Recenze na knížku: Andělské rozmluvy :-)

Autor: Peter Allmend
Nakladatelství: Metafora
Počet stran: 93
Série: ----
Anotace:Co to vlastně zažil autor téhle půvabné knížky? Co je to za neuvěřitelné vyprávění o setkání s laskavou andělskou bytostí, která s ním mnohokrát rozprávěla? Není však důležité, jestli se to opravdu přesně takhle odehrálo. Mnohem podstatnější je hlas hluboké, láskyplné moudrosti, který jasně a zářivě zaznívá z každého slova. Necháme-li jej na sebe působit a otevřeme mu svoje srdce, zřetelně pocítíme onen chvějivý dotek vyšších sfér, promlouvající ke každému z nás. Vyprávění plné něžné poetiky vnáší průzračné světlo do všech oblastí lidského života. Elision - ať už skutečná nebo ne - neburcuje a nekáže, nepřikazuje a neděsí, ačkoliv hovoří i o tak závažných tématech, jako je odpuštění či ztráta milovaných. Nejvyšším zákonem, prvotním pramenem, z něhož všechno vzešlo a kam se vše zase vrátí, je totiž už odnepaměti láska…
Kniha, která se trochu podobá Millmanově Cestě pokojného bojovníka a současně se ve své intelektuální a jazykové kráse blíží Prorokovi Chalíla Džibrána.Příběh, který se nese na vlně moudrosti Paula Coelha. Ozvěna Poselství Mistrů Briana Weisse.

Obálka: Obálka je opravdu velmi zajímavá. Je na ní starodávný portrét vymyšlené postavy Elision a díky tomu je vzhled obálky tak zvláštní.
Mně osobně se obálka líbí opravdu moc! :-)

Vazba: I když má knížka pouze 93 stran a je malá, vazbou je to hardback. Což je další věc, který přispívá na zvláštnosti celkového vzhledu ;-)

Hlavní hrdina/ka: Autor vytvořil hlavní hrdinku, kterou pojmenoval Elision, a kterou v knize sám potkal.
V knížce se tedy objeví i samotná postava autora Petera Allmeda, který bude vést po celou dobu příběhu rozhovor s Elision, ačkoliv o ní neví jestli je člověk nebo ne.
Elision je popsána jako moudrá a všehoznalá, a právě o svá moudra se s námi v knize podělí..

Děj:V téhle knížce nejde vlastně jen o jeden příběh, ale o souhrn krátkých příběhů..
Všechno začíná, když hlavní hrdina Peter potká v horách Elision, která, i když on jí nikdy neviděl, ho zná.A právě Elidion mu bude vyprávět životní moudra-příběhy. V knížce jich je mnoho, ale aspoň pár jich vyjmenuji: O lásce, O přátelství, O přírodě, O pýše, O štěstí, O smrti....
Například se zaměřím na příběh O smrti.
Už od nepaměti je známo, že smrti se člověk bál a vždy asi i bude...Smrt totiž bere životy a je neúprosná.
V povídce je smrt ale považována na" největší léčitelku lidstva".. Což znamená, že vše má vždy dvě strany: tu špatnou, ale i tu dobrou-Aby mohl vzniknout nový život, musí nějaký skončit..
A právě toto je smysl všech povídek-ukázat, že není všechno tak, jak se na první pohled zdá...

Moje hodnocení:Tahle knížka byla naprosto něco jiného, než co jsem kdy četla. Všechny příběhy měly opravdovou hloubku a zaobíraly se věcmi, o kterých podle mě lidé často přemýšlí, takže  byly hlavně o zamyšlení se nad mnoha věcmi kolem nás..
Toto literární dílo bylo prostě "jiné" :-))

                                                            Hodnocení: 4 z 5
                 Za poskytnutí recenzního výtisku moc děkuji nakladatelství Metafora :-)



Žádné komentáře:

Okomentovat

© My book world..
Šablona od Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.