RC: Hra o manželství - Jeffrey Eugenides

Výsledek obrázku pro hra o manželství host

Po sebevraždě Panen přichází Jeffrey Eugenides s dalším nezapomenutelným románem





Jeffrey Eugenides je celosvětově známý díky románu Sebevraždy panen. Jeho kniha se také stala předlouhou pro stejnojmenný film, ve kterém si zahrála například známá herečka Kirsten Dunst.

Nyní přichází se svým dalším dílem, Hrou manželství, V této knize se setkáváme se třemi hlavními postavami, kolem kterých se bude odehrávat děj celého příběhu. Madelaine, Mitchell a Leonard.
Tři postavy, které spojuje studium a mezilidské vztahy.
Madelaine studuje na univerzitě a ve své práci se se věnuje manželství. Je půlnoci studentkou, která se místo večírku raději zamkne doma s dobrou knihou. Svou specifičností a zajímavosti se zalíbí hned dvěma spolužákům. 
Mitchellovi a Leonardovi. No a je jasné, že každý ji bude chtít získat. 

Mitchell je studentem religionistiky, který si dá za cíl, že Madelaine získá a stane se jejím manželem. 
Na druhé straně mu do cesty vstoupí charismatický a atraktivní Leonard. A jelikož ani pro něj není Madelaine pouze obyčejnou neznámou, začíná "trojúhelníková" zápletka. 


Kazdy z chlapců je úplně jiný, a přesto se svým způsobem oba Madelaine zamlouvaji. Právě svými rozpory a protiklady se Madelaine každý zalíbí něčím jiným. Je pro ni obtížné rozhodnout se pouze pro jednoho. 

Během  svého svnitniho dumani, přemýšlení a porovnávání se Madelaine snaží zjistirt také podstatu lásky. Co vlastně láska znamená? Čemu má v ní dát člověk přednost? 

Tématika vztahu není rozhodne žádným perickem, což všichni naši tři hrdinové zažijí na vlastní kůži! 
Výsledek obrázku pro jeffrey eugenides marriage




Související obrázek

Hra o manželství byla velmi dobře napsaná kniha. Na první pohled mě uchvátila svou obálkou. Velice krásná růžová přímo volá o to, aby si ji člověk odnesl domů. Jelikož jsem s autorem již měla zkušenost v rámci Sebevraždy panen, neváhala jsem. 

Stejně jako ve savé prvotine, i tady bylo mnoho podnětu na hlubší přemýšlení. Čtenář u knih Jeffreyho nemůže stránky "proletět rychlosti blesku", ale nechat je spíše pomalu plynout, aby mu v průběhu čtení do házela opravdová podstata příběhu. 

Čtení bylo chvílemi tedy trošku náročnější, ale výsledný. Knihu bych rozhodně doporučila čtenářům do těchto volných letních dní. Seznámíte se s originálním dějem a postavami, ve kterých třeba najdete rysy někoho, koho znáte nebo jste znali. Vše je toto vytvořeno opravdu realistický a "uvěřitelně" . Autor si v příběhu na nic nehraje, a díky tomu je kniha svým obsahem plná běžných životních rozcestí, zážitků, strastí i radostí. 

Doporučuji! 


Moje hodnocení: 4 z 5 

Za poskytnutí knihy k recenzi děkuji e-shopu knihcentrum.cz
Knihu můžete zakoupit ZDE

Žádné komentáře:

Okomentovat

© My book world..
Šablona od Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.