RC: Dcera někoho jiného - Amy Gentry

Výsledek obrázku pro dcera někoho jiného

Zdánlivě šťastný konec je jen začátek příběhu o pravdě a lži a velmi tenké hranici, které je rozděluje.

Výsledek obrázku pro good as gone by amy gentryPoklidný rodinný život manželů Anny a Toma se jednoho dne rozpadne jako domeček z karet. Doposud si žili  slibný život se svými dvěma dcerkami, kterým dávali lásku a užívali si s nimi každou minutu. 
Jednoho dne se ale vše změnilo. 
Jednoho dne se jim stalo to nejhorší, co může rodiče vůbec potkat. Ze dne na den přišli o třináctiletou Julii. 
Vše nasvědčuje tomu, že se jedná o únos, a tak je do všeho zapojena policie. Nebylo ale čeho se chytit. Jediným svědkem byla jejich druhá dcera Jane, která ale byla velmi vyděšený a do případu moc světla nevnesla. 
Ze dnů Juliiny nezvěstnosti se tak staly měsíce a posléze roky. V takovémto stádiu zmizení už zbývá jen malá naděje, že se unesený najde.
Vše ale dostane naprosto nečekaný směr, když se po osmi letech před jejich prahem objeví jednadvacetilá dívka, která tvrdí, že je ztracená Julia.

Všichni mají nespočet otázek.
Co se tehdy vlastně stalo? Kde celou dobu Julie byla? A je tato dívka opravdu jejich dcera?
Od Julie se nedozví tolik odpovědí, kolik by všichni potřebovali, a tak v každém začíná klíčit semínko pochybnosti, které s přibývajícím podivný chováním Julie začíná čím dál více sílit. Přede všemi je teď nelehký úkol : zjistil pravdu.


Výsledek obrázku pro everything changesKnižních thrillerů se objevuje na trhu čím dál více a Dcera někoho jiného svým námětem čtenáře rozhodně zaujme. Zmizení a únosy zaručují napětí a zvraty, které také v knize v hojné míře naleznete.
Většinou jsme ale zvyklí, že se v příběhu budeme snažit společně s hlavními hrdiny určitou osobu najít nebo usvědčit pachatele. Tady ale autorka vsadila zcela na jinou kartu. Do popředí se nedostává únosce, ale oběť.

Celková napjatá atmosféra je nastolena od první stránky. Nedozvídáme se zbytečné informace a dostáváme se rovnou k hlavní zápletce. Od začátku budeme stejně jako hlavní hrdinové na vážkách, co si máme o Julii vlastně myslet. 
Je oběť nebo dobrý herečka? A je to vůbec Julie?
S Annou a Tomem se budeme s každou nadcházející stránkou snažit zodpovědět jednotlivé otázky a přijít celému případu na kloub.

Kapitoly byly prokládané útržky z minulosti, díky kterým se před námi objevily jednotlivé střípky, které postupným odkrýváním zodpověděly všechny naše otázky. Během čtení jsem vystřídala několik pohledů na celou zápletku (a také na Julii a naše hrdiny). Příběh byl od začátku velmi chytlavý a čtivý ( v druhé polovině knihy se spád příběhu trochu narušil, jelikož se objevilo více vedlejších postav a měla jsem trochu problém se ve všem zcela zorientovat) a autorka podle mě zvolila velmi zajímavý námět i formu vyprávění. (podobně jako tento thriller se mi líbil například Andílek od Mary Kubica)
Pokud hledáte dobrý thriller, určitě se po této knize poohlédněte, protože má čtenáři rozhodně co nabídnout.☻

Hodnocení:  4 z 5

Za poskytnutí knihy k recenzi děkuji společnosti Euromediagroup.
Knihu můžete zakoupit ZDE

4 komentáře:

© My book world..
Šablona od Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.