RC: Probuzení Simona Spiera - Becky Albertalli

Výsledek obrázku pro probuzení simona spier


Netradiční láska s příchutí Oreo.



Související obrázekSimon má ve svých šestnácti letech daleko větší starosti než většina jeho vrstevníků. Je totiž gay a jako takový to nemá lehké, jednak sám se sebou, a také s lidmi okolo. Ve svém relativně nízkém věku si ještě netroufne vyjít s "kůží na trh", a tak o jeho orinetaci nikdo neví.
Respektive nikdo ze Simonova okolí. Jednomu člověku se totiž Simon přeci jen svěřil, ale jeho identita se ukrývá pod přezdívkou BluePíší si společně na internetu a jelikož mají oba stejnou orinetaci i problém se strachem z reakce okolí, jsou si navzájem vrbami. Simon se od něj za uplynulou dobu dozví, že chodí na stejnou školu jako on,ale nic víc konkrétnějšího Blue neprozradí.
Psaní přes internet má ale i své nevýhody, a to, že pokud se emailová korespondence dostane do nepsrávných rukou, vznikne z toho obrovský problém.

A bohužel přesně to se Simonovi stane. Nejenže mu v hlavě neustále vrtá, kdo vlastně tajemný Blue je, ale nyní se musí vypořádat s nečekanými komplikacemi. Když se totiž k emailům dostane jeho spolužák, je Simonovi jasné, že se z toho jen tak nedostane. Stane se terčem vydírání.

Co má nyní ale dělat? Splnit úkoly, které dostal, i když by se v reálném životě takto nikdy nezachoval?
Nebo riskovat?
Ale není v tom sám, ohrozil by i Blua...po jehož identitě Simona stále pátrá.




Výsledek obrázku pro simon spier



Tato kniha rozhodně patřila mezi velmi očekávané jarní novinky, jelikož jsem ji měla v hledáčku už před tím, a když jsem se dozvěděla, že vyjde u nakladatelství Yoli, byla jsem nadšená. Knížek s podobnou gay tématikou se na trhu objevuje čím dál více, takže jsem byla hodně zvědavá, jak toto téma autorka pojme.

Související obrázekA musím říct, že jsem byla opravdu velmi mile překvapena. Do příběhu jsem se začetla velmi rychle a Simona jsem si ihned oblíbila. Atmosféra byla po celou dobu přesycená optimismem a dobrou náladou, což dělalo polovinu kladného dojmu (u mě.)

Další velké plus byly popisy prostředí a postav. Vše bylo naprosto reálné, takže si čtenář mohl chvílemi připadat, jako by opravdu stál ve škole se Simonem.
A nesmím také zapomenout na emaily, které kapitoly velmi příjemně zpestřily.

Velmi mě také bavilo, že se v knize řešilo více věcí najendou. Byl tu Simon jako terč vydírání, kdy jsme sledovali, jak se zachová, a pak také tajemný Blue. Společně se Simonem jsme se stránkou za stránkou snažili přijít na to, kdo ze střední školy se za touto přezdívkou ukrývá. U knihy jsem opravdu dobře bavila a jsem strašně ráda, že jsem si ji mohla přečíst (jinak bych přišla o velmi osvěžující a vtipný příběh!).

Za mě příběh rozhodně doporučuji!, ale je mi jasné, že kvůli tématu, který v sobě ukrývá, kniha nezaujme úplně každého - tady je už pouze na vašem zhodnocení, jestli si knihu přečtete či ne. ☻

→ Dopředu ale upozorňuji, že díky dlouhosáhlému vychvalování Oreo sušenek, při čtení jednoduše neodoláte a jednu..dvě..tři..či celý balíček si prostě dáte! (Simone, co nám to před plavkovou sezonou děláš?!) ←





Moje hodnocení: 5 z 5

Za poskytnutí knihy k recenzi děkuji společnosti Euromediagroup
Knihu můžete koupit ZDE

3 komentáře:

  1. Všude vidím samé kladné recenze, asi si ji koupím! :D

    OdpovědětVymazat
  2. Skvělá recenze :) Mám radost, že na knížku čtu samé pěkné názory, snad se mi bude také líbit :)

    OdpovědětVymazat

© My book world..
Šablona od Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.