z jednotlivých Shakespearových děl a člověk tak má hned chuť, se do těchto romanticko-tragických klasik pustit.

Děj se vyvíjel velmi pozvolna, takže než se v knize vůbec něco začalo dít, tak byl vlastně konec, což čtenáře přímo vybízí k tomu, aby okamžitě zatoužil po dalším dílu. S Aubrey jsme prožívali jednotlivé dny a ze začátku jsme všechno viděli jen z jejího pohledu. Byla to sympatická hlavní hrdinka, která ovšem někdy dokázala pěkně překvapit.
Na druhou stranu David byl větší oříšek. Od prvního setkání byl velmi těžko zařaditelný, jelikož se choval velmi divně – chvíli byl normální a z toho se uzavřel do sebe a nenechal nikoho proniknout skrze svou ulitu - . Celkově jsme ho tak lépe poznali až ke konci příběhu...
Oba ale celkově tvořili příjemnou dvojici hrdinů.

Tato romantická kniha ze studentského prostředí mě velmi mile překvapila. Byla psána velmi čtivou formou a tím, že ke konci autorka užila i vyprávění z pohledu Davida jsme se mohli dostat do hlavy i mužskému hrdinovu a vše jsme tak mohli vidět i z jeho perspektivy.
Velké plus pro mě byl literární podtext celého díla, který se věnoval Shakespearovi – mám velmi ráda anglickou literaturu a tím se mi autorka naprosto trefila do vkusu - !
Kniha se mi celkově velmi líbila a já ji mohu čtenářům vřele doporučit.☻... A jelikož skončila opravdu velmi otevřeně, nemůžu se už dočkat dalšího dílu o Danielovi a Aubrey, který by měl vyjít začátkem června. ☺


Hodnoceníz 5
Za poskytnutí recenzního výtisku moc děkuji knihkupectví ☺
Nakladatelství Fragment
Knížku můžete zakoupit ZDE. ☺

2 komentáře:

  1. Knihu mám na svém wishlistu a chci si ji pořídit co nejdříve protože mě láká opravdu hodně! :)
    Skvělá recenze! :)

    OdpovědětVymazat

© My book world..
Šablona od Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.