RC: Tajemné cesty parfému - Cristina Caboni


Vůně jako klíč ke šťastné budoucnosti


Příběh nás zavede do života mladé Eleny, která sejiž odmalička zabývá obsahy krásných flakónků a lahviček. Její rodina se již mnoho let věnuje výrobě parfémů a nyní padá řada právě na Elenu. Ačkoliv by se na první pohled mohlo zdát, že takovou práci by Eleně mohl každý závidět, ona s ní má bohužel spojenou i negativní událost, která nadobro ovlivnila její život.

Pro její matku se totiž parfémy staly jedinou náplní života a ona jim nakonec dala přednost před svou vlastní dcerou. Elena nechce jít v jejích šlépějích a nechce práci obětovat celý život. Do jejího života ale zasáhne další událost, a to fakt, že se už po generace její rodina snaží nalézt formuli dokonalého parfému. Její osobní život musí jít tedy na chvíli stranou, aby se mohla pokusit uspět tam, kde její předchůdci pohořeli.

V rámci tohoto nelehkého úkolu najde Elena mnohem víc, než by si vůbec mohla představit.

Na tuto novinku od nakladatelství Jota jsem se opravdu moc těšila. Příběh plný provoněných stránek byl opravdu kouzelný. Parfémy jako takové neodmyslitelně patří k ženské duši a tady v této knize jim autorka dala ještě větší hodnotu.

Autorka skvěle propojila reálný a psychologický příběh s nádherným prostředím Paříže, která je lákadlem pro nejednu čtenářku.

Kniha byla velmi čtivá od prvních stránek a já jsem se do příběhu plného vůní, dobrodružství a sebepoznání začetla jedna báseň. Tajemné cesty parfému  mohu doporučit všem čtenářkám, které touží po dechberoucím příběhu, na který jen tak nezapomenou.

PS: Úžasným bonusem jsou v knize ukázkové vzorky parfémů, které při čtení navodí dokonale autentickou atmosféru


Moje hodnocení : 5 z 5

Za poskytnutí knihy k recenzi moc děkuji nakladatelství Jota
Knihu můžete zakoupit ZDE

2 komentáře:

© My book world..
Šablona od Lucy Lillianne. Optimalizováno pro Firefox.