RC: Dokud nás smrt nerozdělí - Amanda Quick








Kdo by řekl, že nečekané dárky, mohou nadělat více škody než užitku.

Když začne Calista Langleyová, úspěšná ředitelka seznamovací agentury v Londýně, dostávat dary od neznámého odesílatele, začne mít velmi neklidné spaní. Nejde totiž o žádné dárky od ctitele, spíše naopak. Začnou jí přicházet věci, připomínající spíše pohřební či smuteční tematiku. Calista o sebe začne mít strach, jelikož jí je jasné, že je jen otázkou času, než se zvláštní dary změní v něco mnohem horšího.

Obrátí se tedy na Trenta Hastingse. Ten sice napracuje u policie, ale je autor populárních detektivek, takže bude tuto událost vidět z dobré perspektivy. Pro Calistu je tento spisovatel rozhodně lepší varianta než (neschopná) policie, která by se jejím případem nezabývala do té doby, než by ji našli někde mrtvou.

Trent se jí rozhodně pomoct, ale i tak Calistě ze svých osobních důvodů plně nedůvěřuje. Je mu ale také jasné, že pokud něco nepodniknou, nemusela by tato záležitost dopadnou dobře.
Čeká je tedy velmi náročný a nelehký úkol – zjistit, komu je Calista trnem v oku a následně ho předat policii -  a jelikož jim běží čas, budou to muset udělat co nejdříve. A aby toho nebylo málo, jejich spolupráci jim značně zkomplikuje zjištění, že i přes veškeré prvotní předsudky a nesympatie, je to k sobě silně přitahuje.
Jak se s tím vším vypořádají? 
Co vlastně onen tajemný odesílatel po Calistě vlastně chce? 
A dokážou jeho totožnost odhalit včas?



„Spojení mezi nimi bylo pouto, jež mohla rozbít pouze smrt.“




Není snad lepší kombinace pro příběh než historie spojená s detektivní zápletkou. Tyto knihy si najdou mnoho čtenářů a budou aktuální v jakékoliv době.


Autorka po celou dobu vytvořila dokonale napínavou atmosféru, díky které nešlo přestat číst. S hrdiny jsme se snažili přijít na to, kdo je onen záhadný odesílatel podivných věcí, který Calistě nedá spát.

Krásné bylo také období, ve kterém se celý příběh odehrával – historický Londýn byl popsaný do detailu, čímž jsme si mohli příběh živě představit.

Zápletky v knize byly celou dobu zahaleny čímsi tajemným, takže jste v průběhu příběhu začali podezírat snad každého hrdinu, se kterým jste se setkali. Autorka si bravurně pohrála se čtenářovou myslí a nesčetněkrát ho svedla na mylnou stopu. Když jste se pak do knihy pustili ještě jednou, přišli jste na indicie, které vám byly předtím skryté, podle kterých byste pachatele poznali. 
Co se týče hrdinů, tak ti do příběhu perfektně sedli. Calista a Trent tvořili velmi povedenou dvojici a zbytek vedlejších postav tak s nimi tvořili úplnou "detektivní partu".
A aby té pochmurné nálady nebylo v příběhu moc, nezapomněla tu autorka na téma, na které jsme u ní obzvlášť zvyklí, a to na romantiku.Všechno se tím tak vyvážilo a my jsme tak dostali ode všeho trochu.

Pokud hledáte ideální knihu, u které : budete napjatí, jak dopadne; si zamilujete prostředí a jejíž příběh vás naplno vtáhne a až do posledních stránek nepustí, pak rozhodně sáhněte po nové knize Amandy Quick, Dokud nás smrt nerozdělí. :)






Autor: Amanda Quick
Nakladatelství: Baronet
Počet stran: 368
Název v originále: Til Death Do Us Part
Série: -----

Anotace:
Calista Langleyová řídí exkluzivní „seznamovací“ agenturu ve viktoriánském Londýně a pomáhá váženým dámám a gentlemanům, kteří jsou na světě sami. Zničehonic však začne dostávat dárky a tretky určené osobám, které mají hluboký smutek – černé zrcadlo, pohřební věnec, prsten s černým kamínkem. Na všem jsou vyryty její iniciály.

Zoufalá Calista nevěří, že by jí policie nějak pomohla, a tak se obrátí na Trenta Hastingse, samotářského spisovatele populárních detektivek. Trent jí však nedůvěřuje, protože se domnívá, že Calista využívá jeho osamělou sestru, která se stala jednou z jejích klientek. Po minulých zkušenostech drží své emoce na uzdě, i když mezi ním a Calistou okamžitě propukne silná přitažlivost.

Zatímco se Trent a Calista probírají záznamy o odmítnutých klientech v naději, že naleznou jejího mučitele, začíná být jasné, že nebezpečí nejspíš přichází z Calistiny vlastní tajné minulosti – a že jejího pronásledovatele uspokojí pouze její smrt..


Hodnocení: 4,5 z 5
Nakladatelství Fragment
Za poskytnutí knihy k recenzi moc děkuji nakladatelství Baronet :)

Knihu zakoupíte ZDE

2 komentáře:

© My book world..
Šablona od Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.