RC: Tentokrát to bude jinak - Alexandra Potter

Výsledek obrázku pro tentokrát to bude jinak

Pokud se snažíme něčeho mermomocí dosáhnout, zjistíme nakonec, že to vlastně vůbec nestálo za to.




Dlouhosáhlé polemizování nad tím Co by? Kdyby? člověku odnepaměti nedá spát.
Každý už to v životě určitě zažil – v určité chvíli zatoužíme po tom, abychom nějakou situaci mohli začít s čistým štítem znovu, protože bychom se chtěli poučit z vlastních chyb a nic bychom už nezkazili.

A právě takovou druhou šanci dostane Tess. Nedávno se s ní rozešel přítel a ona teď nepřemýšlí nad ničím jiným, než jak se měla chovat, aby jejich vztah zachránila. Seba milovala a nyní je zničená.
Všechno nakonec vyústí v nahlas vyslovené přání věnované touze ho nikdy nepotkat.
A světe div se, ono to bude opravdu fungovat.

Když Tess potká Seba poprvé bere to jako nejapný žert nebo jako jeho porozchodovou taktiku. Netrvá ale dlouho a ona zjišťuje, že je pro svého ex pouze neznámou dívkou, kterou potkal v baru. A jelikož se jeho vkus nezměnil, začne z něj Tess cítit zájem. 


"Tentokrát už vím, jak na to.
Tentokrát to zvládnu."


Nic lepšího ji tak nepomohlo potkat. Nyní může Sebovi dokázat, že ona je pro něj ta pravá a díky tomu, že ví co se mu líbí a co naopak ne, má velkou výhodu. Jako první se bude snažit vynulovat všechny rozdíly, které je před rozchodem začaly odcizovat, což znamená více sportu a méně lenošení.Co by ale člověk neudělal pro lásku, že?
Tess se tak v Sebově přítomnosti bude měnit k nepoznání – bude obdivovat Sebovi oblíbené filmy a aktivity aniž by se chtěla sama prosadit.

Sama sebou bude vždy o samotě, v práci nebo v přítomnosti svého kamaráda Ferguse, se kterým navzájem sdílí svá trápení s láskou.
Je ale láska postavená na tom, že se jeden vzdá svého vkusu a snů na úkor toho druhého? 
Nebo je lepší si počkat na toho, kdo nás bude mít rád takovou jaké jsme?



„Třeba to vůbec není Seb. Třeba je to fakt jeho dvojník.“




Alexandra Potter patří mezi velmi oblíbené autorky romantických knížek, ačkoliv pro mě je tohle první kniha, kterou od ní čtu. Tentokrát to bude jinak se mi na první pohled zalíbila obálkou, kde je vyobrazena dávka s motýlími křídly na světle růžovém podkladu (a i pod přebalem se ukrývají krásné desky s motýli) a po přečtení anotace bylo rozhodnuto. 
Příběh o tom, že hlavní hrdinka dostane druhou šanci u svého ex jsem se nemohla nechat ujít, protože mám ráda humorné příběhy a navíc, jak jsem zjistila, Alexandra do svých příběhů vždy přimíchá trochu magie, čímž mě nadchla ještě víc.

Tess byla sympatická a trochu potrhlá hlavní hrdinka, s kterou nešlo nesoucítit. Bylo zábavné, jak se první snažila na Seba zapomenout a málem ho proklínala a za pár stránek, se mu chtěla opět zalíbit a všechny jeho chyby byly najednou zapomenuty (nebo spíš přehlíženy). Byla ochotná se vzdát svých věcí na úkor Seba, což podle mě zase až tak nemusela dělat, ale kdo ví, co je člověk v takové situaci schopný všechno udělat.

Příběh byl přesně takový, jaký jsme očekávala – bylo v něm trochu romantiky,  humoru i slibované magie a všeho tak akorát. Od začátku bylo jasné, jak asi kniha skončí, ale u podobných příběhů čtenář nečeká nijak extra zamotanou zápletku, chce si u čtení spíš relaxovat a pobavit se. A tohle také u této knihy najdete.☻



Hodnocení3,8 z 5

Za poskytnutí knihy k recenzi moc děkuji e-shopu Dobré knihy.
Knihu zakoupíte ZDE 
Nakladatelství Fragment


Autor: Alexadra Potter
Nakladatelství: Kristián
Počet stran: 312
Název v originále: Don´t you forget about me
Série: ---
Anotace
Znáte nejnovější recept Alexandry Potter na zlomené srdce? Stačí k tomu pradávný rituál. Až budou na silvestra hodiny odbíjet půlnoc, hodíte do ohně všechno, co vám připomíná ztracenou lásku, a nahlas vyslovíte přání: „Kéž bych ho nikdy nepotkala“. Tess Connellyová vyzkoušela na vlastní kůži, že tenhle recept funguje! Když si ani po třech měsících po rozchodu se Sebem, na něj nedokáže vzpomenout, aniž by se rozbrečela, rozhodne se uchýlit k magii. Ráno ji ale čeká zklamání... Nejen že ji po silvestrovské noci třeští hlava, ale vzpomínek na Seba se pořád nezbavila. Ještě téhož dne ho potká ve Starbucksu, ale tentokrát ji pro změnu čeká šok. Seb se chová, jako by ji neznal. Náhoda jí ho pošle do cesty ještě jednou a tentokrát to zařídí tak, aby ji Seb pozval na rande. Tess nemůže uvěřit, co se stalo. Osud jí dal druhou šanci a Tess je připravená ji využít. Tentokrát ale bude všechno jinak, slibuje. Nedám Sebovi jedinou šanci, aby si postěžoval, co mu na mně vadí.

1 komentář:

© My book world..
Šablona od Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.