RC: Do vody - Paula Hawkins


Výsledek obrázku pro do vody

Tajemná tůň, jejíž vody jsou zčeřené smrtí..

Po světoznámé Dívce ve vlaku se autorka vrací a přináší svým čtenářům další netrpělivě očekávaný příběh plný akce a napětí, který se ihned po vydání vyšplhal na vrchní příčky, a označení světový bestseller mu tak právem patří.
Svou laťkz si prvním románem nastavila velmi vysoko, takže byli všichni zvědaví co s sebou Do vody přinese.

Už jak napovídá samotný přebal (a také název) knihy, hlavní slovo tu bude mít voda. Tedy spíše to, co se ukrývá pod hladinou. To je totiž lidskému zraku ukryto v tajemné hlubině.
Každý se ve svém životě setkal s něčím, co mu nahánělo strach, ale také ho to svým způsobem nepředstavitelně přitahovalo. Vždyť přeci nebezpečné a tajemné věci lidstvo lákají odnepaměti, ne?
A právě do takových vod vstupujeme zde.
Ocitáme se v městečku, jehož tajemnost vychází z Tůně onoucích. Tato tůně je zahalena tajemstvím, které přilákalo dychtivou Danielle, která chtěla všemu přijít na kloub.

Danielle ale není pouze obyčejnou nadšenkyní odhalování záhad. K Tůni tonoucích má osobnější vztah. Když byla malá, zachránila před utopením svou sestru Jules. Od té doby ji to k tůni stále přitahuje a ona se rozhodne jednat. Začne sbírat všemožné materiály , ale bohužel vše skončí zcela jinak, než by kdokoliv čekal. Danielle je nalezena mrtvá a Jules, která se zpět do města už nikdy nechtěla vrátit, se tu ocitá znovu. Tentokrát je na ni, aby objasnila pravdu.
Dokáže se Jules přenést přes minulost?
Podaří se jí nalézt odpovědi, které před ní hledala i Danielle?


Tajemství okolo Tůně tonoucích je hlavní temná stránka, která příběhu dodává to správné napětí. Tentokrát se autorka snažila více rozepisovat hlavně v odvětví postav, ale jejich vykreslení se zabývala poměrně málo. Před námi se tak objevily postavy bez hlubších charakteristických rysů, které měly pouze doplnit hlavní myšlenku. Na zápletce to neubíralo, ale velký počet postav působil trochu zbytečně.
Kvůli tomu jsme si v podstatě žádnou nemohli oblíbit, nebo ji naopak zaškatulkovat jako zločince. Celkově to byla škoda, jelikož autorčina myšlenka s legendou o tůni a následným hledáním pravdy byla (opět) brilantně podaná.

Do vody sice nepředčila svou starší sestřičku - Dívku ve vlaku - , ale i tak rozhodně patří mezi velmi povedé soudobé thrillery.
Nejen svým námětem, ale i prostředím čtenáře dokázala naladit na pochmurnou až strašidelnou frekvenci až nešlo jinak, než knihu dočíst co nejdříve do konce.
Paula Hawkins opět dokázala, že si místo mezi uznávanými autory zaslouží, a že má ve svém spisovatelském šuplíku určitě mnoho dalších příběhů, kterými čtenáře opět zcela pohltí.



Moje hodnocení: 4 z 5


Za poskytnutí knihy k recenzi děkuji e-shopu Martinus
Knihu můžete zakoupit ZDE

3 komentáře:

  1. Pěkná recenze. :) Knihu mám na seznamu, snad se k ní brzy dostanu. :)

    OdpovědětVymazat
  2. Dívce ve vlaku jsem se zatím vyhýbala a myslím, že druhou knížku autorky si také odpustím, i když nevypadá špatně. :)

    OdpovědětVymazat
  3. Moc pěkná recenze :) Na knih se chystám a doufám, že z ní budu také nadšená :)

    OdpovědětVymazat

© My book world..
Šablona od Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.