RC: Manželé odvedle - Shari Lapena

Výsledek obrázku pro manželé odvedle

Dva manželské páry a jedna narozeninová oslava, která nenávratně zamíchání životy všech.




Výsledek obrázku pro shari lapena the couple next doorAnne a Marco je jedním ze svou páru, se kterými se v knize seznámíme. Cynthia a Graham, jejich přátelé z vedlejšího domu, Anne a Marca pozvou jednoho večera na oslavu.. a tím celý tento příběh začíná.

Říkáte si, že na večerní sešlosti čtveřice kamarádů by přeci nebylo nic zvláštního, že?
To ano, kdyby ale Anne a Marco neměli půlroční holčičku.
Kdyby jim na poslední chvíli neodřekla chůva hlídání.
Kdyby se manželé nerozhodli, že i přesto na oslavu dorazí.
Kdyby nakonec celý večer nebyl vlastně jeden velký propadák.
Kdyby Cynthia otevřeně neflirtovala s Marcem.
Kdyby Anne tomu všemu jen nepřihlížela.
A kdyby z oslavy odešla dřív, tak jak chtěla.

Nevyřčená kdyby se Anne i Marcovi přehrávají v hlavě, když kolem druhé hodiny ráno přijdou domů a místo své malé holčičky najdou v pokojíčku jen prázdnou postýlku. Tímto momentem pro ně začíná jejich nejhorší noční můra, ze které se ale jen tak nemůžou probudit.
Kdo to mohl udělat? Žije ještě jejich malá dcerka? Nebo se jí něco stalo?

Najít odpovědi na tyto otázky nebude vůbec lehké, ale policie se bude snažit dělat všechno proto, aby tomuto případu přišli na kloub. Čím více se ale vyšetřovatelé budou do případu zaplétat, tím více motivů se před nimi začne rozkrývat.
Všichni totiž mají tajemství, která si pečlivě střeží.




Další vynikající knižní thriller, který letos vyšel. Na Manžele odvedle jsem byla velmi zvědavá, jelikož anotace vypadala velmi slibně. 
Hned v první kapitole vidíme relativní idylku Anne a Marca z cela jiného světla, což ještě před samotnou hlavní zápletkou upoutá naši pozornost.
Výsledek obrázku pro don't trust anyone tumblrA od zmizení malé Cory se na každého zúčastněného díváme jako na potencionálního pachatele.

Napínavou atmosféru také ještě více navodí střídání vypravěčů - setkáme se s kapitolami z pohledu Anny, Marca, vyšetřovatele či Cynthie a Grahama. V průběhu příběhu se tak setkáme nejen s hlavní zápletkou - únosem Cory - , ale i s životy vedlejších postav. A my budeme postupně zjišťovat, že všechno souvisí se vším, a každý tak přidává svůj díl a je součástí vyšetřování.

Od začátku až do konce je znatelně cítit napětí, akce také všudypřítomná lež. Výsledkem tak bylo, že jsem během čtení vystřídala několik tipů na pachatele. Bylo to hlavně díky promyšleným charakterům postav. S těmi jsme se během děje začali blíže poznávat a díky tomu začalo vyplouvat na povrch, že zatímco na začátku se pachatel hledal velmi často, nyní měla motiv více než jedna postava.
Autorka měla vše do detailu promyšlené a vždy nám odkryla jen  malou část z určité situace a informace, abychom si až na samotném konci mohli dát jedna a jedna dohromady.


Manželé odvedle je kniha plná napětí a nečekaných zvratů, díky čemuž si jí oblíbí milovníci dobrých thrillerů. Netradiční téma, které Shari Lapena do příběhu vložila, bude pro čtenáře atraktivní hlavně svou reálností.
Podle mě je tato kniha opravdu perfektně napsaná a čtenář na ni jen tak nezapomene.



Moje hodnocení5 z 5

Za poskytnutí knihy k recenzi děkuji společnosti Euromediagroup
Knihu můžete koupit ZDE

2 komentáře:

  1. Hezky podaná recenze. Knihu už mám za sebou, a byla jsem nadmíru spokojená. Recenzi chystám. Bude na mém blogu do dvou dnů.. :-)

    OdpovědětVymazat

© My book world..
Šablona od Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.