RC: Lampář (Tetovaní krví 2) - D.M.Cornish

Autor: D. M. Cornish
Nakladatelství: Fragment
Počet stran: 574

Název v originále: Lamplighter
Série: Tetovaní krví (2)
Anotace:
Dobrodružství v zemi hrozivých bojovníků pokračuje! Rosamunda se stává lampářským nováčkem v Železné baště. Výcvik je nelehký a hlavně nebezpečný, protože příšery číhají na každém rohu. Ty také na sebe nenechají dlouho čekat a příjezd mladé budoucí lampářky Threnody je spojen s krvavým útokem rohatých bestií. Zpupná Threnody je ale pro Rosamundu spřízněnou duší. V podzemních chodbách pevnosti odhaluje děsivý objev a ten jen utvrdí jeho podezření, že se v nitru pevnosti dějí podivné a nekalé věci. Výcvik nováčků je předčasně ukončen a Rosamundu pošlou do té nejvzdálenější a nejnebezpečnější pevnůstky, kousek od Krvavého močálu. Tam teprve začíná skutečně těžká služba mezi ostřílenými chlapíky, kteří denně čelí nebezpečí. Rosamundu čekají další nelehké zkoušky… 



Příběh Rosemundy začíná, teď už jako začínajícího lampáře, v Železné baště, kam se v minulém díle dostal. Pomalu si zvyká na své nové místo a snaží se poslouchat svého mistra lampáře.
Ale práce lampáře není rozhodně žádné peříčko. 
Během nočních pochůzek, když rozsvěcují lampy, mohou potkat kde jakého nočního tvora či příšeru, takže jejich životy jsou mnohdy ve velkém ohrožení.

Velkou změnou v příběhu, je mladá lampářka Threnody a také potomek šlechtičny, se kterou se Rosemunda, díky své nové práci, seznámí. Je sice ze začátku popisována jako sebestředná a namyšlená dívka, která nikomu nic nedaruje, ale stačí chvíle a tito dva spojí své síly. 
Jak oba dva posléze pocítí, přátelství je v životě, a také při této práci, potřeba.
Zničehonic se totiž věci začnou komplikovat a každý nováček se musí rázem postarat o svůj vlastní život.
Co dalšího bude Rosemunda a Threnody čekat? Zvládnou těžkou úlohu lampářů?


Na Lampáře, jsem po dočtení předešlého dílu, byla opravdu velmi zvědavá. 
Zajímalo mě jak to s Rosemundou bude pokračovat a také jsem se chtěla dozvědět, jestli nebude druhý díl za prvním pokulhávat. Většinou se totiž stává, že po prvním dílu se autorova inspirace jakoby vypaří a on pak až moc okatě improvizuje.
Tady jsem byla ale velmi mile překvapena. 
Nejenže Lampář nepokulhával, on se mi líbil ještě o trochu více než díl předešlý. Bylo v něm více napětí a akce, což se dokonale skloubilo s větším počtem stran, které tak ubíhaly jako voda. 
Nenechte se proto odradit větším počtem stránek – při čtení vám to ani nepřijde.
Velký posun je také, co se týče Rosemundy. Už to není ten ustrašený mladík, se kterým jsem se seznámili v předešlém díle. Je o něco moudřejší a také si už nějaké to pravé dobrodružství zažil. Z Rosemundy se tedy pomalými kroky stává hrdiny, jakým chtěl vždycky být.

V knize opět najdeme krásné ruční ilustrace, které čtení příjemně došperkují a pomůžou rozvinout naši fantazii. 
Pokračování Nalezence mohu tedy jen doporučit a už se těším, co najdu ve třetím díle.



Hodnocení: 3,8 z 5
Za poskytnutí recenzního výtisku moc děkuji nakladatelství Fragment :-)

Žádné komentáře:

Okomentovat

© My book world..
Šablona od Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.