RC: Noční lov - Robert Bryndza


Noční lov


Erika Fosterová znovu zasahuje



Výsledek obrázku pro robert bryndza the nightPo úspěšné prvotině přichází Robert Bryndza s další detektivní knihou. Opět vytvořil příběh, v jehož středu bude sympatická kriminalistka Erika Fosterová.

Před ní stojí série zvláštních vražd.

Místní praktický lékař Munro je nalezen mrtvý ve svém domě. Policie ho našla v jeho vlastní posteli - nahého a udušeného s pytlem přes hlavu. Navíc se v jeho krvi našli omamnou látku a kolem postele časopisy s pornografickou tematikou. Záhadou zůstává, co se vlastně stalo?
Dům je bez jakýchkoliv známek násilného vniknutí. Tak co se mohlo oné noci odehrát?
Pověst doktora do této doby byla bez poskvrnky a nyní po něm zbyla pouze tučný majetek. 
Mohlo se snad jednat o vraždu kvůli penězům?

Nic tak znepokojivého by asi na tomto případu nebylo, kdyby se zanedlouho nenašlo další mrtvé tělo, které má na sobě velice podobné známky smrti jak v případě lékaře Munra. Začne se tedy spekulovat o tom, že vyšetřovatelé mají co dočinění se sériovým vrahem.

Jak je to doopravdy? Co na Eriku čeká v tomto díle?  A co když půjde o život i jí?


Na další díl od Roberta Bryndzy jsem se opravdu hodně těšila. Dívka v ledu mě velmi mile překvapila a nadchla. Noční lov je další knihou, kde se znovu setkáváme s Erikou Fosterovou, což tuto knihu propojuje s Dívkou v ledu.

I v této knize dokázal autor vytvořit dokonale tajemné prostředí a celkově i napjatou atmosféru. Nic nebylo od začátku zcela jasné a vše začalo dávat úplný smysl, až když jsme se prokousali alespoň půlkou příběhu.

Vytvořit kriminální zápletku, která by čtenáře bavila od začátku až do konce, podle mě není zcela jednoduché. U první knihy se to autorovi podařilo, takže jsem se trošku bála, aby svou inspiraci Bryndza nevyčerpal. No byla jsem příjemně překvapena, jelikož i tento díl mě strhl.

Byl chytlavý od začátku až do konce a já jsem hltala stránku za stránkou. Příběhy s Erikou Fosterovou jsou pro každého, kdo má rád severské prostředí, detektivní zápletku (s poměrně otevřenými popisy) a policejní prostředí. Doporučuji!




Moje hodnocení: 5 z 5


Související obrázek


Za poskytnutí knihy k recenzi děkuji nakladatelství Grada
Knihu můžete zakoupit ZDE

Žádné komentáře:

Okomentovat

© My book world..
Šablona od Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.