RC: Dohoda s láskou - R.L.Mathewson



Že si není radno zahrávat se svým sousedem, nám dokáží Zoe a Trevor, kterým jejich sousedství změnilo život.



Zoe se dokáže v jeden den nalepit na paty tolik smůly, co někdo nenastřádá ani za několik let. Stihne se nechat vyhodit z práce, rozbít si podpatek, ztratit druhou botu a ještě k tomu si rozbít okénko v autě. Řekli byste, že to je snad maximum, co se člověku může stát.
Bohužel opak je pravdou. 
Do toho všeho se totiž Zoe připlete do cesty jeden arogantní krasavec se sebevědomím až do nebe.

Panem Dokonalým není nikdo jiný než její soused Trevor, kterého má Zoe v ten den už tak akorát.
Tento namyšlený soused, který ji snad každý den v domě něčím vytočí, je totiž rovněž jejím domácím. 
Doteď byla Zoe slušná a snažila se nevyvolávat konflikt, ale stačí jeden den Blbec a jí prstě rupnou nervy.

Soužití těchto dvou lidí rozhodně nevěstí nic dobrého, zvláště pak, když je jasné, že to mezi nimi bude pořádně jiskřit.



Série o pekelných sousedech je jako dělaná pro chvíle, které chcete strávit relaxováním a četbou nenáročních knih. A právě taková je kniha Dohoda s láskou.

Druhá kniha z celé romantické série navazuje na předešlý díl pouze volně, takže pokud se k vám první díl, Hra s láskou, nedostal, nemusíte se bát pustit do tohoto příběhu. Setkáváme se tu pouze s pár postavami z prvního dílu, ale jinak zde není nic co by potřebovalo nějak dovysvětlit. Já jsme první díl četla a můžu říct, že jeho četba pro tento děj nebyla nijak důležitá.

Zoe byla sympatická postava, jelikož měla chyby jako obyčejný člověk a čtenář se s ní tak mohl lépe sžít. Od začátku knihy řešila své nedostatky a byla k sobě velmi kritická – hlavně pak na svou postavu s pár kily navíc - . Ráda pekla a taky jedla, a i když chtěla nějaké to kilo shodit, za svůj apetit se rozhodně nestyděla. Rozhodně to tedy nebyla žádná křehotinka, která by se zalekla prvního zaškobrtnutí v životě, ba naopak, byla spíše otrkaná a díky tomu oplývala břitkým humorem, který tvořil podstatnou část dialogů mezi hrdiny.

Díky vyprávění z pohledu obou postav se autorka mohla zaměřit na popisování mužské logiky a rozhodně si nic nepřikrášlovala. Trevor byl typický hezoun, který má rád, když se kolem něj točí krásné ženy – tak jakousi každý muž – a své partnerky si tak vybírá hlavně podle vzhledu.

Příběh zcela naplnil má očekávání – v příběhu byl namixovaný humor s láskou, tak, jak bylo potřeba a tím pádem se pasáže dobře četly a děj rychle ubíhal - .
Dohoda s láskou se mi líbila ještě více než první díl – byla vtipnější, lépe napsaná a celkově nebyla tak přeslazená, takže se velmi dobře četla. Sice bylo zhruba jasné, jak příběh skončí, ale knížek tohoto žánru s tím počítáte a čekáte spíš to, že se u příběhu zasmějete a odreagujete. A to příběh zcela splnil.
Pokud máte rádi vtipné knížky s trochou romantiky a erotiky, tak si určitě přečtěte právě tu o Zoe a Trevorovi. :)
 



Autor: R.L.Mathewson
Nakladatelství: Mladá fronta
Počet stran: 248
Název v originále: PERFECTION
Série: Neighbor from Hell (2)
Anotace:
Zoe je zvyklá starat se sama o sebe a už dávno se smířila s tím, že se jí smůla lepí na paty. Takže když přijde o práci, protože nevyšla vstříc šéfovi, a s jejím životem to začne jít z kopce, nečeká ani, že by se to mělo zlomit. A už vůbec ne, že by k tomu přispěl ten drzoun odvedle. Ale nemá co ztratit, a tak to s ním zkusí a doufá v nejlepší. A dostane návrh. Návrh, který se neodmítá. Návrh, který prospěje jim oběma a nikomu neublíží... I když Zoe byla vždycky smolař... Jako většina Bradfordů má i Trevor slabost pro jídlo, ale to není všechno. Vede celkem přímočarý život a nemá rád, když se něco moc komplikuje, a to se týká i vztahů. Chce dokonalou ženu a má naprosto jasnou představu o tom, jaká má být. Takže když si ke své hrůze uvědomí, že se mu myšlenky nějak často stáčí k jeho sousedce, rozhodne se, že nejlepší bude, když zařadí trochu zpátečku. Stýkat se s ní nepřestane, ale jenom dokud nenalezne slečnu Dokonalou.



Hodnocení4 z 5
Za poskytnutí knihy k recenzi moc děkuji nakladatelství Mladá fronta :)
Nakladatelství Fragment

Žádné komentáře:

Okomentovat

© My book world..
Šablona od Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.