RC: Přirozeně - Xochi Balfour


Jídlo, kosmetika a životní styl se můžou stát zdravějšími, a to zcela jednoduše a hlavně přirozeně.



Zdravý životní styl se mezi lidmi stává stále více rozšířený a hlavně oblíbený. Začali jsme si více všímat toho, jak žijeme a následně toho, jak žít co nejlépe. Jak svému tělu a mysli dělat každý den radost a dát svému dennímu režimu lepší rytmus.


Xochi Balfour ve své knize dává čtenářům nápady na plnohodnotná jídla, která jim vykouzlí dobrou náladu na celý den a ještě k tomu přispějí k jejich zdraví. 
Problém dnešní doby je totiž v tom, že je uspěchaná a s ní tak i sami lidé. V některých chvílích ale stojí za to zpomalit, protože neošidíme nikoho jiného než sami sebe.

Strategie knihy Přirozeně spočívá v tom, že zdravější návyky v životě začlení čtenář do svého života zcela plynule a přirozeně.
Najdete zde plno receptů na zdravé, chutné a hlavně plnohodnotné pokrmy, které vám zaberou jen zlomkový čas, než jaky byste čekali. Kapitoly jsou prokládané přírodními fotografiemi, na kterých jsou, jednak samy pokrmy, tak i lesy, louky nebo i sama autorka.
Grafická stránka dělá čtení této knihy o to více příjemné a knihu samotnou zařadí do škatulky - nezapomenutelné!

V neposlední řadě jsou kapitoly věnované také běžným produktům, které si kupujeme v obchodech - jako mýdla, šampóny apod. -  a na které dává autorka zcela přírodní recepty.
Dozvíme se tak, jak si vytvořit sprej na pokožku z pomerančových květů, peeling na obličej s mandlí nebo tělový krém z bambuckého másla.

A jako třešnička na dortu se Xochi opírá i o relaxační aktivity, které člověka po celém dni plného stresu a shonu zrelaxují a přivedou do pohody. Jak je tedy vidět změna životního stylu je tu probraná zcela komplexně, takže si na své přijde milovník jídla, přírody i experimentátor s domácí kosmetikou.

Takže pokud vás zajímá aromaterapie, celkový detox nebo to jak si doma připravit zdravou a dobrou snídani, energetické tyčinky či balzám na rty, tak potom je kniha Přirozeně tou pravou pro vás. :)


Autor: Xochi Balfour
Nakladatelství: Jota
Počet stran: 256
Název v originále: Naturalist
Série: -----

Anotace:
Pokud jste někdy pocítili, jak vás pohlcuje dnešní hektická doba, a zase jste sáhli po dvojitém espressu v chabé naději, že zítra bude líp, zkuste se tentokrát vydat novou cestou. Xochi Balfourová ve své knize ukazuje, jak lze naslouchat vlastnímu tělu, zpomalit a bez drastických očistných kúr či diet nalézt vyrovnanější a celistvější způsob života.
Kniha Přirozeně ovšem není jen krásnou kuchařkou plnou receptů na zdravá a lahodná jídla. Xochi, která svůj život zasvětila naturopatii, se v ní věnuje také výrobě domácí kosmetiky, aromaterapii, vztahům člověka k sobě samému i k druhým lidem – zkrátka všemu, co potřebujeme, abychom našli rovnováhu, získali energii a posílili své zdraví..





Moje hodnocení: 5 z 5

Za poskytnutí knihy k recenzi moc děkuji nakladatelství Jota.
Nakladatelství Fragment
Knihu zakoupíte ZDE

2 komentáře:

  1. Knížka vypadá strašně dobře! :) Je to přesně to, co mám ráda, děkuju za tip! :)

    OdpovědětVymazat

© My book world..
Šablona od Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.