RC: A na nebi čekají hvězdy - Lori Nielson Spielman


Výsledek obrázku pro a na nebi čekají hvězdy

Život a smrt odděluje jen tenká hranice, která může povolit v ten nejneočekávanější okamžik


Matka a dvě dcery. Zdánlivě dokonalý život se během jednoho okamžiku promění v citovou poušť.

Erika žije se svými dvěma dcerami, Annie a Kristen, poměrně normální život. Nic neskřípe a ženské elementy se navzájem doplňují. Nic nenasvědčuje tomu, že by se něco v jejich vztahové sféře mělo v dohledné době změnit. Erice se jako matce daří skvěle a díky své práci v realitní kanceláři je o ně o všechny dobře postaráno. Navíc obě dcery studují, takže o důvod víc, aby na ně byla Erika pyšná.
Jak je tedy možné, že něco tak dokonalého se může zhroutit jako hrad z písku?

Pod červenou lesklou slupkou jablka se totiž může ukrývat nahnilé jadérko, které ovoce pomalu "zabíjí" zevnitř. Je tedy jen otázka času, než procesu rozkladu podlehne i samotná slupka.

No a něco podobného se stane i u naší ženské trojice. Erika kvůli jednomu jedinému rozhodnutí přijde o část svého srdce i života a Anne o svou nejcennější polovičku. Z dokonalého trojlístku zbudou jen dvě rozbité duše, které se navzájem začnou odcizovat.
Neustále jim totiž vrtá hlavou slůvko KDYBY.
Kdyby Erika nedala přednost práci a zavezla dcery na koleje sama.
Kdyby Kristen nejela vlakem.
Kdyby si teroristi vybrali jiný vlak.
Kdyby...
Výsledek obrázku pro a na nebi čekají hvězdy


Není divu, že mezi Erikou a Anne to začne pořádně skřípat.
Obě si po této události vytvoří svou vlastní ulitu, ze které by nejraději vůbec nevycházely. A není se čemu divit. Ztráta nejbližšího člověka je bolestivá a nespravedlivá. Člověk se neustále ptá - Proč právě on?  Proč se muselo stát to, co se stalo? Nejde nám na rozum, jak je možné, že jsme přišli o tak dobrou a hodnou duši? Říkáme si, že on/ona si to přeci nezasloužil/a..

Pro obě ženy v svižně malá jiskra naděje, když se začne spekulovat o tom, že by mohla být Kristen stále mezi živými. Je to opravdu možné? Mohla někde nastat mílka? Obě ženy se tedy rozhodnou jednat. Každá se vydává Kristen hledat a obě doufají, že naleznou opět sílu žít. 

A na nebi čekají hvězdy je emotivní kniha, která Vás svým příběhem zcela pohltí. Autorka dokázala velice bavíte vykreslit charaktery postav, a stejně tak i děj, takže si během čtení připadáte, jako byste se stali součást příběhu. 

Vztah matky a dcery byl popsán zcela reálně a v průběhu děje bylo krásně vidět, k jakým změnám v něm docházelo. Lori realisticky popsala, co z lidským životem udělá tragédie - jak pozemní člověka, jeho vnímání i chování -. Každá stránka byla dechberoucí a nešlo jinak, než číst dál a dál. 

Pokud toužíte po knize která je plná emocí, realistické současnosti, napětí a tajemna, tak A na nebi čekají hvězdy jsou tou správnou volbou. Příběh ještě dlouho po do té i nedostanete z hlavy a budete dlouho přemýšlet nad myšlenkami, které autorka vložila "mezi řádky". 

Velkým příjemným překvapením byly také citáty, kterými byla kniha došperkována. Každý měl svou vlastní hloubku a při čtení jsme tak mohli přemýšlet o mnoha věcech. 

Kniha pro mě byla něčím, v co jsem ani nedoufala. Bavila mě, uchvátila, zcela pohltila a emočně (tak trochu) "vyždímala". 

Doporučuji. 

Výsledek obrázku pro stars gif





Moje hodnocení: 5 z 5

Za knihu k recenzi moc děkuji knihkupectví knihcentrum.cz
Knihu můžete zakoupit ZDE

2 komentáře:

  1. Knihu mám doma a pouštím se do ní, tak jsem také zvědavá. Zajímavá recenze ;))

    OdpovědětVymazat
  2. taky se mi to moc libilo, bylo to skvele napsane, napinave, do posledni chvile jsem verila...

    OdpovědětVymazat

© My book world..
Šablona od Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.