RC: Tajné sestry - Amanda Quick

Autor: Amanda Quick
Nakladatelství: Baronet
Počet stran: 312
Název v originále: Secret sistres
Série: -------
AnotaceMadeline a Daphne si byly kdysi blízké jako sestry – dokud je nerozdělilo tajemství, které by je teď mohlo přivést do hrobu...

Znaly jeho jméno, jméno muže, který brutálně napadl dvanáctiletou Madeline v hotelu její babičky. Myslely si, že znají i jeho osud. Že už jim nikdy nebude moci ublížit... Přesto už jejich životy nikdy nebudou stejné...

Madeline se vrací do Washingtonu po záhadné smrti své babičky. A ve starém, opuštěném hotelu – v místě, jež už nikdy nechtěla spatřit – obsahují poslední slova umírajícího muže varování: tajemství, o němž se s Daphne domnívaly, že je pohřbené navěky, bylo odhaleno. Nyní, po téměř dvaceti letech, musí Madeline a Daphne opět spojit své síly. Madeline nedůvěřuje policii, a tak zavolá Jacka Raynera, odborníka na bezpečnost. Navzdory tajemstvím a záhadám, jež ho obklopují, je Jack jediný, komu může věřit.

Spolu s Jackovým bratrem Abem uzavřou čtyři mladí lidé spojenectví proti vrahovi, který se nezastaví před ničím, aby skryl pravdu...

 „Byly to dívenky z malého městečka, které postrádaly manýry 
velkoměsta – děvčata, která se dala vyděsit natolik, aby udržela tajemství."


Opravdového přítele nejlépe poznáš v krizové situaci.
Své by o tom mohly vyprávět Daphne a Madelaine. Dvě dívky, které byly od útlého věku nejlepšími kamarádkami. Každá byla úplně jiná a díky tomu se skvěle doplňovaly.
Madelaine žila se svou babičkou na Cooper Islandv hotelu Aurora, který jim, společně s dalšími hotely, patřil. 
Zdánlivá idylka těchto dvou kamarádek se ale jednoho dne proměnila na událost, která jim navždy změnila život. 
Jedné měsíční noci se z bezstarostných holčiček staly „tajné sestry“ spjaty tajemstvím, na které se v uplynulých letech snažily zapomenout. 

Minulost ale nejde jen tak zamést pod koberec. 
Když při nešťastné nehodě zemřela Madelainina babička, všechno zůstane na bedrech její vnučky. Nejenže se musí vypořádat s její smrtí, ale také musí opět navštívit Cooper Island. Od té osudné noci tam nebyla a rozhodně neměla v plánu ho znovu navštívit.
O několik let později se k ní minulost tedy opět vrací a tajemství, které mělo být už dávno zapomenuto, může teď ji i Daphne stát holý život.
Tajné sestry se nyní musí opět spojit dohromady, aby mohly zachránit jedna druhou. Už ale nejsou malé jako kdysi a navíc mají někoho na pomoc. 

Jack, majitel bezpečnostní agentury a bývalý pracovník u FBI, a jeho bratr Abe budou pro Madelaine a Daphne, nejen velkou oporou, ale také velkým zdrojem informací.
Jak ale postupně zjistí, budou proti sobě mít nebezpečného protivníka, který bude schopný všeho.
Jaké tajemství v sobě Daphne a Madelaine tolik let drží? 
Jak souvisí s událostmi, které se teď dějí?
Kdo proti nim stojí? 
A dokážou ho odhalit dříve než bude pozdě?



"Osmnáct let uchovávala tajemství. Byla v tom dobrá."



Příběh propletený pavučinou tajemství byl napínavý už od první strany. Stojí před námi otázka, nejen toho, co zapříčinilo vznik tajných sester, ale také, kdo chce nyní vzkřísit minulost
V knize se setkáváme s více pohledy vypravěčů – střídají se kapitoly vyprávěné Madelaine, Jackem či Luisou Websterovou – s některými postavami jsme se setkali až poté co jsme si přečetli jimi vyprávěné kapitoly a všechno nám do sebe začalo zapadat a my jsme si mohli udělat ucelený obraz o jednotlivých hrdinech. 
V průběhu knihy se začalo ukazovat, že každý má nějaké malé (i velké) tajemství, které chce nechat raději spát, i když bylo jen otázkou času než bude muset pravda vyjít na světlo.

Každý hrdina, kterého autorka v příběhu vytvořila, byl úplně jiný a to bylo asi taky hlavním důvodem, proč mi všichni sedli. 
Tato kniha od Amandy Quick byla moc dobře napsaná a kapitola za kapitolou tak ubíhala jako voda. 
V celém příběhu panovala tajemná atmosféra, které ještě dodávalo prostředí Cooper Islandu a starého hotelu s nebezpečnou minulostí.
Autorka tu dokázala skloubit napětí, tajemno, vtip a lásku - vše v úměrné míře - a vytvořila tak příběh, který se bude líbit širokému odvětví čtenářů.

Tajné sestry patří mezi knihy, které při čtení nechcete ani odložit, jelikož na každé straně vystupuje nějaká situace, která celý příběh pěkně zamotá
Pokud máte rádi příběhy s tajemnou zápletkou, nad jejímž řešením si budete několik desítek minut lámat hlavu, určitě si tuto knihu přečtěte – já ji mohu jen doporučit.☺

Hodnocení: 4 z 5
Nakladatelství Fragment
Za poskytnutí knihy k recenzi moc děkuji nakladatelství Baronet :)
Knihu zakoupíte ZDE.

2 komentáře:

© My book world..
Šablona od Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.