RC: Nefertiti - Christian Jacq

Autor: Christian Jacq
Nakladatelství: Metafora
Počet stran: 264

Název v originále: Nefertiti , l´ombre du soleil
Série: -----
Anotace
Je to více než tři tisíce let… a její příběh nepřestává fascinovat. Neuvěřitelný osud nejkrásnější egyptské královny. Nefertiti. Legendární královna, jejíž krása díky známé barevné bustě překonala věky. Kdo vlastně byla tato výjimečná žena? Dochované písemnosti a archeologické nálezy napovědí mnohé, ale dokáže vědec nahlédnout přes propast času až do lidských srdcí? Poodhalit tajemství dávných vášní? Každý určitě ne, ale egyptolog Christian Jacq je současně romanopiscem, takže čtenáře čeká neobyčejný příběh. Intriky, nebezpečí, zrádci i spojenci, láska a ohromná vize, která předběhla svou dobu natolik, že musela skončit neúspěchem. Legenda o králi, který si svou vyvolenou našel podle střevíčku, která přetrvala až do moderních pohádek. To všechno v knize najdete. Přijměte tedy pozvání do Achetatonu, Slunečního města, do jeho chrámů, paláců a zahrad… a nechte se okouzlit milostným příběhem Achnatona a Nefertiiti, dvojice, jejíž mystické vášnivé spojení změnilo chod dějin.



Nefertiti.

Královna jejíž jméno zná asi každý. Proslavila, jak sebe, tak i Egypt a zapsala se tak nesmazatelné do světových dějin.
Je obdivuhodné co za své vlády dokázala a hlavně to, že je její jméno stále tak diskutované.
Tato kniha nás zavede do starověkého Egypta, do dob, kdy se Nefertiti seznámila se svým budoucím manželem Achnatonem. Ze začátku jejich vztah vypadá jako by byl vytržený z nějaké pohádky. 
On jako sličný princ a ona nesmělá dívka, která ho uchvátila.
Po pár stránkách se ale celý příběh mění v napínavý román, který se ale neobejde bez tajemných záporáků.
Příběh je vyprávěn z pohledů více osob, takže do příběhu můžete proniknout jako Nefertiti, tak jako její otec či princezna Kija. 
Příběh tak utíká jako voda a my se nemusíme bát, že bychom se u jednotlivých pasáží nudili.
Jsme svědky toho, jak se Nefertiti nejprve k moci dostává a dozvídáme se, že ve vztahu s Achnatonem je právě ona tím tažným koněm, který se staral o vládnutí. 
Achnaton o břemeno s kralováním ani nestál.
O onu zápornou postavu se postarala již zmiňovaná princezna Kija, která se v příběhu projevila jako liška podšitá a žena dvou tváří. Uměla se bravurně přetvařovat a byla schopná všeho.


Knížka o královně Nefertiti vás zavede do dávné minulosti, kde budete svědky jejího vzestupu a budete si připadat, jako by jste byli vzdálené míle daleko. Pokud máte rádi historické knihy, je tato kniha právě pro vás. ☺



Hodnocení: 4 z 5
Za poskytnutí recenzního výtisku moc děkuji nakladatelství Metafora 

Žádné komentáře:

Okomentovat

© My book world..
Šablona od Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.