RC: Dobře jíst, lépe se cítit - Judith C. Rodriguez

Autor: Judith C. Rodriguez
Nakladatelství: Metafora
Počet stran: 144
Série: ------
Anotace200 osvědčených tipů, jak se správně stravovat pro zdraví a pohodu

Jídlem ke zdraví a štíhlé postavě

Děsíte se slova dieta? S námi se ovšem bát nemusíte. To, co vám nabízíme, je veselá, zdravá a účinná dieta-nedieta. Poradíme vám, jak správně jíst, jak si vylepšit zdraví a jak zhubnout a dosaženou váhu si udržet.

Renomovaná dietoložka dr. Judith Rodriguezová napsala tuto knihu za pomoci týmu odborníků a nechce po vás nic těžkého. Žádné převratné změny, žádná přísná pravidla, která byste nedokázali dodržet. Povede vás jen po malých krůčcích, které snadno zařadíte do života. To je klíč k ideální váze a skvělé kondici.

Kniha je rozdělena do pěti částí, z nichž každá je zaměřená na některou z oblastí každodenního života. Dozvíte se, jak se stravovat a jak vařit doma, jak správně nakupovat, co si dát v restauraci nebo na večírku, jak si sestavit jídelníček a jaká strava se hodí pro speciální případy – co je dobré pro sportovce, co pro ženy, muže a děti, co je vhodné pro některé nemoci. 


Jako první musí u této knížky vyzdvihnout její grafické zpracování. Skoro na každé stránce na nás budou čekat krásné fotografie ovoce, zeleniny, cukrovinek..apod.
Dále pak také to, jakou roli hrají v jídle talíře. Řekli byste, že žádný, že? V knize se dočteme, že velkou zásluhu má na celkovém vzhledu jídla velikost talíře. Když se nad tím zamyslíme, uvědomíme si, že je pravda, že jinak působí velký talíř, který má uprostřed malou hromádku jídla, než talíř menší, který je naplněný skoro po okraj.
Tady se tedy víceméně jedná o naše vnímání a psychiku. :)



V kapitolách se dozvíme nejen to, jak se lépe stravovat, ale také zde najdeme tabulky, ve kterých se dozvíme kolik kalorií doma spálíme při žehlení, vytírání či vysávání.
Je to podle mě takové zpestření..a taky člověk nabude pocitu, že i jeho malé práce doma se budou odrážet na jeho postavě :D


Doře jíst, lépe se cítit není klasická knížka o dietách - neomezuje vás v jídle - spíše se zaměřuje na skladu stravy a snaží se vám ukázat mnoho zdravých a chutných potravin, které jsou zakomponovány do jídel, která by vás jinak ani nenapadla. :)
Určitě pro každého milovníka jídla, bude tahle knížka přínosem - alespoň pro mě byla. ;)

Hodnocení: 4 z 5
Za poskytnutí recenzního výtisku moc děkuji nakladatelství Metafora 

Žádné komentáře:

Okomentovat

© My book world..
Šablona od Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.